Officiellt! Michael Schumacher gör comeback, kontrakt för tre år i hamn

Så var det också officiellt! Michael Schumacher gör comeback och har skrivit under på en treårig deal för nya Mercedes GP, tidigare BAR, Honda, och Brawn GP.

Förare i det nya tyska superstallet blir Schumi och Nico Rosberg. Bland utmanarna finns det brittiska superstallet McLaren med Jenson Button och Lewis Hamilton. En kamp man kan se fram emot inför nästa säsong.. Och så ska man inte på något sätt avskriva Alonso tillsammans med Massa i Ferrari..

Nu återstår det bara att se hur formen är. En topplacering är inte utom räckhåll, men kan det räcka helt till en ny titel? Det har ju hänt en del inom sporten på sistone, men Schumi är ju med i utveckling av ny bil under vintern. Själv tror jag Rosberg kommer få det tufft. Schumacher och Ross Brawn är ett farligt vapen där ute..

Helt klart är ju redan att nästa säsong blir en av de mest spännande på länge. Nya stall, Schumi tillbaka, Button och Hamilton i samma stall, förbud mot tankning.. Bahrain i mars är det som gäller!

Schumacher annonserade tidigare under säsongen en comeback som ersättare i Ferrari efter Felipe Massas skada, men tvingades ställa in planerna efter en skada från motorcykeltävlandet.

Officiella F1.com har en artikel här. autosport har också en artikel här. De skriver bland annat;

The German, who will turn 41 in January, has been linked with the outfit ever since Mercedes-Benz took over Brawn GP. He finally concluded a three-year deal to make a sensational F1 return on Tuesday evening.

Schumacher originally retired from F1 at the end of 2006, and he had appeared fully content to be away from the pressures and strains of racing in motor sport’s top category.

He maintained links with F1 through an ambassadorial role with Ferrari, and his on-track activities revolved around outings in a kart and a move to motorcycle racing.

However, last season Schumacher agreed to a comeback as a temporary stand-in for the injured Felipe Massa at Ferrari.

Despite training hard for the return, however, Schumacher’s plans had to be called off due to a neck injury that he had sustained in a motorcycle crash earlier this year.

Tyska motorsport-total listar de fem största comeback-ögonblicken i idrottshistorien i en artikel här. Schumi tar plats bland Björn Borg, Michael Jordan och andra.

Har ännu inte hittat någon officiell Mercedes GP-hemsida där ute. Någon som sett något? Brawn GP har kvar sin här. Där har de dock ett officiellt uttalande som bland annat säger;

Stuttgart/Brackley – The MERCEDES GP PETRONAS Formula One Team can confirm today that seven-times Formula One World Champion Michael Schumacher will make his racing return in 2010 with the Silver Arrows team.

With seven Drivers’ World Championships, 248 Grand Prix starts, 91 victories, 154 podium finishes and 68 pole positions, the 40-year old German needs no introduction following an illustrious and record-breaking Formula One career from 1991 to 2006 at the Jordan, Benetton and Ferrari teams.

Michael’s return to racing with MERCEDES GP PETRONAS sees his return to Mercedes-Benz Motorsport where he began his racing apprenticeship as part of the Junior Programme in 1990, racing in Group C sports cars and DTM, and sees Michael renew his partnership with Ross Brawn with whom he won all seven of his World Championships.

Today’s announcement confirms the MERCEDES GP PETRONAS driver line-up for the 2010 season with Michael partnering his compatriot, 24 year old Nico Rosberg, in the Silver Arrows cars.

Från BBC;

Mer i media (ams, EX, SVT, DB.no, DN, AB, SvD, EX,).

27 comments

Leave Comment
 1. Sebastian

  Blir intressant. Men han har ju i alla fall inte lika stor press som Alonso. Kan Schumacher vinna tävlingar så är ju det klart godkänt. Alonso måste ju ta förar-vm annars är det ju totalt fiasko.

  • och alonso sitter i en uppenbart svårkörd bil.. det blir ruggit spännande att se hur han klarar av. men skulle jag tippa slutstriden nästa säsong idag, innan första testerna ens är igång, så är nog alonso mitt val till världsmästare. sen tror jag hamilton smyger upp på pallen. möjligen button. schumi trea/fyra nån stans. men det är ju lite tidigt att sia om ännu.. så ska man ju inte glömma bort vettel i red bull heller. grym säsong 2009, och 2010 blir nog ett snäpp bättre.

  • Wag the dog

   Kan han vara med och fightas är bara det en sensation. Skulle han vinna lopp 2010 är det bara han knäböja. 😉

   • Magenus

    Om McLaren går som i slutet på förra året kommer Hamilton och Button leka hem detta. Men det kommer den naturligtvis inte att göra. Det kommer att bli ett sjuhelsikes spännande F1-år. 🙂 Nu håller man ju givetvis en tumme extra för stackars Rosberg!

    • Wag the dog

     Button och Rosberg undrar nog om dom leva upp till vad dom själva kraxar om. Att Hamilton regerar hos McLaren är ju klart och om Button kan rubba honom är det stort.
     Och får Rosberg pisk av en gammal pensionär så är han körd. 🙂

    • Magenus

     Jag håller i sak med dig. Bortsett från att jag tycker att både Button och Rosberg är ganska tystlåtna av sig. Desto roligare om de kan tvåla dit sina stallkamrater.

 2. Sebastian

  BTW Angående Code Masters F1-app till iPhone. Nu har jag spelat i en vecka och spelet är definitivt värt att köpa tror jag OM du har en iPhone 3GS. Den har nämligen betydligt snabbare processor. Jag märker nämligen att det går riktigt bra och är roligt att spela i läget där man bara ser banan, så länge det inte är för mycket omgivning som ska ritas. Så fort man kommer in till t.ex. start- och målrakan på SPA så blir uppdateringen lite för seg och man börjar oscillera. Men jag har den första iPhone som kom ut på marknaden. Med en iPhone 3GS så tror jag att det funkar bättre.

  OCH JA man får en helt annan känsla för banorna när man själv kört. Och det är en riktigt skön känsla när man kastar sig in i en chikan eller en hårnålskurva och sätter den perfekt. Även eau rouge ger verkligen den där kittlande känslan när man nailar den rätt.

  Om någon har 3GS, please testa och se om det stämmer.

 3. FINNPWRUSA

  Wow, synd de e så länge innan säsongen… tänkte just att test dagarna kommer att visas på TV världen över nu… ALLA vill se hur Schumi håller ihop… Tack Schumi, ser framemot en liten försmak här om en månad eller så!

 4. jannebanan

  Visst e det kul att schumi är tillbaka, det ger f1 ett uppsving, men vad har han kvar att bevisa? inte ett skit. Han har mer att förlora på att ställa upp, tex tänk om han inte har farten alls..Då kommer man mer minnas vilken föredetting han har blivit, men jag tror nog att han kan ge gnällröven i ferrari en match, men jag tror vettel och hamilton kommer vara dom som gör upp om guldet.

  • Wag the dog

   Visst kan det bli fiasko. Tror inte det själv men OK, visst kan det braka åt skogen. Bevisar i så fall endast att man inte ska köra igen efter 3 års vila och vid en ålder av 41. 😉
   Hans titlar tar ingen ifrån honom.
   Gör han å andra sidan succé – kämpar i toppen och kanske tar en seger eller två ja då jävlar. 🙂

 5. FINNPWRUSA

  Oh, jag är övertygad om att han kommer att ha en utav de bästa bilarna på gridden och att han kommer att kunna köra och tävla om höga poäng, pallplatser kanske t.o.m. förar VM!

  Utan tank stopp kanske inte teamet kan förstöra allt för mycket för Nico heller!? Just nu känns det som om Nico kommer att ha fördel till maj eller så men sen är skomakaren tillbaka i full kraft med kanske snabbaste bilen på gridden… se upp ungdomar!

  Vilket år det skall bli! Minst åtta bilar som kan tävla och 6-7 förare (jag rankar Schumi högre än Jenson, Mark och kanske t.o.m. Phil…!?!?)

  Jag HATADE Schumi back when men nu i MIN BIL… ingen Kimi, Heikki i en lådbil… hmm… kanske jag blir ett Schumi fan här på äldre dagar…??!!

 6. Johan R

  Det här är fantastiskt för sporten, det blir prestige om varenda placering. Går att skriva hur mycket som helst, oavsett hur det går för honom. Ser redan fram emot Bahrain!

  Jag har sett lite olika uppgifter om det är ett år eller tre år han skrivit på för?

 7. Anonymous

  okej, jag ska saga sannigen, jag ar ett ferrari fan och nu nar schumi gor till Marcedes moste jag saga att jag hatar honom… Allvarligt talat. Tror ni att en 7 fallig vardsmastare kan vinna titeln igen? glom inte att han har en javla skada vid 2 stallen i ryggen. Jo visst, det blir spannande men fiasko tror jag att det blir 🙂 Kanske nasta ar kan han ta titln men do ar det nya regler sa att Marcedes inte kommer ha tekniken fore alla andra.

  Good luck Schumi men gissar att han bli en Fisichella (2008 som var nara att ta ett enda poang 🙂 ).

   • Lisa

    Ja, fair enough. Men du måste ändå erkänna att det är väldigt många s.k “tifosi” som jumped skip fortare än jag kan säga Mercedes när MS skrev på för ett annat team. Dvs de var aldrig några tifosi överhuvudtaget. (och det behöver man ju inte vara, men att svänga sig med det för att det verkar tjusigt är uppriktigt sagt urlöjligt)

    Här är en som tänkt annorlunda och det ska han ha kudos för.

    • Anonymous

     Jag maste saga att jag blir lite som en “Alonso” fan for att han borja i Ferrari 🙂 Sedan att schumi ska ta titeln ar loljligt!

    • Wag the dog

     @Lisa – Har alltid gillat Ferrari, ända sedan 1971 när jag började kolla F1. Det är mitt team! Å andra sidan har jag också gillat Schumi sedan Benettonåren. Han är min förare!
     Har aldrig kallat mig tifosi och byter åsikt när jag anser att jag ändrat syn på saken.
     Gillade aldrig Alonso tidigare (han var ju Schumis utmanare) men har ändrat åsikt sedan Schumi slutade och jag kunnat se “nyktert” på Alonsos bedrifter.
     Tycker 2010 ser ut att bli skitkul då jag kan hålla på Ferrari OCH Schumi i första hand och i andra hand lill-Schumi Vettel. Jag kan också finna glädje i att hålla på Button vs Hamilton!

     Hängde du med eller vimsade jag för mycket? 🙂

    • Wag the dog

     Glömde en sak. Framför allt gillar jag racing. Är det riktigt bra racing struntar jag faktiskt i vem som vinner! 🙂

 8. jannebanan

  är 2010 webbers sista år på sitt kontrakt med redbull?.kan det vara som så att kimi redan är klar för f1 2011?..för redbull sponsrar väl redan kimi?..alltid kul med spekulationer..tänk i så fall vilket år 2011 kommer bli..en vettel som har mer rutin..schumi ja man behöver inte säg så mycket om han..hamiltons nerver kanske har blivit bättre..klarar alonso av ferrari?..ferrari är inte alls samma stall som de va för några år sen..button o massa kommer inte leva upp till allas förväntningar. Ett rent önsketänkande återgå till v10 v12.tillåt mer tester under åren behåll skicks och mer aerodynamik.för alla vill ju att f1 ska vara ledande och att de ska gå så snabbt som möjligt..det känns som att sporten har gått ett 10 tal år tillbaks i tiden, och tillåt att man får tanka. Inför lönetak för förarna tjänar löjligt mycket pengar..satsa de pengarna på utveckling tester mm eller prestations lön?..i alla fall man får ju drömma lite i alla fall god jul på er..ps rally kan ju bli riktigt intressant nästa år och viasat sänder

  • jonas

   jag önskar med att de inför fler tester och mer aerodynamik och v10 för ljudet skull.:)är verkligen v10 så mycket än v8? Men för övrigt håller jag med dig janbanan fast jag tror de tar rätt många år tills nåt åt det hållet sker.

  • FINNPWRUSA

   Webbers kontrakt med RBR är i sista året 2010.
   Alla säger att RBR har klart med Kimi.
   Kimi med agent säger bestämt nej, så är det inte…
   Men som sagt, HOPPAS HOPPAS, om RBR har BIL!?

   • Anonymous

    Jag vet inte om en V12:a eller en V10:a skulle vara sa mycket battre. Om dem gora bilarna langre skulle dem ha V16 eller V20:a tror att det ar bra att dem specialserar sig i bara en sak och inte nasta sak. Aerodynamiken skulle dem ha mera fritt for, delvis for att det ar roligt att se ny teknik

Leave a Reply