Nya tester i Jerez startar idag!

Nya tester nere i Jerez startar idag, och kör fram till lördag. Vädret spås bli ännu sämre än förra testerna.. Testerna sänds väl inte på någon tv-kanal, men det går att följa live över nätet. autosport har en bra sida med uppdateringar här. Här är förarna;

McLaren
Onsdag: Lewis Hamilton
Torsdag: Lewis Hamilton
Fredag: Jenson Button
Lördag: Jenson Button

Mercedes GP
Onsdag: Michael Schumacher
Torsdag: Nico Rosberg
Fredag: Michael Schumacher
Lördag: Nico Rosberg

Red Bull
Onsdag: Sebastian Vettel
Torsdag: Sebastian Vettel
Fredag: Mark Webber
Lördag: Mark Webber

Ferrari
Onsdag: Felipe Massa
Torsdag: Felipe Massa
Fredag: Fernando Alonso
Lördag: Fernando Alonso

Sauber
Onsdag: Pedro de la Rosa
Torsdag: Pedro de la Rosa
Fredag: Kamui Kobayashi
Lördag: Kamui Kobayasi

Williams
Onsdag: Rubens Barrichello
Torsdag: Rubens Barrichello
Fredag: Nico Hulkenberg
Lördag: Nico Hulkenberg

Renault
Onsdag: Vitaly Petrov
Torsdag: Vitaly Petrov
Fredag: Robert Kubica
Lördag: Robert Kubica

Force India
Onsdag: Paul di Resta & Adrian Sutil
Torsdag: Adrian Sutil
Fredag: Vitantonio Liuzzi
Lördag: Vitantonio Liuzzi

Toro Rosso
Onsdag: Sébastien Buemi
Torsdag: Sébastien Buemi
Fredag: Jaime Alguersuari
Lördag: Jaime Alguersuari

Lotus
Onsdag: Fairuz Fauzy
Torsdag: Heikki Kovalainen
Fredag: Heikki Kovalainen
Lördag: Jarno Trulli

Virgin
Onsdag: Lucas di Grassi
Torsdag: Lucas di Grassi & Timo Glock
Fredag: Timo Glock
Lördag:

Alonso och Ferrari ligger bra till i omröstningen om vem som tar hem VM i årets säsong. Röstat ännu?

17 comments

Leave Comment
 1. Martin

  Härligt att nu även Lotus testar, dock så är ju vädret ett minus. Regn och sol om vart annat kommer göra att de nya teamen hamnar ännu mer bakom de mer etablerade.. Hoppas på sol resten av dagarna!

    • Lisa

     Tja nu har Vettel slagit båda två på en upptorkande bana. 🙂 Det är hopplöst med tider under så skiftande förhållanden. Och nu regnar det igen, så det blir nog inte roligare.

     Lotusen tuffar på, kul att se. Hjärtskärande långsam, men den går iaf. Till skillnad från Virginen. Vad håller de på med? Två klockade varv på hela dagen…

    • MrHarald

     I slutminuterna trycker Hamilton in sig mellan Vettel och Massa, och den här gången hade båda slicks på sina snabbaste varv 😛

     Fast det är ju som sagt inte mycket att gå på när det är sådana här tester.

 2. kim

  Det går rykten om att usf1 och campos skulle slå ihop sig till ett team. De skulle ju öppna dörren för stefan gp, men rykten är ju rykten.

 3. Sebastian

  Preliminärt så verkar ju iaf FIAs teamurvalsprocess vara ett skämt… Maxxx lyckas även efter sin avgång skämma ut F1 🙁

  • Lisa

   Ja, det är litet bestickande att det enda team som INTE var utvalt på förhand utan fick platsen tack vare att BMW hoppade av är det enda som lyckats få någotsånär snurr på grejorna…

   • B

    Men är det inte så att de har tagit över BMW’s 2010 projekt baserat på ett antal års erfarenhet medan de andra har startat från ruta 1? Svårt att jämföra.

    • Lisa

     Å, jag skulle ha varit tydligare. Jag menar Lotus – de fick platsen tack vare att BMW hoppade av.

     Sauber å andra sidan har tagit över gamla BMW och har glädje av deras utvecklingsarbete. De fick platsen tack vare att Toyota hoppade av. Men jag håller med – det är litet svårt att hålla reda på alla turer i den här lätt fnoskiga sporten.

 4. jam

  är de bara jag som tycker att f1 inte är lika intressant längre..för mycket regeländringar som går åt fel håll.. Många stora stall har dragit sig ur..och att man inte där utveckla bilarna under säsongen..

  • Antonio

   Jag tycker precis tvärtom! För varje säsong blir jag mer och mer biten. Och då har jag hängt med sedan Petersons dagar trots att jag var liten grabb då. Detta år blir hyperintressant och förhoppningsvis början på lång Ferraridominans igen. 🙂

   Att de stora biltillverkarna dragit sig ur är tillfälligt tror jag. Visst är det tråkigt men det står alltid folk i kö för att ta över. Om några år är det säkert fler “riktiga” märken med igen.

 5. Anders

  Tycker det verkar knepigt att man inte haft någon backup plan att tillgå om väderleken skall vara på detta viset… 15 dagar totalt att testa på, väldigt många av dessa verkar bli blöta. Hade det inte vart bättre att testa i Bahrain för garanterat torra förhållanden? Verkar vara väldigt många tveksamma beslut det senaste året!

 6. jan

  ferrari lär inte dominera..inte en chans..det står mellan 3 max 4 team..vänta bara tills massa o alonso börjar tjafsa..2 stora egon..redbull är ett team jag hoppas på..vore kul med nåt annat team som vinner vm än mclaren eller ferrari..mercedes löner vara med där framme. Men dom kommer inte vinna vm..jag tippar vettel sen hamilton sen alonso /massa

 7. steve

  kan ju alltid hoppas att de blir så som du säger och tror jan. Vore kul med schumi men annars tycker jag vettel sällan gör misstag..hamilton gör en del misstag men är otrolligt snabb antagligen den med mest talang..hans debutsäsong så va han tex bättre än en 2 faldig mästare. Alonso klarar inte pressen från media o ferrari han är inte samma förare som han va för 5 år sen..och det lär denna säsong utvisa..

Leave a Reply