På ryktesfronten mycket nytt: Rosberg till BMW och nytt Honda-stall

Rykten. Som ett Kinder-ägg; spännande, kul och överraskande. Den här tiden på året är det som tur är fullt av rykten inom den ädla Formel 1-sporten. De senaste som jag snappat upp är också två godbitar. För det första snackas det en hel del om BMWs chanser och försök att hålla kvar Kubica i stallet. Jag har ju flera gånger tippat att Heidfeld ryker (vilket kanske inte känns som världens fingerspitzgefühl att tippa i dessa dagar) och ryktet har ju gått att Alonso skulle vara på väg in. En fundering är ju om BMW verkligen vill ha en uppställning utan en tysk förare.

Senaste rykte är dock att det ska vara Nico Rosberg som tar Quick-Nicks plats bredvid Kubica, om nu BMW lyckas hålla honom borta från Ferrari.. Så snackas det om att Honda ska vara på väg med ett andra stall igen. Super Aguri är ju fimpat, men tydligen håller någon Ken Anderson ifrån Nordamerikanska delen av Honda på att träffa F1-folk och ska förbereda ett nytt stall. Låter väl lagom otroligt, men det hade varit kul med lite amerikanska förare in i cirkusen.

4 comments

Leave Comment
 1. håller med, att honda skulle vara sugna på att starta upp ett stall till efter allt med super aguri.. nja.. men som sagt, lite mer f1-bas i usa hade inte varit fel. så kunde patrick komma in och köra en av bilarna också..

 2. Stefan Alsenmyr

  När man blandar in Alonso får man inte glömma att han kräver 1:e-förar platsen utan undantag. Jag tror inte att Alonso passar i BMWs filosofi. Lika lite som hos MacLaren. Jag tror att det är Renault eller Ferrari som gäller för Alonso. Annars kommer både han, stall och sport bli olycklig.

  Att BMW ska ha en tysk förare är nog viktigt och de offrar troligtvis inte Kubica. Så Nico eller behålla Nick tills annan duglig tysk dyker upp.

  Mer amerikansk närvaro behövs verkligen. Både race och förare. Det är kanske läge nu när deras ChampCar serie är nerlagd och de bara har ovalrace kvar på hög nivå. Det är tex löjligt att Siebastien ska behöva kämpa i många år för att få in en fot i F1 och sedan på målsnöret få harva i Torro Rosso.

 3. frågan är ju bara om bmw kan hålla på kubica nu när han gjort sådan succe. det kan bli en häftig prislapp på honom efter den här säsongen, eller är väl redan nu förresten. beror väl på om de har tilltro till att heidfeld ska “komma tillbaka”. inför den här säsongen var ju han egentligen den stora stjärnan i stallet så..
  så är det klart att man väl ska vara försiktig att bedöma efter en bra säsong, hamilton lyckades med allt förra året, men sliter ordentligt nu. för att vara riktigt attraktiv krävs att man har förmåga att utveckla bilen, det verkar alonso ha. men kan ju också vara just det som gjort att bwm är så långt fram nu, samspelet mellan stall-kubica och kubica-heidfeld.

Leave a Reply