Nytt avtal om Formel 1-datorspel, Codemasters tar över efter Sony

f1.com meddelade idag att man kommit överrens med datorspeltillverkaren Codemasters om ett avtal för lincens att göra Formel 1-spel. Första spelet kommer till säsongen 2009 och kommer antagligen släppas i flera olika format. Idag gör Codemasters bland annat Colin McRae-serien och F1-spelen kommer tydligen bygga på samma spelmotor. Kan inget om det där, men Keith på f1fanatic skriver i en intressant artikel att det inte enbart är guld och gröna skogar. Han är visst inte så imponerad över själva känslan i spelen, och det är oroväckande eftersom F1 är erkänt svårt att få till bra på datorer. Codemasters själva har ett uttalande på sin hemsida, blir att hålla ett öga på den i fortsättningen. Hoppas tomten kommer med en PS3 i år..

Själv sitter jag fortfarande framför youtube och ser på video från tidernas bästa F1-spel och tidernas bästa racing-spel.

1 comment

Leave Comment
  1. Meister

    Happ då blidde det inget F1-spel till PC nu heller, inte om man vill behålla datorn intakt iallafall. Codemasters är envisa med att använda sig av ett kopieringsskydd (StarForce) som har en förmåga att ta sönder CD- och DVD-läsare. =( Får hoppas att de lyckas göra ett bra spel till konsolerna iallafall.

Leave a Reply