Michael Schumacher gör comeback och ersätter Felipe Massa i Ferrari

Snacka om dagen då de stora nyheterna trillar in. Först hoppar BMW av F1, sen meddelar Ferrari att ersättaren för Felipe Massa är klar. Och att det blir Michael Schumacher. Ojoj..

Själv hade jag nog tippat på någon av reservförarna. Till och med Bourdais lät ganska rimligt. Ferraris pressmeddelande finns här. Så här skriver de;

Ferrari intends to put Michael Schumacher in Felipe Massa’s car

Maranello, 29 July 2009 – Scuderia Ferrari Marlboro intends to put Michael Schumacher in Felipe Massa’s car untill the brazilian driver will be able to race again. Michael Schumacher said he is ready and, over the next few days, will undertake a specifc training programme at the end of which confermation will be given of his participation in the Championship with effect from the European Grand Prix on the 23rd of August.

Schumis comeback sker redan till nästa lopp i Valencia skriver tyska Bild ikväll.

Schumacher har en officiell hemsia där jag tror att han har ett uttalande här. Just nu står länken bara och laddar.. Och nu gick den igenom, när jag klickade på Sebastians länk i kommentaren. Så här skriver Schumi;

“The most important thing first: thanks God, all news concerning Felipe are positive. I wish him all the best again.

I was meeting this afternoon with Stefano Domenicali and Luca di Montezemolo and together we decided that I will prepare myself to take the place of Felipe. Though it is true that the chapter Formula 1 has been closed for me since long and completely, it is also true that for loyalty reasons to the team I cannot ignore that unfortunate situation. But as the competitor I am I also very much look forward to facing this challenge.”

Schumacher själv var ju med på Top Gear för inte länge sedan där det avslöjades, eller “avslöjades” att det var han som var The Stig. Det här blir spännande att se. Nästa fråga är given; hur går det för Schumi i comebacken?

Mer i media (AB, DN, VG.no, EX, SVT,).

54 comments

Leave Comment
 1. Fred_S

  Skandal att man inte kan låta en ung och lovande förare från teamet få en chans att köra lite tävlingar nu när möjlighet ges.

  • xzqw

   Samtidigt förstår man Ferrari också dom vill lägga focos på nästa års bil och inte slösa massa tid på någon rookie som tar tid, och sen så vill dom plocka så många poäng så att dom stannar kvar på tredje platsen i konstruktörsmästerskapet.

  • kenneth

   o vem skulle det vara? antar att du inte hear på ferrari utan tar första chansen att klanka ner på dom….

   finns ingen bättre ersättare!! hela F1 cirkusen får en uppsving nu! publiken kommer att glömma allt tjafs som varit denna säsong =)

   fy fan va härligt! den bästa är tillbaka!

 2. Peter

  Hade varit så underbart om han vann loppet! =) Tyvärr kan kan ej vinna VM, om han skulle få köra säsongen ut. Teoretiskt kan han 7 lopp = 70p. Men ingen chans att Jenson skulle ta noll p + Webber o Vettel mm

 3. Olag

  Om han sätter bilen i räcket kommer jag att skratta så jag gråter 🙂

  Bedrövligt att inte ta chansen att få in någon ny i cirkusen…

  • Simon

   Under tiden då the one and only körde, så var det ytterst sällan han satte bilen i räcket, 2004 gjorde han det inte en enda gång utom i monaco när CRASH BOOM BANG WASTED TALENT Montoya körde på honom i tunneln i Monaco…

   • Fredde

    Nej inte i räcket så ofta desto oftare i motståndarnas bilar. Han är en pajas som inte hör hemma i motorsporten.

 4. kenneth

  den bästa är tillbaka!! Hamilton vem är det? jaha var det sopan som nästan lyckades losa 2 VM titlar *S*

   • xzqw

    Det är skillnad på Mclaren och Ferrari bilarna så att Schumi ska göra stordåd är att ta i, men med hans klass så kan han säkert få ut ytterligare några tiondelar av bilen.
    Måste nog medge att Mclaren bilen verkar lite bättre än Ferrari men man förstår även varför för att dom har prakiskt taget slutat att utveckla sin bil för att komma tillbaka till nästa år, medans Mclaren har kämpat på att utveckla årets bil ännu hårdare.

 5. Lisa

  Hoppas de har bra parkeringsfaciliteter i Valencia, MS brukar ju gilla att parkera litet varstans… 😛

  Nä skämt åsido, har aldrig varit nån MS-älskare (snarare tvärtom) men jag tycker det är tufft av honom att ställa upp. En bil han aldrig kört, ett KERS-system han aldrig använt, ringrostig som han måste vara. Heja MS!

  Dessutom hoppas jag att en massa tyskar (och andra med, för den delen) nu piggnar till och köper biljetter så Valencia får litet bättre ekonomi…

  • Wag the dog

   Tack för ett redigt och positivt inlägg trots att du aldrig varit en MS-älskare.

   Som MS-älskare kan jag bara säga att jag både blir glad och lite fundersam. Är det verkligen så bra att sätta äran på spel nu?

   Hmmm?

   • Lisa

    Nä tvärtom, tycker jag. Att han är villig att hoppa in och ersätta en skadad förare och hjälpa sitt forna team trots att han VET att han i viss mån sätter sitt rykte på spel tycker jag bara hedrar honom. Det ökar snarare hans storhet än minskar den – hur det än går.

    Dessutom kommer han säkert att prestera bra, dendär rackarn är så jäkla envis så hälften kunde vara nog… 😉

    • Wag the dog

     Ja, du kanske har rätt. Han är ju gubbe nu. Vad han än gör kommer han nog undan med att det var 2006 han senast körde och att 40 år ändå är 40 år!

 6. ja biljetter kommer nog gå åt, så jäkla surt bara att det inte kan bli en alonso mot schumacher-duell.. om nu inte renault kan få igenom sin överklagan..

  tror det är smart av ferrari. det handlar om att utveckla nästa års bil och vem bättre än att ha schumi med på laget som ska få till en vinnare då.

 7. Hårdrockare

  De skulle göra banan lite roligare i år va? Det var ju livets sämsta lopp förra året. Glädjen över Schumacher dämpar ju den oron avsevärt.

 8. Hårdrockare

  Schumi borde ta över Massas plats rakt av på f1 manager för de som redan har honom. Priset kan nog förändras dock.

  F1 manager har ju inte uppdaterat sidan den här gången. Jag bytte till ett komplett McLaren stall innan Ungerns GP, så jag förväntar mig en knuff framåt från 13 plats.

  Har heller inte hört nåt om Kimis utredning i starten. Det har helt fallit bort.

 9. Erik R

  Jag tror den största skillnaden mot förr för Schumi är att han får köra i ett stall som inte till 100% är uppbygt och fokuserat på honom själv.

  Det ska bli kul att se hur det går, även om jag inte förväntar sig något underverk. Särskillt kul för unga talanger som Hamilton och Vettel att få chansen att möta den störste.

  • Wag the dog

   “‘Of course, even the verdict that he was, “statistically speaking, the greatest driver motor sport has ever known,” did not quite separate him from such masters of Juan Fangio, Jim Clark and Ayrton Senna. What did the trick, utterly, was the sense that he was more than a talented man at the wheel. He was also the drive and the spirit of the team, not only the inspiration of the engineers and the pit-lane mechanics but their most demanding taskmaster.

   ‘He didn’t just drive a car, he felt it, smelt it and when it failed was the first to perform a knowing autopsy…”

   – James Lawton, The Independent

   🙂

 10. Sebastian S

  Inte bara biljettförsäljningen ökar, även besökarna till F1bloggen förökar sig genom delning =)

 11. xzqw

  Man kommer nog att få se mycket Schumi under träningarna på banan, så att han lär sig banan och kers.
  Även att han lär känna bilen och får upp farten i både sig och bilen.

  • Erik R

   Att lära sig KERS tar väl ungefär lika lång tid som det tar för någon att peka ut var knappen sitter. Att lära sig bil och bana tar nog längre tid. Säkert 3-4 varv.

   Som en parallell kan jag nämna av jag var på Gotland Ring förra veckan på “Finnkampen i motorsport” med bl.a Mika Salo, Marcus Grönholm och Alx Danielsson. På fredagen var det en super pole tävling, där förarna fick var sin chans att sätta ett snabbt varv i samma bil. Ett utvarv, ett uppvärmningsvarv och sen det snabba varvet. Trots att det förmodligen var första gången de körde banan och första gången de satt i bilen var Salo och Danielsson flera sekunder snabbare än de lokala Gotländska förarna som kunde banan utan och innan…

   Ett annan exempel var när Stefan Johansson gick över till CART. Någon journalist frågade om det tog tid att lära sig vänsterbromsa (eller om det nu var höger) eftersom det var tvärtom i Formel 1. Ja, det tog lite tid, sa Stefan – åtminstone ett och ett halvt varv…

   • Lisa

    Jovisst (hoppas du hade trevligt förresten, det låter som en kul tävling 🙂 ) men nu ska MS inte tävla mot gotländska förmågor, han ska tävla mot ett gäng Salos & Danielssons som redan är vana vid både bana och bil. Visst kan han lära sig fort, men så ska han också hitta de där usla hundradelarna – i många fall bara tusendelar – som betyder vinna eller försvinna i dagens F1. KERS ger ju bilen en udda viktfördelning som det rimligtvis borde ta litet tid för MS att till 100% bemästra så han verkligen får ut max av bilen.

    Minns att Mika Häkkinen gjorde comeback i en test för Macca (2006?) och han var patetiskt långsam i jämförelse med ALLA andra. Tror dock inte alls det kommer att gälla för MS, det ska bli riktigt spännande att se hur mycket liv det finns i gubben! 😛

    • xzqw

     Mclaren hade tankat Häkkinens bil fullt så att han skulle just vara långsam, tror det var för att Hamilton skulle börja köra/ testa då och Mclaren ville inte att en gammal gubbe skulle vara snabbare än hamilton.

 12. Sebastian

  Ferrari har gjort en deal med FOM for sure! De försöker flytta fokus från Mad Maxxx käbbel (har ni tänkt på att han varit väldigt tyst på senaste…) till vad som händer på banan. Inget snack om att första träningen blir spännande. Vem satt inte och kollade på Älgen för att se om han höll sig på banan. Frågan är om det blir en levande legend som sätter sig i bilen eller om det blir som i korpen… minnet av hur det var förr finns där, men kroppen hänger inte riktigt med… 🙂

 13. Johan R

  Nu känner jag igen F1! Käbblet har ersatts av drama. Knappt Shakespeare kunde hittat på det bättre… Lika mycket opera som motorsport – det är därför publiken är så stor.

 14. tusse

  Hahaha!! Underbart!!

  Karln har vart tillbaka i sporten i mindre än 24-timmar och han är redan igång med halvfuskererna =)

  “The Tagesspiegel newspaper reports that while Ferrari is not allowed to run the F60 except in a straight-line, Schumacher may instead turn to the Italian team’s ‘F1 Clienti’ department, which operates former grand prix cars for wealthy enthusiasts.

  Possible venues for Schumacher’s test were named as Imola or Mugello.”

  Saxat från f1-live

  • Johan R

   Testbegränsningarna gäller bilarna, inte förarna. Det är fritt fram för alla förare att köra vilka andra bilar de vill hur mycket som helst (fast de flesta har kontrakt som begränsar nöjesåkningen, utom Kimi vad det verkar).

  • Sprinklerspray

   24 timmar är ju lång tid. Efter första rubriken om MS come back så börjar ju en del skrika fusk utan att ha belägg för det.

 15. tusse

  Jag kallade det därför “halvfuskerier”. För mig veterligen har inte andra förare så som exempelvis Alguersuari inte haft tillgång till en F1 att öva i innan racehelgen.

  • Sebastian

   Schumacher måste ju träna upp stabiliteten i kroppen. Han är 40 år, man återhämtar sig ju inte lika snabbt som en 19-åring i toppform, han hade varit helt slutkörd innan loppet ens börjat. Det känns som han kan få all träning han vill för min del. Skulle vara jävligt kul att se om det är han eller Kimi som får köra andra fiol… :p

  • Sprinklerspray

   @Tusse
   Vet inte vad reglerna säger om hur man får träna eller inte träna som förare. Men jag är övertygad om att om och när MS gör sig skyldig till ett regelbrott av typen så får han nog ett straff av vederbörlig myndighet. Halvfusk finns inte. Antingen gör man fel eller inte.
   Bara för att visar sig igen på en racerbana betyder inte att ett regelbrott är begånget. Vänta med att skälla, på vem det än vara månde, tills han bevisligen begått ett brott.

   Jag tycker det här ska bli kul!

   🙂

   • Lisa

    Klart gubben ska få träna! 🙂

    Testförbudet gäller teamet. Ferrari får inte testa, men om MS privat eller via något företag vill hyra en F1:a och hyra/låna en bana kan han köra tills han blir blå i ansiktet om han vill. Älgen hade kunnat göra detsamma, men i Älgens fall hade det inte varit någon större mening eftersom han redan är uppe i racetrim. (Det enda Älgen sa var att han hade litet ont i nacken i slutet av loppet. Vilket inte hindrade att han satte personbästa varv i den vevan).

    • Anonymous

     Enligt Italienska medier är “gubben” redan igång o tränar Mugella med en F2007.

     Men han ska visst också gå igenom en hälsotest, tänk om han inte klarar den……

 16. Lasse

  Tycker det är lite synd.
  Skomakarn behöver inte bevisa någonting på tävling.
  Ferrari som team har enbart att jaga poäng för att inte komma för nära sista plats.
  Borde vara bättre att MS stöttar stallet med utveckling av nästa års bil och stallet stöttar utveckling av ny förare.
  /Lasse

 17. Det här ska bli ruskigt intressant! Tror inte han kan vara med och slåss om segern redan från start, men får han något eller några race till så kanske…

Leave a Reply