Mark Webber vinner lagom sömnigt Spaniens Grand Prix i Barcelona

spanien-flag

Mark Webber i ledning från start till mål i ett Spaniens Grand Prix som inte direkt är något att ringa och väcka polarna för. Starten var spännande, men mest för att den alltid är det. Så tände det till på slutet, men mest för att Hamilton körde av och Vettel fick problem med bromsarna.

Annars, mellan start och mål, hände inte mycket. Schumi bromsade upp fältet och resten höll sig stabila.

Hamilton låg på stabil andraplats när han på sista varvet, eller näst sista var det väl, fick punktering och hamnade i däcksbarriären. Till glädje för alla tusen på plats eftersom Alonso hoppade upp på ny andraplats.

Vettel fick problem med bromsarna och fick knappt använda dem de sista varven. Trots för att han kunde släppa runt 5 sekunder per varv verkade det som att stallet hade svårt att få honom att lätta på gasen..

Resultat;

 

Pos Driver    Team            Time
 1. Webber    Red Bull-Renault      1h35:44.101
 2. Alonso    Ferrari          +  24.065
 3. Vettel    Red Bull-Renault      +  51.338
 4. Schumacher  Mercedes          + 1:02.195
 5. Button    McLaren-Mercedes      + 1:03.728
 6. Massa     Ferrari          + 1:05.767
 7. Sutil     Force India-Mercedes    + 1:12.941
 8. Kubica    Renault          + 1:13.677
 9. Barrichello  Williams-Cosworth     +   1 lap
10. Alguersuari  Toro Rosso-Ferrari     +   1 lap
11. Petrov    Renault          +   1 lap
12. Kobayashi   Sauber-Ferrari       +   1 lap
13. Rosberg    Mercedes          +   1 lap
14. Hamilton   McLaren-Mercedes      +  2 laps
15. Liuzzi    Force India-Mercedes    +  2 laps
16. Hulkenberg  Williams-Cosworth     +  2 laps
17. Trulli    Lotus-Cosworth       +  3 laps
18. Glock     Virgin-Cosworth      +  3 laps
19. Di Grassi   Virgin-Cosworth      +  4 laps

Det kommer en omröstning med betyg efter loppet inom kort, själv glömmer jag det här ganska snabbt (tydligen inte helt enig med auto motor sport som kallar loppet dramatiskt) och ser fram mot nästa lopp – Monaco!

Mer i media (AB, SVT, SvD, EX, VG, DN,).

18 comments

Leave Comment
 1. annars var det väl inte så många svar själva loppet gav, tänker på det som de snackade om på bbc att det visar sig att red bull är snabba. mclaren är snabba, och ferrari är snabba, men mest i händerna på alonso. mercedes halkar betänkligt efter. massa problem och kanske otur i dag, men de hade svårt att få fart på bilen, och det med den nya uppgraderade bilen dessutom.

  sutil såg som vanligt stabil och bra ut, fin placering för honom. och så är jag lite imponerad av petrov, han börjar ta sig i mål och klättra i listorna.

 2. Evald

  Förhandsgissningarna om att Fernando tar VM verkar bli sanna. Han är otroligt duktig den karl’n!

 3. Micke

  Helt okej Race. Men tycker Red Bull är oroväckande snabba =(
  Hörde att Schumi snackade om att dom skulle gå tillbaka till den gamla bilen igen? =S

 4. Erik R

  Mycket mer action än normalt i Barcelona, men det säger inte så mycket. Att det var 10:e gången i rad loppet vinns från pole position säger ganska mycket.

  Barcelona borde få vara en ren testbana. Den är perfekt för att testa aerodynamik; ligger bra till med rätt klimat, etc. För F1-lopp är den helt värdelös. Det finns inga riktiga utmaningar för förarna och inga omkörningsmöjligheter, eftersom kurvorna efter de två rakorna är gjorda så att en förare kan ta extremt defensiva spår utan att behöva riskera att motståndaren kan kontra.

  • Magenus

   Men den drar fulla läktare. Till skillnad från många andra lopp. Därför kommer den att vara kvar länge.

 5. Lisa C

  Jag tyckte det var ett underhållande lopp, litet döperioder i mitten men då kunde man passa på att släppa ut hundarna och koka kaffe. 🙂 Och STOR dramatik i slutet. Hamilton i väggen (kanske litet dumt att sätta snabbaste varv på utslitna däck i stället för att sköta om dem in i mål) och Vettels trasiga bromsar.

  Skoj också med Massas trasiga framvinge som bara gjorde honom snabbare. Som Rob Smedley också påpekade. Bäst att knäcka den före start i Monaco, kan bli en seger för Massa.

  Alonso visade takterna som man måste ha när man inte sitter i snabbaste bilen. Bara att bita sig fast som en pitbull och vänta på eventuella misstag eller hoprasande bilar. 2005 all over again! 😀

  • Antonio

   Typiskt Hamilton att tänka med lilla huvudet… Snabb som fasen, men inte den smartaste föraren.

   Imponerande av Alonso att ligga tvåa i sammandraget trots en lite långsammare bil och allt strul han råkat ut för i år.

    • Lisa C

     Alonso skrämde slag på honom genom att sätta snabbaste varv efter att Vettel fått problem så han svarade genast med att sätta snabbaste varv själv. Och inte vilket snabbaste varv som helst, hans var en halv sekund bättre än Alonsos OCH Webbers bästa! I sig en imponerande prestation, men kanske inte så bra med tanke på däcken.

     Men du har naturligtvis rätt Olag, LH är oskyldig tills motsatsen bevisats. Det är bara det att han ibland (absolut inte alltid) haft problem med däckslitage förr så det ligger nära till hans att anta att så var fallet även denna gång. Men det behöver ju inte vara så. Vi får väl se om vi nånsin får klarhet i vad som orsakade däckshaveriet.

 6. Erik R

  Vettel körde slut på bromsarna igen, medan Weber inte hade några som helst problem. Börjar ana ett mönster…

 7. Anonymous

  Teamet sa till Vettel 3 gånger att inte använda bromsarna, och dem 4-5 sista varven så släppte han gasen mitt på rak sträckan

Leave a Reply