PROMENADSEGER FÖR KIMI OCH FERRARI

Dagens GP i Malaysia blev en ren promenad seger för Kimi och Ferrari som redan var påväg att passera Massa i kurva men valde att backa av. Efter första depåstoppet låg han dock före Massa och så förblev det ända in i mål. Dock så körde Massa av lite senare vilket gjorde att Robert Kubica och BMW kunde ta andra platsen. McLaren hade ingen bra dag, dock så ordnade Heiki en överaskande tredje plats. Hamilton tragglade länge bakom Mark Webber och kom inte så mycket länger under två tredjedelar av loppet. Inte förrän efter depåstopp två så fick han fart i bilen och lyckades köra ikapp Trulli som låg fyra men kom inte om. Frågan är varför han körde 2 stintar på mjukare däcken när det hårdare fungerade betydligt mycket bättre?

b1.jpg

Samtliga resultat hittar ni här

11 comments

Leave Comment
 1. Håller med dig. Varför körde han inte med hårda däck? Tyckte även att Alonsos Renault gick bättre med mjuka däck. Undrar vad som händer med Massa? Italienarna kommer väl att rulla honom i tjära och fjädrar.

 2. Ja det hade ju blivit lite mer spännande om det hade börjat tokregna de sista varven eller något liknande. Men men Ferrari visade att dem är tillbaka (iaf. Kimi) och nästa lopp ska bli väldigt intressant och se om McLaren kan studsa tillbaka eller om de kommer ha samma Pace som idag.

 3. Viktor

  Någon mer än jag som tycker att våra svenska kommentatorer är onyanserat kritiska mot Hamilton?
  Noterat: Hade det inte varit för den inkompetente mekanikern på höger framhjul hade Hamilton stått på pallen.
  Bra lopp av Kubica och Kovalainen, två finska flaggor över podiet. Men när skall vi få sen en svensk där?

 4. Viktor

  (klargörande: blev ett syftningsfel i förra inlägget. Jag vet att Kubica är Polack och inte från Finland…)

 5. Wag the dog

  “…onyanserat kritiska mot Hamilton?” Nä – håller INTE med.

  Fråga. Tycker du att mekanikern var inkompetent eller var det nåt Eje sa?

 6. Maria

  Jag tycker det var ett bra lopp. Kimi vann ju!!! Och sen gick det ju bra för BMW, vilket också är jättebra.

 7. sebastian

  Det var ju riktigt spännande med många förare som höll bra varvtider. Känns som det kan bli den mest intressanta f1-säsongen på länge. Jag såg ITVs sändning (via Mininova), de har riktigt bra täckning av F1 och bra kommentatorer.

 8. Jag tycker de svenska kommentatorerna är väldigt bra och har oftast rätt. Och de har all rätt att vara kritiska mot Hamilton precis som mot Ferrari vid Australiens GP vilket också är deras jobb. Dock tyckte jag inte själv att de var för kritiska.

Leave a Reply