Rubens Barrichello slår tillbaka och sätter snabbaste tid på sista dag i Barcelona

Vet inte riktigt vad man ska säga längre om detta Brawn GP.. Hemsidan är fortfarande ful som stryk.. men ojoj vad fort det går ute på banan med Button och Barrichello. Under torsdagen genomfördes de sista testerna nere i Barcelona, nu är det bara ett test kvar i Jerez där inte alla stall deltar. Så lite sista chansen att se alla mot varandra innan Australien. Och det kommer bli olidligt spännande att få se när de drar igång till kval där nere.. Tider;

1. Rubens Barrichello, Brawn BGP 001, 1:18.926
2. Nico Rosberg, Williams FW31, 1:19.774
3. Timo Glock, Toyota TF109, 1:20.091
4. Sebastian Vettel, Red Bull RB5, 1:20.576
5. Fernando Alonso, Renault R29, 1:20.664
6. Felipe Massa, Ferrari F60, 1:20.677
7. Robert Kubica, BMW Sauber F1.09, 1:20.740
8. Lewis Hamilton, McLaren MP4-24, 1:20.869
9. Sebastien Buemi, Toro Rosso STR4, 1:21.013
10. Giancarlo Fisichella, Force India VJM02, 1:21.045
11. Sebastien Bourdais, Toro Rosso STR4, 1:21.629

Svårt att bli så mycket klokare av de där tiderna annars. Läste att Williams kört några varv på väldigt lite bensin, så deras placering är nog lite väl hög här i sammanställningen kanske.

McLaren en bit efter igen, men likaså Ferrari. Just de båda stallen är ju lite som Liverpool, när de stora evenemangen drar igång så är de som förnyade.

Toro Rosson halkade långt ner i sista passet, men jag tror de kommer ryka upp något. Force India ser stabila ut på platser längst ner annars. Brawn GP tror jag kan överraska i racen, Force India dessvärre icke. Vettel tror jag också på samma sätt tar Red Bull till nya höjder, däremot tvivlar jag skarpt på att Webber blir väldigt långvarig. Skulle nog tippa honom som kommande säsongens besvikelse. Helt utan grund egentligen. Men som en sån chansning..

3 comments

Leave Comment
 1. Affe

  Brawn GP gjorde nog rätt i att inte plocka in lilla pojken Senna i teamet, nu har man två gamla rävar som kan köra Formel-1 bil och som vet hur man kör snabbt, både Barrichello och Button har ju presterat bra i andra stall än Honda. Så nu kan man köra hem lite poäng, få lite mer klirr i kassan och sedan får det rulla på, även om jag tror att det är sista året för Barrichello.

  Har stora funderingar över McLaren, dem har inte presterat några topptider under detta test, och ändå har Lewis sin vana trogen varit ute och känt på hur det går när man missar en kurva. Han har ju gjort detta varje försäsong, så han pressar nog bilen ändå, man kan ju bara anta att dem testar något speciellt så att inställningarna inte går fortfare eller så är bilen inte tillräckligt bra denna säsong.

  Årets förhoppning ligger till Vettel, efter hans utklassningsseger i regnet på Monza så kan jag inte tro något annat om han nu i år har en bättre bil. Har aldrig fattat vitsen med att ha två näst intill identiska bilar som har olika motor under skalet, har man pengar så har man och vi får ju ett större startfält. Undra hur långvarig denna kille blir, kan nog vara många som vill hugga honom i dem andra stallen när och om han blir ledig.

  //Affe

 2. Emil

  Jag blir bara mer och mer imponerad av Brawn GP för varje dag av testet som går. Tycker det är riktigt kul att se framför allt Button få ligga på den plats i resultatlistan där han hör hemma, även om det bara är ett försäsongstest. Även Barrichello är i mina ögon lika bra nu som när han körde för Ferrari för 4-5 år sen så detta kan ju bli en trevlig säsong för BGP. Precis som Affe säger så tror jag att det är helt rätt att inte ta in Senna detta år, möjligtvis nästa, men inte nu.

  Dessutom Daniel, jag tycker att det är riktigt häftigt att deras hemsida inte är för överdesignad som många hemsidor är idag. Den är enkel och relativt ren, vilket jag tycker är väldigt passande med tanke på vilket stadium som teamet befinner sig i. Nästan så att jag är nära på att kalla den snygg. Snyggare än Force Indias eller Renaults i alla fall.

 3. Mattias

  “Har stora funderingar över McLaren, dem har inte presterat några…”

  Det heter inte “dem har inte presterat några…”!!! Det heter ‘de har inte presterat några…” eller möjligen – om man vill svänga sig med talspråk i skrift – ‘dom har inte presterat några…” Ska det vara så svårt att lära sig? Inget personligt bara ett väldigt irriterande och lika väldigt vanligt förekommande språkfel.

Leave a Reply