Ny grym viral ad med Lewis Hamilton i duell med Steve McQueen i Le Mans

Säga vad man vill om McLaren, men det där med att lyckas göra kul reklamvideo tillsammans med sina sponsorer kan man. Jag tjatar ofta om den coola filmen där Lewis styr sin bil med en fjärrkontroll och Vodafone återkom i den där ganska kul intervjun där Lewis bli avbruten..

Nu är det en viss klock-sponsor som arrangerar en tävling där man kan vinna någon som jag redan glömt vad det är. Till tävlingen har man satt samman ett riktigt bra klipp där Lewis Hamilton agerar mot Steve McQueen i filmen Le Mans. Lewis kanske inte har en skådespelarkarriär att vänta efter racingkarriären.. men ok. Här ställer han upp med sin McLaren F1 mot McQueens Gulf Porsche 917K. Tävlingen hittar du här.

Klippet är inte så långt, men så kommer själva tävlingen in i bilden. Vilket ju i och för sig är lovande, det betyder väl att det kommer en filmsnutt till. 10 juni är sista dag att skicka in ett bidrag.

Mer läsning om den där våldsamt snygga Porschen finns exempelvis på research-racing.de eller wiki. Officiella hemsidan, där det dock är svårt att finna bra info om gamla sköna bilar, finns här.

Bara för att slutligen tjata lite till om de andra McLaren-filmerna som är bra så var det ju den där sjukt bra om rivaliteten mellan Hamilton och Alonso och vi får inte heller glömma förberedelserna inför Singapores nattrace.

Nu ska jag försöka summera lite tankar om Ferraris hotande avhopp från F1.. Media har inte snappat upp det här klippet ännu (det lär väl inte dröja länge i och för sig så som jag ser att många sidor kör storys här ifrån bloggen mer eller mindre rakt av), men Ferrari finns överallt (DN, EX, SvD, AB, SVT, SR, VG.no, DB.no, HBL.fi, YLE).

6 comments

Leave Comment
  1. Erik R

    Jag såg Hamilton/McQueen-filmen för flera veckor sedan (på McLarens hemsida?)så det är nog därför den inte är så het i media.

    Steve McQueen’s “Le Mans” är världens näst bästa racing-film (“Grand Prix” är givetvis nr 1), så jag ser verkligen fram emot del 2!

Leave a Reply