Ny omröstning! Tyck till om Blomman och Ejes jobb på TV6

Sagt och gjort, efter tips om tema för omröstning kör vi den här veckan ett personligt påhopp på våra kära kommentatorer på TV6. Vi har i några olika omgångar haft lite diskussion bland kommentarerna om huruvida våra svenska kommentatorer förgyller ett Formel 1-lopp eller inte. Själv tycker jag de gör ett lite småslött jobb medans de brittiska sändningarna får det att vattnas i … eh.. öronen? Att det sen resulterar i en del guldkorn är en annan sak..

Så ska det ju kanske sägas återigen att det var några år sen jag såg Formel 1 på svensk TV. Här i Norge är det racingföraren Atle Gulbrandsen som kommenterar och som gör ett riktigt bra jobb. 4 stjärnor till honom.

9 comments

Leave Comment
 1. en tanke som inte har med 6an direkt att göra; vad de borde göra på svt är att ta hockeykväll och göra formelkväll av det. så kunde de behålla vikegård och leman eller vad de nu heter. de är ju riktigt bra. så snacka motor i stället.

  men bara så länge man slipper de där outhärdliga krönikorna av han som jag inte kommer på vad han nu heter.. karlsson nånting. uah.. sånt får mig att stänga av det enda programmet jag följer slaviskt; sportnytt. eller fyrans motsvarighet, han patrick eller vad han nu heter (inget bra på namn här idag känner jag). då ser jag nästan hellre på andra avenyn…

 2. cow

  gillar dom inte.. kollar hellre på norska (tror det e norska 3:an) på viasat. började i reklamavbrotten o byta dit men på senare tid har det blivit att man stannat där.

 3. Lisa

  Ha ha håller med om krönikorna, de är outhärdliga fullt i klass med andra avenyn!

  Jo, jag gillar Janne och Eje, jag trivs bra med deras småprat. Vad man kan sakna är väl kanske pre-race information och gridwalks a la ITV, men ITVs andtrutna och flåshurtiga kommenterande saknar jag definitivt inte. Nuförtiden är de dessutom fullkomligt olidliga i sin Hamiltondyrkan. Brundle är dock kunnig och en sån vore en nåd att stilla bedja om för svensk TV. Jag är dock mest avundsjuk på spanjorerna som har Pedro de la Rosa som bisittare!

  Nåväl, gott och väl om detta, så länge jag slipper Speed är jag glad. Säg “Peter Windsor” till mig och jag osäkrar min revolver.

 4. Olag

  Blomman och Eje gör det kul att se..Dom danska lyssnar jag på när det e reklam på tv6 och dom är platta och tråkiga.

 5. David

  Jag gillar dem två. De sammanflätar allting så de ger mycket till den nye och de som har tittat några år. Det enda jag kan iritera mig på är Ejes lite översittar stil mot Janne med att tex öppna vissa meningar med “Ja men Janne”. annars bra.

  Sen undrar jag bara hur många personer som kommer kräva in sin hundring som Janne satte på att det var gul flagg när Alonso körde om Kovalalinen.

 6. Viktor

  (OT, Lisa: dina vapenkunskaper är ungefär lika bra som din förmåga att bedöma kommentatorer, revolvrar har sällan till aldrig säkring OT/ ) 😉

  Nä, de som följer bloggen vet vad jag tycker om våra Svenska kommentatorer. Blomman gör över det stora hela en mycket bra insats. Vad det gäller Eje lämnar han mycket att önska. Irrelevanta historiska inlägg/statistik, klarar inte av att avsluta resonemang han påbörjat och lägger hela tiden in sina egna värderingar i förares och teams prestationer.

  Kort och gott är Eje inte min favorit och jag önskar att vi kunde fått en lite piggare stämma i hans stol istället. Någon som analyserade det som händer/är påväg att hända istället för att tycka om det.

  /Viktor

Leave a Reply