Onsdagsmys med Fernando Alonso

Jodå, det blir en mys till efter önskemål bland kommentarerna. Fernando Alonso visar att det inte bara är Patrese som kan köra bil runt en racingbana. Hittade det här sköna klippet från ett tag sen. Alonso med ett gäng visar vad den där Renault Meganon eller vad den heter går för ute på Nürburgring. Gillar han i framsätet, hajar inte riktigt vad de snackar om, men hans nervösa halvkvävda skratt för att lätta på stämningen är kul.

Så har det snackats lite ute i bloggosfären om Renaults innovativa nytänkande har jag sett. De har kommit på en smart lösning för att lösa problem med kalla däck under loppen. En del av avgassystemet är byggt så det kommer ut varma avgaser på bakdäcken. Där kan en av förklaringarna ligga till att de fått upp så bra fart på sistone. racecar-engineering har en bild på det här. Dessutom finns en artikel på den alltid intressanta utvecklingsbloggen på f1technical här. Större bild och video;

Och Alonso på Nürburgring;

3 comments

Leave Comment
 1. Magenus

  Det där med avgaserna på däcken låter lite vanskligt men det verkar ju funka bra. Piquet har bara snurrat en gång på de senaste tre loppen…

 2. Lisa

  Åh, jag tackar så mycket, ett onsdagsmys som heter duga! 😛

  Fast jag vet inte riktigt om Lobato (skrämda gubben bredvid, spansk motsvarighet till Janne Blomqvist) håller med…

  @ Magenus sant, Piquet har inte snurrat nåt på senaste, bara tagit små utflykter i spenaten. Så det är väl alltid nån förbättring!

 3. Olag

  Då lär Kimi och Massas bilar styra alla sina avgaser mot sina däck nu i sista loppet. Dom har oxå stora problem med kalla däck..

Leave a Reply