McLaren med ny ratt

Sitter på en oförskämt långsam dator och hinner inte rapportera mycket (kommer en del godis inom kort dock, som ett besök på Ronnie Peterson Museum i Örebro). Men läste en intressant grej som många snappat upp, som f1technicals development-blogg, http://www.f1technical.net/development/187 som berättar om att McLaren introducerat en ny ratt med fyra såna där spakar eller vad man kan kalla dem, i stället för två. Blir intressant att följa och se vad som händer. Tydligen är det Telegraph i Storbritannien som har storyn, men kommer inte in på den sidan härifrån..

10 comments

Leave Comment
 1. MR. Medeltid

  Det är sådant här som gör F1 värt att titta på. När man slutar utveckla sådana här innovationer är namnet F1 inget värt längre. Att det ändå verkar förekomma idag 2008 inger ju lite hopp för framtiden i alla fall. Bra jobbat McLaren!

 2. Meister

  Kan man anpassa vridmomentet ut ur en kurva så är risken för hjulspinn och snurrningar otroligt små nu när man inte har TC längre. Tror det här är en lösning som allt fler kommer ta efter i år, om inte FIA förbjuder den först vill säga…

 3. MR. Medeltid

  Nu kan en av två saker hända.

  1. Ferrari kopierar lösningen så gått de kan.

  2. De får FIA att förbjuda den.

 4. Meister

  Jag tror att FIA själva kommer förbjuda tekniken utan påtryckningar från andra team eftersom den i stort sett är en “manuell” TC.

 5. Olag

  FIA frågar hur snabbt Ferrari kan utveckla sin. Svara dom att det kan ta tid förbjuds det. Klarar dom det så är det bara att köra 🙂

 6. McLaren var ju inte sena med att klaga på Ferraris bil efter Kimis vinst i Australien 2007 så det lär nog bli samma sak nu fast tvärt om.

 7. Wag the dog

  Mr. Medeltid och Olag

  Snart når kommentarerna på denna sajt samma nivå som bråken mellan Windows, Mac och Linux
  på Computer Swedens forum. Och den nivån är låg…

 8. MR. Medeltid

  Ett sätt för er att “lyfta nivån” på kommentarerna är ju helt enkelt att inte bemöta vad vi skriver, om ni nu tycker det vi har att säga är så fel och lågt.

Leave a Reply