Och här är Hamilton och Button nära att göra en Webber/Vettel

Jenson Button, McLaren 2010

Hur sjukt hade det inte varit om Lewis Hamilton och Jenson Button i McLaren hade gjort en Webber/Vettel och snurrat av.. Nära var det i alla fall, men de är väl aldrig ihop bil till bil?

Oavsett, det blev Lewis Hamilton som tog hem det hela till slut. Grymt bra fight ser det ut att ha varit, här är video;

21 comments

Leave Comment
 1. Erik R

  Det här är vackert! Två förare som ger järnet, men ger varandra det utrymme som behövs. En bana som ger möjlighet, inte bara till omkörning, utan till sida-vid-sida racing där utgången inte är klar förrän 4-5 kurvor senare.

  Hamilton är fantastisk i sådana här situationer. Han är inblandad i fler omkörningar än de flesta andra förare, ändå är det extremt sällan det leder till någon kollision.

  • Wag the dog

   Jag tycker Jenson fegar ur. Han hade kurvan men bangade. Lewis har tuffheten som Jenson saknar.

   • Erik R

    Eller omvänt så har Button det långsiktiga tänkandet och kör för mästerskapet, medan Lewis tänker en position i taget…

    • Dan

     Jaaa… Det står ju 4-3 till Hamilton och jag tror nog att differensen kommer att vara ännu större vid säsongens slut till Hamiltons fördel. Button är omständigheternas man, men fruktansvärt tråkig att titta på.

     Själv hade jag nog slutat titta på F1 om det inte vore för Hamilton!

   • Magenus

    Han fegade inte när han gjorde första omkörningen. Jag satt och jublade när han tog chansen. Hade han kommit om så tror jag att både Jenson och Hamilton hade kört soppatorsk.

 2. Magnus

  Syftar du pa sisra “kurvan” (fighten) sa stoter dom ju ihop, vart ska Button ta vagen tycker du ?

 3. Erik R

  Appropå de som anser att Hamilton gavs segern fick segern serverad på silverfat – så här säger Red Bulls Helmut Marko om situationen:

  “We were under enormous pressure from the McLarens – they were much faster on the straights so we had to gain our advantage in the corners.

  “He had to attack otherwise he would have got overtaken by Hamilton – it would have been completely different if the McLarens were 10-seconds behind, but that wasn’t the case.”

  • Lisa C

   Litet dålig ursäkt för att soppa till strategierna så till den milda grad att förarna kolliderar kanske, men att skrämma ihjäl motståndaren så han gör bort sig hör till det psykologiska spelet i F1. Man kan inte säga annat än att Macca till 100% lyckades med att ge Red Bull nervsammanbrott och Hamilton besparades på detta sätt bara jobbet att köra om Bullarna på banan… 🙂

   Helt välförtjänt seger alltså. Farten i bilen hade han definitivt, hade inte Macca soppat till depåstoppet hade han haft chansen att köra om Webber redan där, men som det nu blev hamnade han t.om bakom Vettel.

 4. Hi, I’m Ovif1. I’m the webmaster of elrincondelaformula1.wordpress.com. That’s a blog about formula 1 too. I would like if we exchange links. You link my blog in your, and I link your blog in mine.
  What fo you think? Good?
  I would like have your answer, an I invite you to visit my blog.
  Finally, I want to congratulates you for your great blog, it’s incredible.
  I hope your answer.
  Bye.

 5. Sebastian

  Någon måste komma sist in i debatten (typ när alla andra har gått…). Men det är ganska typiskt för Mark Webber att vägra ge sig oavsett potentiella konsekvenser. Det här var lite av hans gamla takter.

  Sen är det ju inte första gången Vettel kör en charge in i sin teamkompis. Men det är ju rätt uppenbart att vi måste premiera Vettels körning om vi vill se omkörningar i F1.

  Klart som korvspad att Webber borde gett mer utrymme, det är inte nascar…

  • Erik R

   I Nascar finns extremt hårda regler (skriva och oskrivna) om vilka spår man ska och bör hålla. Även på roadcourses kör de betydligt mer sida vid sida och ger varandra utrymme mycket bättre än i FIA-kontrollerad racing. Så den jämförelsen haltar…

   Webber gjorde precis samma sak som Button gjorde mot Hamlton på start/mål-rakan, dvs stängde in honom på innern genom att hålla sitt spår istället för att ta idealspåret. Det är precis vad jag förväntar mig att alla förare gör i det läget. Det ska inte behöva lämnas mer än en bilbredd på insidan.

   • Antonio

    Jag tyckte att Webber gjorde helt rätt som de flesta redan konstaterat. Han höll sin linje. Men jag köper även teamets förklaring att Vettel var snabbare och borde “fått” köra om.

    • Sebastian

     Alla är inte överens om att Webber gjorde rätt. Alla är överens om att det var en racingincident. Och jag tror de flesta förare på gridden hade klarat situationen utan en kollision.

     Humorn är när det dyker upp ett lopp där samma “de flesta” klagar på för få omkörningar…

   • Sebastian

    Ok, jag erkänner, refererade mest till nascar för att låta nedlåtande… men en av de saker som jag gillar med F1 är att förarna är extremt snabba och precisa i att hålla undan från varandra för att sen ducka in bakom och ta i nästa kurva. Vettel hade i vilket fall kommit djupt så Webber hade haft en möjlighet att kontra. DET är racing så som jag gillar att se. Att hålla sin linje in absurdum bara för att man kan är inte F1. För mig känns det som när webber drog in i baken på Hamilton. Han vill för mycket direkt istället för att planera för nästa kurva. Men det sagt så har jag aldrig kört F1 själv…

  • Johan R

   Kul att se att nån mer än jag tycker det var Webbers fel 🙂 Håller med om att de flesta andra förarna skulle ha klarat av situationen, åtminstone de som är tillräckligt modiga för att inte släppa av i det läget.

Leave a Reply