McLarens Martin Whitmarsh skriver brev till FIA och ber om ursäkt för lögn

Det surras en del ute på nätet inför mötet mellan McLaren och FIA den 29e april. Då kommer man gå igenom senaste skandalen, den där Hamilton körde om Trulli och Trulli körde om Hamilton. Efter att det gått fram och tillbaka slutade det hela med att McLaren sparkade sportchefen och kallades in av FIA till extramöte.

Där riskerar man att åka på böter, bli av med poäng eller till och med diskas..

Nu är det The Times som rapporterar att Martin Whitmarsh skrivit ett brev till FIA och mer eller mindre erkänt alla punkter man anklagas för och bett om ursäkt. Förutom att Ryan fick gå så slutade i samma veva Ron Dennis. Brevet nu sägs vara ett resultat av det och ett försök att starta om på ny kula. Det ska vara känt att Dennis och Mosleys förhållande till varandra var problematiskt. Om man undviker straff är mer osäkert.. Så här skriver The Times;

The Times understands that Martin Whitmarsh, the McLaren team principal, has written to Max Mosley, the president of the FIA, informing him that his team accept that they are in breach of Article 151c of the Formula One sporting regulations, which covers bringing the sport into disrepute. The letter also contains a full apology from Whitmarsh for this latest serious transgression by the Woking-based team.

AB har storyn här såg jag. De har också plockat upp möjligheterna för Aston Martin till Formel 1 i en artikel här.

Det surras så klart om straff ändå. Hetaste tipste just nu; 30 poängs avdrag från konstruktörs-VM, eller några tävlingars avstängning.

7 comments

Leave Comment
 1. Dem har verkligen skämt ut sig. Tycker synd om alla McLarens fans. Samtidigt så tycker jag synd om alla oss Ferrari fans. Jag är djupt besviken på början av säsongen och efter dagens tränning så ser det inte ljust för oss. 🙁

  • Kenneth

   äh vaddå vi kan inte vara bäst jämnt…. vi ger inte upp i första taget! eller hur! kan ju vara kul för rundningsmärkena att få lite uppmärksamhet en stund…

   men hoppas verkligen att Mclaren blir avstängda några race så dom slutar fuska och ljuga!

 2. Lisa

  Bra att Macca slutar slingra sig och säger “OK, vi gjorde fel, vi ska bättra oss”

  Men Times borde kolla upp saker och ting, 151 c har inget med bringing the sport into disrepute att göra, 151 c handlar om fraudulent conduct (bedrägligt beteende)

  Bringing the sport into disrepute är en helt annan paragraf – i ett helt annat reglemente, f.ö.

  Det är säkert ingen slump att Macca valt att erkänna sig skyldiga till fraudulent conduct för där finns en mycket bredare straffskala. Straffet för bringing the sport into disrepute är ett enda – uteslutning.

 3. Knatte anka

  Måste fråga vad det är frågan om?
  Som jag har uppfattat det så frågade Hamilton teamet hur göra. Teamet kontaktade racekontroll för att höra efter vad som gällde. Inget svar därifrån och för att slippa 25 sekunders påbackning så som förra året, trots att ingen regel sade att det var fel, valde teamet att släppa förbi Trulli. Alternativt släppte Hamilton förbi Trulli själv för att vara på säkra sidan. Men det roliga i sammanhanget är ju att all radiotrafik är öppen och att racekontroll avlyssnar radiotrafiken. Varför säger då FIA att de ljuger när de via racekontroll har hört radiosnacket.

  Det är dags att domarna som sitter vid varje lopp börjar göra rätt för sig. Vi vill veta att ett lopps resultat stämmer när loppet är klart och inte två veckor senare.

  Har jag missuppfattat något eller rent av har fel, ber jag om ursäkt för det. Jag vet dock att Hamilton och stallet har sagt en sak till pressen och en sak till FIA, men vad har det med saken att göra. Det viktiga är vad som har sagts till FIA och om det skiljer sig från radiotrafiken mellan Hamilton och stallet. Anser att det hela har gått överstyr.

  Fundersam F1-tittare

  • Kenneth

   problemet för Mclaren var att de ljög och sa att Trulli körde förbi hamilton på eget bevåg och att dom inte släppt förbi trulli….

   Hoppas på bra många raceförbud men lir väl max 2 eller böter tyvärr!! så kanske dom lär sig att vara ärliga nångång!

Leave a Reply