McLaren Mercedes ute i kylan, men diskas inte säsongen 2007 & 2008. Stora böter väntar i stället. Och konstruktörspoäng kan de bara glömma.

[Uppdaterad] FIA har suttit i möte i Paris hela dagen, se bilder i min post nedanför. Nu rapporteras det att McLaren faktiskt kommer stängas ute säsongen 2007 och 2008 åker på rejäla böter. Detta enligt de första rapporterna som läckt ut ifrån mötet. Låter som att FIA föreslagit utestängning, men att straffet diskuteras just nu. Verkar dock inte vara någon som riktigt vet. Spännande. Lite som valdagen kl. 20.00, eller sista rundan på Melodifestivalen. Breaking news som man säger, världen håller andan och allt det där. Klart är i alla fall att alla nyfikna surfar runt som galningar och FIAs hemsida verkar helt död. Lite som när man sitter och tokuppdaterar apple.com efter Jobs framträdanden. Va? Jag nörd? Äh, kom igen. Börja inte nu igen.

Nu kommer rapporter om att McLaren får böta 670 miljoner kronor och blir av med alla konstruktörs-VM-poäng den här säsongen. Dock drabbar straffet inte de båda förarna. Polarna ni vet. Källan är (trumvirvel) SVT Texttv sid 303. Just nu här. BBC skriver om straffet på sin hemsida. SVT har mer om storyn och straffet här. Nu är det också officiellt på F1.com, även om den feta damen (FIA) inte har sjungit ännu. Men det kommer nog.

Här är en riktigt bra och kul animerad historia av vad som hänt som jag snappade upp på Ed Gormans blogg. På spanska dock.. Men som man säger, läser inte så mycket, kikar på bilderna i stället.

5 comments

Leave Comment
  1. Mavin

    Mc Laren borde helt klart blir banlysta 07 och 08 för deras fiffel. Man undrar ju vart deras tillförlitlighet och snabbhet kommer ifrån denna säsong… kan det vara med Ferraris indirekta hjälp… kommer aldrig mer ha något förtroende för McLaren eller suprproppen Ron Dennis och hoppas att dem går i konkurs.

Leave a Reply