Red Bull tar hem konstruktörs-VM! Förar-VM lever vidare!

red-bull-logo

Imponerande ännu en gång av Red Bull, nu har de genom en 1-2 tagit hem VM-bucklan i konstruktörsmästerskapet. Spänningen i förar-VM lever dock vidare efter att endast Jenson Button är ute ur leken för denna gången.

Vettel tog hem Brasiliens Grand Prix före stallkollega Mark Webber, med Alonso på tredje plats. Resultat;

 

Pos Driver    Team            Time
 1. Vettel    Red Bull-Renault      1h33:11.803
 2. Webber    Red Bull-Renault      +   4.243
 3. Alonso    Ferrari          +   6.807
 4. Hamilton   McLaren-Mercedes      +  14.634
 5. Button    McLaren-Mercedes      +  15.593
 6. Rosberg    Mercedes          +  35.300
 7. Schumacher  Mercedes          +  43.400
 8. Hulkenberg  Williams-Cosworth     +   1 lap
 9. Kubica    Renault          +   1 lap
10. Kobayashi   Sauber-Ferrari       +   1 lap
11. Alguersuari  Toro Rosso-Ferrari     +   1 lap
12. Sutil     Force India-Mercedes    +   1 lap
13. Buemi     Toro Rosso-Ferrari     +   1 lap
14. Massa     Ferrari          +   1 lap
15. Petrov    Renault          +   1 lap
16. Barrichello  Williams-Cosworth     +   1 lap
17. Heidfeld   Sauber-Ferrari       +   1 lap
18. Kovalainen  Lotus-Cosworth       +  2 laps
19. Trulli    Lotus-Cosworth       +  2 laps
20. Glock     Virgin-Cosworth      +  2 laps
21. Senna     HRT-Cosworth        +  2 laps
22. Klien     HRT-Cosworth        +  6 laps

Sätt betyg på loppet här;

Mer i media (AB, DN, EX, SvD,).

76 comments

Leave Comment
 1. Anders K

  Att vara en av 83 som tippade rätt konstruktörsvinnare känns ju ganska gott faktiskt 😛 Ser mörkare ut på förarfronten för min del men 16 poäng ska väl inte vara helt omöjligt… Har inget problem om Mark vinner dock det är helt ok.

  • FINNPWRUSA

   Hmm…?? Han har ju rätt VGURRA… alltså att Alonso har sju poäng mera än vad han borde ha om stallet följt reglerna…

   Antonio du vet att jag håller på Alonso till mästare men rätt skall vara rätt… jag är INTE emot stallorder, del utav sporten men om reglerna hade följts så hade Alonso haft 239 poäng. Och om RBR hade fuskat idag hade Webber haft 245… så det ändrar som du ser med stallorder och enligt reglerna är det fusk… inte Alonsos men teamets…

   Strongt av RBR att hålla sig idag… vi får se vad som händer nästa helg om RBR ledningen med Vettel har chans att välja mästare, Alonso eller Webber…!?!?

   • Segfirre

    Det är väl inge som vet det? Han låg ju och tryckte bakom Massa, hade Massa inte släppt om honom hade han försökt själv. Sen om det hade blivit mer poäng eller om det kört ihop vet ingen.

    MEN du kan inte säga att han INTE skulle haft de poängen.

    • Lisa C

     ELLER att Massa begått ett misstag genom att Alonso hela tiden låg och pressade bakom honom och på så vis tappade fler poäng än nödvändigt (eftersom Vettel låg strax bakom). En kamp Alonso/Massa hade bara Vettel tjänat på.

     F.ö hoppas jag samma människor som nu kallar Alonso fuskare kommer att kalla Webber för fuskare eftersom Red Bull nu sagt att de kommer att använda sig av team orders i Abu Dhabi om det blir nödvändigt.

    • Segfirre

     Förutom att Vettel gick ut och sa att han kommer lämna över till Webber om det är en situation där varken Vettel eller Webber vinner titeln om inte Vettel släpper förbi Webber.

     Så är det.

    • Lisa C

     Trams, man kan likaväl säga att Massa “bestämde” att släppa förbi Alonso. Det är vad ALLA team/förare måste säga eftersom teamorders är förbjudna, och Red Bull är precis lika goda kålsupare som alla andra när det kommer till kritan. Och tro nu inte att jag har nåt emot Red Bulls teamorders (eller “teamtaktik” om man så vill)

     Det är hyckleriet jag vänder mig emot.

    • Sebastian

     När Gud talar är allt annat trams… 😀

     Faktum är att både Räikkönen, Button och Vettel har kört samma rakryggade melodi. Supporta inte teamkollegan förrän det är matematiskt omöjligt att vinna. DET tycker iaf inte jag är hyckleri.

     Till och med Webber säger att han nog inte varit så pigg på att supporta Vettel om deras situation hade varit omvänd.

     Det som gör mig besviken med Alonso är att han inte verkar vara det minst besvärad över HUR han vinner, bara han vinner. Han har ju t.ex. sagt att han värderar vinsten i fuskloppet i Singapor lika högt som andra vinster.

     Precis som med Schumacher så lämnar det en bitter eftersmak… Även om båda är grymma förare. (och ja, Schumacher släppte förbi Rosberg, men det var ju inte som om han hade så mycket att förlora)

    • AllanBallanson

     jag hejade på Alonso en gång i tiden, men inte nu längre. I mina ögon är han bara en fuskare som gör dålig reklam för F1. De enda fans han har kvar är sådana som sympatiserar med fusk. Hoppas verkligen han inte vinner VM.

    • Olag

     Ett kul scenarium hade varit att Webbers motor går varm och teamet ber han att skruva ner tempot. Webber tror då att det är för att släppa Vettel och ge Vettel segern. I sin ilska ger han F-N i ordern och tuffar på. Sen puffar motorn och han inser att det var ingen teamorder utan sanning…… 😀

    • FINNPWRUSA

     Ja jösses… kanske han hade kommit om Massa, kanske Massa hade gjort ett misstag… skillnaden mellan era resonemang och vad jag skrev är att ni spekulerar och jag skrev fakta.

     Ferraris Pit Wall sade med så många ord åt Massa att släppa förbi Alonso. Massa lydde. FIA gav böter åt Ferrari för stallorder, Ferrari betalade.

     Alonso har sju (7) poäng han mest troligt inte hade haft om Ferrari inte hade sagt år Massa att släppa förbi honom, vilket är stallorder, vilket är emot reglerna, vilket är samma som fusk.

     Jag säger inte att Alonso fuskade! Jag säger inte att jag är emot stallorder. Jag säger bara vad faktum är… spekulera och resonera allt ni vill men faktum är att Alonso har sju poäng mera än han ANTAGLIGEN hade haft utan stallorder…

    • Lisa C

     @ Sebastian

     Vad jag vet har varken Button, Vettel eller Kimi sagt nåt om den saken. Button & Vettel därför att det inte varit aktuellt förrän nu och därför att Kimi aldrig säger ett smack om nånting. 😉

     Det har snarare blivit nån slags konsensus bland fans & journalister & löst folk att “teamorders är OK om ena parten är ute ur VM-striden”.

     Ser man till regelskrivningen står det däremot inget om detta. Där står bara att teamorders inte är OK nånsin. Man måste kalla en spade för en spade, och att nu Red Bull återigen försöker framstå som schysstare och ärligare än alla andra genom att påstå att “det är upp till förarna” får det att vända sig i brallorna på mig. I så fall är rent tekniskt sett det man sa till Massa inte heller en teamorder. Man bara påpekade att Alonso var snabbare och lämnade det sen upp till Massa att bestämma hur han ville göra. Man sa inte till Massa: “hörru tjockis, flytta på dig, Alonso vill fram” -> Alltså ingen teamorder, man lämnade beslutet till föraren. Precis samma stil som Red bull nu kör.

     Och som sagt – det är inte teamorders i sig jag vänder mig emot utan Red Bulls hyckleri när de vill framstå som bättre än alla andra.

    • Lisa C

     Och när det gäller Alonso – Singapore. Vad skulle du ha sagt i hans skor? Du är medlem av ett team som du är lojal mot trots att vissa i samma team kanske gjort sig skyldiga till regelbrott, men hänger du ut dem genom att säga att vinsten du fick i Singapore är mindre värd? Tänk dig alla följdfrågor och tänk dig alla braskande rubriker av dreglande F1-journalister som bara väntar på att sätta klorna i dig och i ditt team om du sagt nåt sånt.

     Självklart står du på dig och då är diskussionen avslutad. Alonso är mediatränad, liksom alla andra förare. Vad han sen rent privat tycker är en annan femma, det vet varken du eller jag.

    • Sebastian

     Nu har både Kimi och Button uttryckligen sagt det, men det bygger på att man haft lite koll vad som sägs utanför statistik och paragrafer 😉 Kimi fick faktiskt tjata om det under 2008.

     Alonso… mediatränad… vet inte vad du har för expertis inom området, men så vitt jag vet så ska man lägga korten på bordet så fort man kan och framförallt verka ärlig. Men som sagt historien har ju kraftigt skadat hans image så det lär han nog inte vara så glad över. Att vara lojal är en sak, men man ska inte var dum. Hade han inte haft det i baggaget så hade iaf inte jag dömt honom lika hårt för det riggade loppet.

     Sen tycker jag att det är märkligt att anklaga RedBull för hyckleri när de varit konsekventa hela säsongen. Det låter lite väl mycket som principen att kastar man tillräckligt mycket skit så fastnar alltid något…

    • Lisa C

     Ah, då vet du nåt som inte jag vet. Vad jag vet har Button bara beklagat att han inte kan hjälpa Hamilton eftersom han varit alltför långt bak (fast när Brundle frågade honom om samma sak på gridwalken nu senast så fräste han “I race for myself, thank you very much!”)

     Och vad tjatade Kimi om? Att få hjälpa Massa? :/ Där kan du putta kull mig med en fjäder om du kan förse mig med en länk till detta (dessa?) häpnadsväckande uttalande(n).

     Jag är ingen expertis på mediaområdet men jag har ögon/öron i skallen. Det finns en anledning till att de flesta förare bara kommer med menlöst bla-bla eftersom de alla vet att om säger sitt hjärtas mening så blir det braskande rubriker som de aldig bett om, de kommer att bli felciterade, deras kommmentarer kommer att ryckas ur sitt sammanhang osv, osv in absurdum. Alonso ville helt enkelt inte ge journalisterna detta feta köttben, de fick nöja sig med att svimma över Piquet/Flav/Pat S. jag tror nog Alonsos image överlever detta. Dvs tycker man illa om honom kan man naturligtvis gnälla över det. Men på det hela taget tror jag Alonso överlever. 😉

     Och precis som du säger – Red Bull har varit konsekventa hela säsongen. Men nu har de plötsligt gjort en kovändning. Det är det jag kritiserar. Inget annat.

    • Sebastian

     Jag lovat att leta upp en länk där kimi säger att han inte tänker hjälpa massa förrän han matematiskt är uträknad ur mästerskapet. Just for you 🙂

     Och ja, det är klart Alonso överlever, men jag hade t.ex. tyckt bra om honom om han hade varit ärlig (jfr med Hamilton efter liegate då han sa att han funderat på att sluta). Anyhow, så länge han vinner med mer än sju poäng så är ju allt lugnt.

     Och RedBull har ju inte kovänt. Kolla vad ägaren (kan inte stava det…) säger “hellre tvåa och två förare som tävlar än etta för att man trixat med resultaten” (fritt citerat). Så jag tror nog att de lever upp till även högt ställda krav på konsekvent inställning.

    • Sebastian

     Jag har gjort en liten snabbresearch:

     http://www.f1fanatic.co.uk/2008/09/23/will-raikkonen-heidfeld-or-kovalainen’s-2008-title-hopes-end-in-singapore/

     och det var i princip den inställning Kimi hade hela säsongen. Kör på tills det är omöjligt. Även Massa tog (under 2007) upp att han kör på tills han matematiskt är uträknad och samma gäller för Button. Skillnaden i år är ju att Alonso får super-special treatment av Ferrari, Santander har väl skrivit något bonusavtal om Alonso vinner… CREAM…

    • Lisa C

     Tack sötnos, men det är väl ungefär vad alla förare säger – vill minnas att Monty lovade hjälpa Kimi redan 2005 trots att han inte var ett dugg uträknad ur VM själv (inte för att det tjänade nåt till, men i alla fall… :P)

     Däremot låg han såpass mycket under så det var mer realistiskt och klokt av McLaren att satsa på Kimi.

     http://www.autosport.com/news/report.php/id/46777

     Samma sak gör Ferrari i år, så vad är problemet? Är det bara för att det är Ferrari som alla svimmar och ropar på fusk? Men det är OK om det gäller Macca?

     Själv hoppas jag att Alonso vinner med mindre än sju poäng bara därför att det ska bli kul att höra gnället. 😉

     (och när det gäller ärlighet kanke inte just Hamilton är bästa exemplet…)

    • Donald Black

     Alla stall kör med nån form av team order på nått sätt, RedBull har visat klart och tydligt vilken förare dom håller på och det är vettel.
     Det såg man i turkiet och när stallet tog Webbers framvinge och gav den till vettel, det har givit han en fördel gentemot Webber.
     Allt tjafs om att Alonso fuskar hela tiden är bara brist på omdöme och kunskap av den som skriver så varje tävling.
     Ferrari visade det öppet det är mer ärligt än vad mclaren och RedBull håller på med, men ferrari fick böter och då har dom blivit bestraffade och sonat sitt brott.
     Alla förare som har en vinnare skalle töjer på reglerna så mycket som det går till sin egen fördel ibland lyckas dom ibland inte.

     Håller med Lisa C i den här debatten.

 2. Sockna

  Att Ferrari inte lyckas ta konstruktörsmästerskapet är lika förvånande som att det är Red Bull som tar det. McLaren eller Mercedes kändes som större hot i början på säsongen. Alonso är min favorit men jag blir inte ledsen om Webber blir 1:a. Han har jobbat ihop till ett mästerskapsguld genom alla år. Dock tycker jag att Vettel inte gjort sig förtjänt av guldet, hellre Hamilton än tysken (säger allt).

  Kul att mästerskapet är levande fram till siste tävlingen, man minns när Schumacher avgjorde redan efter halva såsongen, stor idé att följa F1 då.

  • Sebastian

   Med fyra vinster och ett antal extremt ovanliga komponentfel från ledande position, hur kan Vettel inte vara värd att vinna…?

 3. Mattias

  Grattis Red bull till konstruktörs vm

  Jag tror Alonso vinner vm, fast jag tycker Webber ska vinna det.

  Det är dock konstigt att Red bull ändå inte vunnit både förar och konstruktörs vm tidigare med en så överlägsen bil som dom har.

 4. Erik R

  Fortfarande fyra förare som har chansen i sista racet – otroligt! Jag har för mig att det var tre förare -95?, men fyra förare är ju helt extremt!

  Bara en vecka kvar!

 5. FINNPWRUSA

  7… starten samt första varvet och ett par efter det hade lite racing… sedan lite race i mitten packet men inget större drama…

  De MÅSTE ändra regeln för SC, jag menar hur mycket mera spännande hade de varit om Vettel-Webber-Alonso-Hamilton var i tåg efter de öppnade banan igen!? Nu med all koner emellan hann ju Vettel och Webber undan innan Alonso var bakom igen…

  Kul för RBR med stall titeln! Spännande att förar VM är öppet!

  • Mattias

   Visst hade det varit spännande men på ett sätt blir det rättvist, dom hade ju en bra ledning innan SC kom ut. Dom SC regler som gäller nu är bra och behöver inte ändras i min mening, för i ärlighetens namn vill inte jag att en SC avgör ett race.

   • FINNPWRUSA

    Jag håller med om att SC inte skall avgöra men att två 1.13 minuters bilar ligger 1a 2a och sedan några 1.17 minuters bilar 3a-5a före flera andra 1.13 minuters bilar och de emellan är ett varv efter är ju inte rättvist!?

    SC drar ju alltid ihop fältet men fältet borde ju vara i den ordningen de låg, eller om du väljer att gå i pit var du hamnar efter depån….

    Som det är nu kan det ju gå andra vägen med om en bil går i depå och den andra inte…

    Det ända rättvisa skulle ju vara om alla gick i depå och ledaren släpptes först och sen de andra på tid efter hur långt bakom de var men 1. F1 bilar (läs: motorer) mår inte bra på tomgång och 2. då blir det ju ingen om start med race igen, och 3. det skulle ju vara mycket jobb…

    Nä, det rättvisaste vore ju om bilar som är ett varv före skulle få köra om konerna upp till sin position innan SC!

    • FINNPWRUSA

     Glömde att nämna att de vinner ju inte position utan är var de var och måste komma om de före, de som var före och är före… så SC skulle inte avgöra loppet men dra ihop fältet, som de gör nu, och ja ta bort fördelar för dem som har byggt en lucka men det bidrar ju till mera racing, vad vi vill ha…. tror jag….??

    • Olag

     Man såg ju hur det gick för (minns inte vem) som låg bakom Massa i omstarten. Massa satsa allt för att köra om för plasering samtidigt som han skulle varvas. Inte lätt eller kul för Massa och ha koll på att han har blåflagg när han samtidigt ska slåss om placering.

     SC ska trycka ihopa fälltet och varvade bilar ska inte ligga ivägen.

    • Sebastian

     Verkar visst som de ändrade reglerna till i år för att varvade bilar inte ska damma iväg för att hinna ikapp.

 6. Anonymous

  Vilken sesong , den bästa på många år, jag var lite skeptisk i början när man förbjöd tankningen men det blev ju bra till slut. Hoppas inte det blir enhetsmotorer då slutar jag titta, kolla bara vad som hände indiecar.

 7. Robin

  Tycker alonso eller vettel ska vinna VM. Webber har en mycket bra bil och kan köra snabbt men han är inte lika “tallangfull” som de andra två är. Vill dock att alonso ska vinna, dock gillar jag inte farreri 😛

 8. Anonymous

  Hoppas att vetel vinner vm , det är han värd efter allt teknikstrul han haft han är den snabbaste föraren i den snabbaste bilen ser fram mot avslutningen nu ihelgen.

 9. Erik R

  En intressant detalj med att så många förare fortfarande har chansen är att ingen kommer att kunna avgöra genom att kracha bort sin konkurrent. Skulle t.ex Alonso och Webber kollidera vinner ju Vettel eller Hamilton, osv. Den som vinner kommer att vara tvungen att köra hela vägen till mål.

 10. Simon

  Helt otroligt , varför svartflaggades inte ryssen ?
  Han är ju så fruktansvärt dålig att han är en fara för övriga förare.
  Som jag har sagt tidigare kommer han att gå poänglös till helgen igen.

  Glöm inte att Vettel vinner VM.

  In med den bäste 2011 ! ! !

 11. Simon

  Otroligt spännande Vm hittills. Jag säger inte vem jag hejar på för då blir det tjat i kommentarsdelen (som vanligt). Jag tycker det är okej när folk skriver sin åsikt, om dom tycker Alonso är fuskare, Vettel en lipsill, så ska dom få göra det. Men för fasen, ni kan väl formulera er lite bättre än “Hoppas Alonsos/Vettels/Webbers/Hamiltons motor pajar för han e så kass och fuskar och är dryg etc etc.” skriv er åsikt för all del, men skriv den smart. Var inte taskig för då blir det inget kul att läsa kommentarer i bloggen.

 12. Claudio

  Fy fan vad tråligt att läsa denna forum när det är en massa påhopp och gnäll om vem som skall vinna eller förlora fuskare eller inte fuskare!!
  Har varit inne här dagligen och skrivit eller bara läst men nu börjar det gå för långt…. tycker jag .
  Var inne på viasatmotor på facebook under loppet i helgen och där var det ordentliga konversationer och teorier mm inte en massa påhopp och grundlösa påstående om förarna och stallen.

  /Claudio

 13. Johan R

  Hur är reglerna, det är väl bara teamorder som ges under loppet som är förbjudet, eller? Dvs, det borde vara ok enligt reglerna att förarna och teamet pratar ihop sig före loppet om olika situationer som kan uppstå och att förarna sedan släpper varandra på banan under loppet enligt den planen? (Sen om det är moraliskt etc. har ju redan diskuterats, så det behöver vi inte gå in på igen.)

  Bästa med loppet var Alonso på presskonferensen, han hade total koll på poängställningen, “om Vettel vinner så räcker det med att jag kommer femma…”, eller hur det nu var.

  Blir en naglbitare i Abu Dhabi, tre av fem förare i toppen nollade i Korea, så det är faktiskt inte helt omöjligt att Hamilton kan ta det… (Men visst uttalas stället “aa-bu dah-bi”, inte “abbu dabbi” som Viasats kommentatorer envisades med att säga?)

  • Lisa C

   Varje teamorder som “interfers with the race result” är förbjudna.

   Sägs inget om när eller hur de ges, eller om det är bättre och mindre straffbart att ge dem när ena parten är matematiskt ur VM-striden (för mig är det ungefär lika larvigt som att påstå att snatteri är OK om affären i fråga ändå håller på att gå i konkurs…)

   Antingen köper man denna regel rakt av och vill straffa alla som bryter mot den (och kalla alla dessa för fuskare) – eller också inser man att regeln är 100% idioti och att alla kommer att bryta mot den förr eller senare och att den borde bort snarast.

   • Erik R

    Det där med teamorder känns rätt överspelat nu. Ferrari tog en chansning på att det skulle löna sig att bryta mot teamorder-reglerna, och det gjorde det. Tidigare i år var det Hamilton som chansade på att köra om SC, fick en bestraffning, men tjänade på det. I F1 måste man tänja på gränserna hela tiden för att hänga med i toppen.

    Nu när det är utrett hur teamorder bestraffas ($100000) så kommer teamen inte behöva smussla med det i de sista racen. Massa och Button har ju dock inte haft tillräckligt med fart på slutet för att kunna blanda sig i, så det kommer nog inte att behövas.

    Den situation som kan bli intressant är om vi har positionerna Vettel-Webber-Alonso mot slutet av loppet. Släpper Vettel förbi Webber då?

    • Lisa C

     Nej det är inte alls överspelat och teamorders kommer inte att ha en böteslapp på sig.

     Alltför UPPENBARA teamorders kommer däremot att ha böteslapp på sig.

     Som jag ser det kommer detta sista domslut bara att bidra till att öka smusslet och hycklereret när det gäller teaorders – så länge denna idiotregel finns kvar.

     Det är bara att sätta igång och prata i kod och låssas som det regnar.

    • FINNPWRUSA

     De pratade om hur mycket pengar placeringar och poäng är värda nu… och det är BRA mycket mera än $100,000!!!

     De kommer att köra som i Brasilien 1-2-3, Horner kommer att säga till Vettel “Positions are you followed by Mark in second and Alonso third, if we finish like this Alonso will be world champion.”

     Sedan kommer Vettel att göra en Barrichello (var det?) och släppa om Webber i sista sekund… slött!

    • Johan R

     Vettel sa väl i stort sett rätt ut på presskonferensen att han skulle släppa förbi Webber om aonso låg trea?

 14. Micke

  Shit vad spännade det är nu.
  Hoppas verkligen Webbar tar hem allt. Tror det är hanns sista chans på TV titeln.

 15. Daniel

  Stämmer det att webber blir världsmästare om alonso blir bäst 3?… Vettel världsmästare om alonso blir bäst 5?..tänker man efter under året som gått så känns det mer o mer som vettel bör bli världsmästare, men mycket otur samt brist på kyla i början av året, fast jag blir nog gladast om webber blir världsmästare, detta är nog hans enda chans till att bli det. Alonso har vart jämnast den2 delen av vm i år, men han har vunnit ett par lopp som han inte borde vunnit, senast i syd Korea mmm

 16. Simon

  Att Alonso skulle vinna VM är helt omöjligt om RB bilarna bara håller.
  Ifjol var RB helt överlägsna i Abu Dhabi och dom har inte ju blivit direkt sämre.
  Vettels banrekord borde ingen rubba med gällande reglement.

  Jag har sett varje F1 lopp sedan Kimi gick till McLaren 2002 och ni kan kalla det teamorder eller vad ni vill för Vettel kommer inte att vinna loppet före Webber om Alonso är topp 5.

  Så är det och så blir det , ni som tror något annat är ute och cyklar.

  Jag är fortfarande övertygad om att Vettel fixar VM titlen och här är mina 3 motiveringar :

  #1. Vettel är årets snabbaste/bästa förare .

  #2. Vettel har haft mest otur av alla hela säsongen (visst lite är självförvållat) men har det vänt till tur på slutet så är det klart.

  #3. Alonso har haft lite väl mycket tur sedan SPA och den borde vara slut nu.

  In med ni vet vem 2011 ! ! !

   • Sebastian

    Hamilton har verkligen varit den ettriga lillebrorsan som aldrig ger sig men oftast åker på stryk i år. Han ska klart a credd för inställningen. Kan t.o.m. tycka det är lite kul att han dammar runt med snabbaste varvade och klagar på att han saknar grepp… 🙂

   • Lisa C

    Japp, jag tar hellre det alternativet än att nån av Red Bullförarna blir mästare. Inte Red Bullförarnas eget fel iofs men maken till klantigt team management har jag aldrig sett.

    Började med att skylla Australien på Webber, sen fortsatte man med att byta ut vingar utan anledning och nu har man återigen tummen i arslet och vet inte vilket ben man ska stå på. Bröderna Marx Goes Grand Prix Racing om jag nånsin sett det.

    Hellre Hamilton. Han kör åtminstone för ett team som har hönsen inne.

    • Lisa C

     Nej jag tycker de har betett sig väldigt märkligt. Även om nu pressen kan sätta extra spinn på smaskiga händelser så är det ändå inte fria fantasier de kommer med.

     Sen kan jag ärligt erkänna att jag j-ligt trött på att Horner hänger runt BBC:s TV-team morgon middag och kväll som en kåt hanhund runt en löptik.

     Före och efter varje kval och före och efter varje lopp så babblar först Jake litet, sen säger DC nåt snusförnuftigt, sen svamlar Eddie J litet i nattmössan och sen – in kommer Horner. Han har dessutom aldrig nåt vettigt att säga, jag lyssnar mycket hellre på Brawn eller Whitmarsh men uppenbarligen är de inte lika “angelägna”.

     (men det är min privata hang-up, erkännes…)

    • Sebastian

     Har nog mer att göra med att BBC vill intervjua det ledande teamet. Brawn är ju kanske inte hetast på tapeten just nu… Sen krävs det väl inget kärnkraftverk att räkna ut att DC har en viss inverkan. Men visst egentligen vill man höra någon som inte behöver vakta sin tunga — mediaträning hette det va…? 😉

  • Antonio R

   Du tycker att Alonso haft tur i år? Ditt minne är kort men bra, eller? Minns du hur det såg ut första halvan av säsongen?

   Red Bull är helt överlägsna alla andra stall i år. Att deras förare inte leder VM är direkt pinsamt för dem och ett kvitto på att dem inte är bäst eller snabbaste. Alonso är tillsammans med Hamilton de bästa förarna och Alonso den bättre av dem två. Sedan tror jag att Rosberg är trea. Om någon av dessa tre hade suttit i en Red Bull i år skulle säsongen varit avgjord sedan ett par race tillbaka.

   Jag vill inte se Kimi tillbaka i F1. Han har gjort sitt och minns honom med respekt som en skön kille som aldrig snackade skit om någon eller hade taskiga bortförklaringar. Skulle han komma tillbaka är jag inte säker på att de skulle gå så bra.

   Hoppas nu bara att Ferrarin inte är alltför långsam så Alonso kan vinna titeln på söndag. En värdigare mästare finns inte. Att leda trots att bilen är så underlägsen Red Bull är ju fantastiskt!

   • mr f1

    alonso värdig??…ha ha ha ha, antonio du skulle bli komiker…haha, jag önskar och hoppas att det blir redbull 1 och 2, och ett saftigt motor ras för alonso, han har haft tillräckligt med tur.

    Ingen blir gladare än mig om han kraschar bort sig eller dyligt på söndag

  • Sebastian

   Börjar se ett mönster 😉

   2007 Alonso kommer inte överens med McLaren. Lisa C hatar Ron Dennis
   2008 Alonso får en undermålig bil hos Renault. Lisa C tycker Briatore är en fjant
   2009 Alonso ser ut att kunna få köra för Ferrari. Lisa C älskar “the prancing horse”
   2010 Alonsos kanonstart hos Ferrari hotas av RedBull. Lisa C hatar Horner, RedBull och likställer alla som kommer från Österrike med…

   anywho, här har du hur det egentligen ser ut en vanlig dag för våra F1-piloter (den är nästan mer aktuell nu…)

   http://www.topix.com/forum/formula1/fernando-alonso/TCOHT8IMRGH8P3QLJ

   • Lisa C

    Du får halvt rätt för detdär. 😀

    2007: Helt rätt. Ron Dennis avskyr jag fortfarnade.
    2008: Fel. Jag har aldrig sagt ett ont ord om Flav, jag har alltid gillat honom (kanske för att han inte är/var så mesigt politiskt korrekt som de flesta teambossarna…)
    2009: Mja, jag har gillat Ferrari ända sen dendär otäcka lilla Todt och dendär underlige tysken slutade där. Tyckte bra om dem redan på Kimi/Massatiden.
    2010: Horner har jag inte kunnat avsky förut, det är ju i år han sitter som en plåsterlapp i TV:n. Innan dess förde han en undanskymd tillvaro, synd att han inte fortsatte med det. Han är engelsman, förresten. Liksom största delen av teamet. Det är väl nästan bara gubben som inte går att stava (Mateschitz) som är österrikare. Och honom hatar jag inte. Fast jag har slutat köpa hans läskeblask. Inte ett öre från mig! 😛

    Men “F1-förarnas vardag” är bra!

Leave a Reply