Max Mosley skriver (ännu ett sånt där konstigt) brev om att han avgår i oktober

Det har varit uppe här flera gånger, alla märkliga brev som FIA sitter och skriver och sen lägger ut som pressmeddelanden på sin hemsida. Nu är det dags igen, Max Mosley lägger ut ett brev han skickat runt i organisationen där han berättar att han inte ställer upp till omval.

Det märkliga med det hela är tonen i brevet. Jag kan ärligt talat inte förstå att en central organisation med så mycket makt som FIA släpper ut sån här dynga. Språket och ordval är märkliga, och tonen är som vanligt lite halvgnällig.

Mosley föreslår också att Jean Todt bör efterträda honom i FIA. Ännu en märklig detalj, vad har Mosley med det att göra, och varför ska han sitta och skriva brev om det till medlemsorganisationerna. Det är ju de som tar det valet till hösten..

Pressmeddelandet hos FIA finns här, och här är själva brevet.

3 comments

Leave Comment
 1. Sebastian

  Liksom alla diktatorer så vill även Mad Maxxx utse sin efterträdare efter att ha avgått av “personliga skäl”. Att det i detta fall är en personlighetsstörd själ som ligger bakom avgången är det upp till oss att läsa mellan raderna.

  Frågan är; använder han diktafon och sekreterare eller sitter han och knapprar sina små dekret själv? Kanske med gåspenna… :p

 2. Lisa

  Halva brevet är ju ett lovpristal till Jean Todt. Mycket osmakligt. Särskilt som Max själv for i taket när FOTA vågade andas om att de gärna såg en neutral FIA-ordförande nästa gång och gastade om att FOTA inte hade med det att göra. Men själv kör han en veritabel PR-kampanj!

  Och inte blir vi av med honom ändå. “As an ex officio member of the Senate I hope to play a modest (modest?!? modest och Max Mosley är två oförenliga storheter) role myself” skriver han.

  Det låter oroväckande… 🙁

Leave a Reply