Massa kniper pole nere i Valencia

Med regnstänk i luften och påkörda fåglar längs banan blev det ett riktigt spännande kval på den nya gatbanan i Valencia. Felipe Massa visar sig återigen riktigt stark på kval och knep ettan framför Hamilton och Kubica. Ron Dennis gjorde ett intressant uttalande till tyska TV-kanalen Premiere och sa efter kvalet att;

We expected to be on the front row with Lewis. Obviously Heikki is a bit heavier, which is pretty obvious, but I think we are in good shape.

Så får hålla med, McLaren ser giftiga ut. Men intressant är också att Heidfeld fick upp ordentligt med fart, båda BMW ligger ganska bra till nu. Heidfeld för övrigt inblandad i episod med Glock, har video nedanför. Sur som attans, men vet inte riktigt varför. Menar nog att Glock hindrar honom. Trulli fick ju inte till sista träningen men kom tillbaka och tog sjundeplatsen. Har inte sett något om han bytte motor eller så, men man har ju också ett gratis byte så att säga. Alonso har övat i en 75.000 kronorpergång-simulator skriver AB, men fick nöja sig med en besvikelse på 12e tid.

Alla placeringar inför i morgon;

Annars är ju kvalets vinnare Toro Rosso, Vettel har ju varit i topp under hela helgen hittills. Hoppas det håller sig till i morgon. Till kvalet fick Vettel med en sjätte plats, sällskap av Bourdais på en tionde. Klart godkänt.

Honda är det inte mycket att säga om.. ni ser själva..

1.    Felipe Massa    Ferrari    1m38.989s    Q3
2.    Lewis Hamilton    McLaren    1m39.199s    Q3
3.    Robert Kubica    BMW    1m39.392s    Q3
4.    Kimi Raikkonen    Ferrari    1m.39.488s    Q3
5.    Heikki Kovalainen    McLaren    1m39.937s    Q3
6.    Sebastian Vettel    Scuderia Toro Rosso    1m40.142s    Q3
7.    Jarno Trulli    Toyota    1m40.309s    Q3
8.    Nick Heidfeld    BMW    1m40.631s    Q3
9.    Nico Rosberg    Williams    1m40.721s    Q3
10.    Sebastien Bourdais    Scuderia Toro Rosso    1m40.750s    Q3
11.    Kazuki Nakajima    Williams    1m38.428s    Q2
12.    Fernando Alonso    Renault    1m38.435s    Q2
13.    Timo Glock    Toyota    1m38.499s    Q2
14.    Mark Webber    Red Bull Racing    1m38.515s    Q2
15.    Nelson Piquet Jr.    Renault    1m38.744s    Q2
16.    Jenson Button    Honda    1m38.880s    Q1
17.    David Coulthard    Red Bull Racing    1m39.235s    Q1
18.    Giancarlo Fisichella    Force India    1m39.268s    Q1
19.    Rubens Barrichello    Honda    1m39.811s    Q1
20.    Adrian Sutil    Force India    1m39.943s    Q1

Heidfeld och Glock;

11 comments

Leave Comment
 1. jo, två stora frågor blir spännande inför i morgon som jag tänkte på. först är det ju flytten av pole position från vänster över till höger. undrar hur det kommer fungera.
  så är det ju säkerhetsbil som är den helt stora frågan. går väl inte att planera utifrån att det ska komma en, men det kan inte ge höga odds att den dyker upp minst en gång. de där betongmuararna är ganska tighta, om någon stryker emot bara så kommer det ju flyga ut farliga delar över hela vägsträckan.

 2. Lisa

  Vilket svammel.

  Ja, jag menar detdär med simulatorn. Vem i hela friden skulle ha den och vem skulle ha programmerat den med Valencias bana på ett sånt sätt att den skulle vara till nytta för en F1 förare – dvs på en högre nivå än en vanlig playstation – utom ett annat F1 team? Och jag kan inte se något annat F1 team ge konkurrenterna sådana fördelar. Trams.

  Och JA! Innan någon undrar så är jag på dåligt humör, jag tänker sura ända tills i morgon. Sorgligt kval för Alonso trots att det såg så lovande ut ett tag. Det är tätt i mittfältet och ett litet misstag stod honom dyrt. 🙁

  Trodde nog innan att det skulle bli en hel del krascher mot murarna, men det verkar som om banan är tillräckligt bred och avåkningszonerna många, så nu är jag inte så säker längre. Finns dock en viss chans (eller risk, beroende på tycke och smak) för regn i morgon och då kan det bli riktigt roligt.

  Massa verkar i toppform och på nåt vis förtjänar han att vinna eftersom han borde vunnit redan GPt i Ungern. Kimi ser fortfarande ut att vara litet off pace. Men å andra sidan vet vi inget om bränslelaster. Kul att BMW verkar ha återfunnit litet av formen, dock.

  Vad jag vet hade Trulli problem med växellådan i FP3 men tydligen har de lyckats reparera den, för jag har inte hört nåt om nån nedflyttning för honom pga växellådsbyte.

  Flytten av polen antar jag beror på att racinglinjen ligger mer i läge för en pole till höger. Man kan tänka sig att de förare som startar från den smutsiga sidan kommer att ha en stor nackdel här eftersom banan inte är permanent och det är mycket halt utanför racinglinjen.

  Och nu har jag pladdrat klart. 🙂

 3. kikade lite på gp2-loppet som just gick och det bjöd på en del spännande action. flest omkörningar såg ut att ske i den där superskarpa kurvan just innan raksträckan.. tror inte f1bilarna fixar omkörningar där.

  och så soppatorsk på sista varvet för både bruno senna och han den andra som leder serien.. sjukt. men kul.

 4. Sebastian

  Frågan är väl om Hamilton lyckas dra iväg från Kubica tillräckligt för att hinna tanka. Att hoppas att Raikkonnen kommer förbi vid starten är väl lite optimistiskt. Vet någon hur lång tidsmarginal man behöver för ett depåstopp?

 5. Lisa: Svammel var ordet. Jag brukar roa mig med att läsa Annas topplista (tycker att hon är en ganska pålitlig motorreporter trots att AB inte bryr sig ett skvatt om F1) men vad står det i hennes lista? Vad baserar hon rankingen på, och varför är de personerna som är med på listan med på listan (skum mening)?

  8. Sebastian Hohental
  Svensken har avbrutit sin satsning i brittiska F3. Han gör det för att spara pengar då han inte har någon chans att vinna mästerskapet.

  OCH??! Gör det honom het?

  Att Rossi och Hamilton är med där det förstår jag. Men Coultard? Finns det någon som är kallare än coultard förutom Barichello i F1 just nu?

 6. Lisa

  He he Magenus, jag håller med om listan, men den gav ju ett och annat skratt i alla fall.

  Dessutom måste det vara minst en månad sedan Coulthard kläckte ur sig detdär om tankstoppen så han har definitivt kallnat nu om inte förr.

  Har hon nån speciell anledning att kalla tjeckiska Brno för dess tyska namn Brünn förresten? Namnet Brünn används aldrig i detta land normalt sett. Skumt. Eller vet hon kanske inte vilken stad hon pratar om? 🙂

 7. Lisa: Jag har verkligen INGA bevis för detta men motorjournalistiken i den rosa tidningen kan ibland kännas lite som ett copy-paste arbete. Hon kanske har tyska källor? Eller så tycker hon kanske att det var bättre förr. När Tjeckien var tyskt?

 8. Tråkigt att de flyttar pole då det kanske hade blivit en lite roligare start med mer action.
  Hoppas Kimi kan få en bra start och iaf. komma förbi Kubica.

 9. Lisa

  @ Magenus:

  Innan första världskriget var Tjeckien tyskt, så antingen är Anna VÄLDIGT gammal eller också har hon som du säger tyska källor. Ja hon refererar ju till Sport Bild (opålitligare referensmaterial fins väl knappt, men det är en annan femma) så det är väl inte helt otroligt att hon klipper och klistrar från tyska och därmed missar en eller annan nymodighet såsom Brno. 🙂

 10. Lisa

  Och nu ska jag titta på dethär eländiga loppet och hoppas på ett mirakel (som vanligt) :-/

  Lycka till till alla (utom Hamilton)

Leave a Reply