Nakajima avslutar tester i Jerez med veckans bästa tid. F1bloggen avslutar annat kapitel..

Och först till F1bloggens avslutade kapitel. Det rör sig om inte mindre än de 1 000 första inläggen här på bloggen. Detta är faktiskt just nummer 1 000 och detta dagen efter att version 2 kommit på plats. Stort tack till alla som deltar och kommenterar, tipsar om nyheter och gör bloggen till det den är! Snacka om att man är redo att ta tag i säsongen nu! Sitter och sneglar på kalendern mest hela tiden för att se hur många dagar som kvarstår..

Så till det andra avslutade kapitlet, träningar inför säsongsstarten. Williams och McLaren stannade kvar två extra dagar i Jerez och de båda har spetsat till det hela ytterligare. Tiderna från sista dagen talar sitt tydliga språk, Nakajimas tid dessutom den snabbaste från hela veckan..

Tider sista dagen;

1. Kazuki Nakajima, Williams FW31, 1:17.494
2. Heikki Kovalainen, McLaren MP4-24, 1:17.946

Tider onsdag;

1. Heikki Kovalainen, McLaren MP4-24, 1:18.202
2. Kazuki Nakajima, Williams FW31, 1:20.023

Vad ska man tro? Vem startar starkt, vem halkar efter, och vem tar hem det hela i slutändan..

Så måste jag bara kopiera in en tidigare kommentar från Sebastian som deltog i namntävlingen i Singapore. Tävlingen är avslutad och resultatet blev att en kurva från och med nu heter “Sheares” efter en tidigare president i Singapore, en annan kurva heter “Memorial” för att hedra offren efter Andra Världskriget, och den sista kurva 10 heter “Singapore Sling”. Mitt förslag på “Speakers’ Corner” som kritik mot det auktoritära styret i Singapore gick inte hela vägen ser jag. Sebastian kom närmare;

För övrigt så vill jag i fullständig brist på ödmjukhet meddela att jag namngivit kurva 10 i singapore. Lite oklart om jag får cred för det eller om jag bara var en av många med samma förslag men kurvan kommer att heta Singapore Sling och min motivering var:

“Turn 10 is made up of three turns in succession without run off areas. Not only does it require balls to nail the corner, it acts like a slingshot that will throw you into the wall if you don’t stay sharp. The name is obviously a reference to the world renowned drink created at the Raffles Hotel in Singapore.”

Och deras motivering var:

“…in Turn 10’s case the jury opted for something rather descriptive for the Singapore Sling chicane.
‘It says more about the turn,’ explained Simon Rock, one of the judges, to the Today newspaper. ‘Drivers have to be careful here, but it can serve as a slingshot if they tackle it well.’
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/090319152223.shtml

Jag känner mig lite som barnet som just blivit av med sitt lördagsgodis. I WANT IT BACK!!!

16 comments

Leave Comment
 1. ah, jag glömde ju lägga till f1manager och f1bloggen racing league, här kommer den igen;
  http://f1bloggen.se/2009/03/18/skapa-ditt-f1-stall-och-anslut-till-f1bloggen-racing-league/
  inte många dagar kvar till australien nu, och jag vet inte vad som händer efter säsongsöppningen. det står att servrarna stänger, så osäker på om man kan anmäla in ett lag i efterhand.
  alltså, kila in och regga ett stall, välj två förare, ett chassi och en motor. och join f1bloggens liga. så vips är man med och tävlar om finfina priser! vad det blir har jag som sagt några månader på mig att fundera ut..

 2. Lisa

  Nakajima blir världsmästare, bäst jag kastar ut Fisi ur mitt team och tar in Nakajima i stället. 🙂

  Stackars Sebastian, ett klart fall av copyright infringement. Vilka typer.

  Fantasilösa namn på resten av kurvorna förresten, Singapore Sling är det enda som är bra…

 3. Pelle

  Heja Nakajima.
  Williams med veckans snabbaste tid det här kan ju bli riktigt kul i år men vad betyder test tiderna egentligen.

 4. Lisa

  Inte ett dugg mer än att banan blev snabbare ju längre veckan led och ju mer gummi som las ut – som vanligt. 😉

 5. TOBIAS

  Jag tror Ferrari, Toyota, BMW och Brawn kommer att vara tät teamen denna säsongen. Reanult kommer säkert igen i slutet av säsongen efter att de gnällt tillräckligt om sin dåliga clio-motor ett som de alltid gör. Force India kommer ha flest pajjade nosvingar och förbli loser team no1 och McLaren är nog tillbaka där de var 2006 när inget fungerade och folk undrade hur ens bilen lyckades ta sig runt ett varv på banorna. Williams tror jag inte ett dugg på och de är nog i kk innan året är slut.. eller de kör kanske vidare i F2 där de hör hemma. Energidrycks teamen kommer säkert överaska lite men unga förare med redbull i kroppen och hälften med Clio motorer är ingen bra kombination så nää jag tror inte på dem. 😉

 6. Lisa

  Börjar bli svettiga?

  McLaren har haft haft ett allvarligt vätskeunderskott sedan länge.

  Men som jag sagt förut – McLaren har alltid varit litet manodepressiva när det gäller resultat. Vi får väl se hur långt det bär 2009.

 7. Tomas

  hej F1bloggen, kul med denna grymma sida, kollar varje dag, vill bara meddela alla F1 fans därute som har problem med å få viasats sändningar med krångel med parabol mm mm att nu har dom äntligen lagt ut F1 loppen på deras ondemand tjänst, visst det kostar en slant, 109 spänn men det är det lätt värt om man nu verkligen vill se det, såg detta idag, men det många kanske visste innan men dock ej jag iaf, har både mailat och ringt deras kundtjänst om dettta men det va ingen som visste nåt om det, någon sa nåt om rättigheter hit och dit andra gången jag ringde…… men men nu finns det äntligen där å köpa, visst man kan ju kanske se det via nån gratis streaming men vill man lyssna på svenska med janne och Ejje så vill man, keep up the good work här på bloggen!!!!!

 8. hej tomas, har spanat in viasat ondemand här i norge också. allt är set för kval + race. en hundring går det på, men det var länge sen jag var så glad för att spendera en hundring! ska se till att få ut ett inlägg om det till helgen när jag får lite tid över.

  streaming lär bli ruggit svårt att få tag på i början av säsongen. men inte alls omöjligt att det kommer. jag sitter mer eller mindre utan kanaler på grund av flytt, så här blir det ondemand. det man måste tänka på är dock att få tag på en pc.. men ok, man kan inte få allt här i livet. alternativet blir att dra in och sitta på jobbet och se.

 9. Sebastian

  Tack Daniel, nu känns allt plötsligt mycket bättre 🙂 Får se om de respekterar mina mänskliga rättigheter där nere i Singapore… eh, just, det var lite si och så med det…

  @Lisa Ska prata med min advokat om det här… :p

  Till alla andra. Nakajima hit och Nakajima dit, erkänn att ni är mest nyfikna på hur mitt stall ser ut i F1bloggen Racing League 😀

 10. Stefan Alsenmyr

  Ett problem för macägare är att många tjänster som strömmar rättighetsskyddat material över internet kräver Windows med IE och Media Player. Kör man med en Intelmac är problemet dock ganska lättlöst.

  Antingen kör man en Bootcamp partition med Windows eller så kör man något av de många virtualiseringsprogrammen som finns. VMWare Fusion (80$), Parallels (80$) Crossover (40-70$) VirtualBox (gratis). Själv kör jag Fusion och det fungerar bra.
  Mitt problem är snarare för långsamt bredband… 🙁

  Jag ska definitivt titta närmare på Viasats on demand och håller tummarna för att mitt bredband räcker för det… (för CDON räckte det inte)

 11. Stefan Alsenmyr

  Ahrrg!!

  Viasat on demand ÄR CDON bredbandsfilm. Spelar egentligen ingen roll. 109 kr för kvalificering plus 109 kr för lopp är helt orimliga priser. Det är två till tredubblapriset mot att skaffa parabolen.

 12. Lisa

  Fast kvalificeringen går väl i TV6 så den behöver man väl inte köpa? Få se om jag köper själva loppet (Janne och Eje vill man ju helst ha :-)) eller om jag håller mig till BBC.

Leave a Reply