Regn över Eau Rouge?

Så här några dagar innan race är det ju alltid spännande att slänga ett öga eller två på väderprognoserna. Så här ser det ut när jag är inne på norska yr och söker på Spa-Francorchamps. Vad ska man säga, ser lovande ut i alla fall. Lite ostadigt väder kan förgylla en race-helg. Om man sitter hemma i soffan (eller inne på bion) i alla fall. Ska inte bli tjatig, men lite regn under kvalet hade suttit finfint..

Spas hemsida finns här. Finns förresten en skön video där Ronnie Peterson förklarar vad som hände då han först kraschade under träning till Belgiens Grand Prix 1973, och sen också körde ur under tävling. Video;

7 comments

Leave Comment
 1. jo, intervjun där är väl egentligen inte från själva spa utan tidigare banan zolder tror jag. typiskt i alla fall, ronnie startade väl från pole trots incident under träning.

  vet inte riktigt vad som hänt med zolder, men det tävlas väl fortfarande där tror jag, eller?

 2. MR. Medeltid

  Jag tycker det står olika på varje vädersite. Dessutom ändrar sig prognosen flera gånger om dagen.

  http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/tenday/BEXX0011?from=search_10day

  På den sidan ska solen skina på lördag och söndag t.ex.

  Personligen hoppas jag på regn och en repris av av tidernas startkrasch som gick av stapeln för exakt tio år och fyra dagar sedan. Om samma sak händer skulle ju FIA få något att tänka på ang. reservbilsförbudet. Det lär ju bli skitkul för både publik och stall att ha åtta bilar på gridden när det är dags för omstart!

 3. Lisa

  Var det inte på Zolder Gilles V fick sätta livet till?

  Underbar video f.ö – “sträck ut tungan och du är OK” samtidigt som din teamboss står vid sängkanten och ser nöjd ut.

 4. Så har kärringen bokat in oss på en husvisning på söndag kl. 14.00. Efter att ha gråtit en stund gick jag ner i källaren och letade upp min VHS. Pheew!

 5. Sebastian

  lol
  vhs var ett tag sen.. sjalv står man helt utan mojlighet till att spela in.. ar val lage for nån sån tv med hårddisk kanske..

 6. ehh, nu blev det lite fel, sebastian skulle det inte vara. ser att namnet står kvar från den senaste som kommenterat. daniel ska det ju vara. hmm.. wordpress..
  men sitter på en annan dator an den hemma så.

  men husvisning ar ju inte heller fel i coh før sig..

Leave a Reply