McLaren och Renault med uppgraderad diffuser redan till Shanghai?

BBC har just lagt ut en artikel här, som AB snappat upp här, om att Renault och McLaren kan komma köra med en modifierad diffuser redan till helgens tävling i Shanghai. Det är snabba ryck i så fall och blir mycket spännande att se. Får återkomma under första träningarna till det där.

Här är en riktigt bra video från Speed TV som förklarar mer ingående vad en diffuser egentligen är;

Blir lite mer bloggande ikväll, som ni märkt under dagen har det varit lite hektiskt med annat. Historien om att Ron Dennis slutar ligger fortfarande och väntar på en kommentar..

6 comments

Leave Comment
 1. Olag

  McLaren testa ju en del nya “diffar” in i det sista..Kanske dom hade på känn att det skulle bli ändringar på dom.. Kanske därför dom har varit så dåliga dessa loppen för dom kört med sämre “diffar” 😉

 2. Erik R

  Fantastiskt bra beskrivning av vad det hela handlar om! Tack för den!

  Jag tror att Renault, McLaren och gänget började skissa på nya diffusorer så fort Brawn & Co gick igenom besiktningen i Australien, ja kanske så fort de såg dem vid första testerna. De stora stallen har råd att utveckla olika inriktningar parallellt.

  De kan som sagt inte att bara kopiera Brawn-diffusorn eftersom det kräver ombyggnad av hela bakvagnen, men det går säkert att förbättra deras nuvarande diffusorer en hel del inom den friare regeltolkningen.

 3. Magenus

  Mycket nyttig film. Har funderat tidigare på varför ingen har kunnat göra en vettig förklaring om vad som skiljer bilarna åt.

  Dessutom är ju “Here is the building” odödligt! 😀

Leave a Reply