Rykte 2! Stefan GP och USF1 går ihop för att behålla plats på gridden 2011

usf1 logo

FIA har öppnat för nya stall att anmäla intresse till cirkusen för säsongen 2011. Ett pressmeddelande finns här. Men detta gäller för att utse en reserv, om inte USF1 som har en plats, eller något av dagens stall lyckas ställa upp även nästa säsong.

USF1 är ju drömmen som sprack (det snackas en del i dag om hur de plötsligt bara raderat nyheten om att de signerat Lopez för årets säsong från sin hemsida), men det samma gäller Stefan GP. Stefan GP är ju det lite märliga stallet från Serbien som köpte upp Toyotas rester efter att de dragit sig ur och som laddade inför Bahrains Grand Prix. Det fick till slut ingen plats på årets gridd.

Men, och nu kommer vi in på de spännande detaljerna och ryktena. autoweek rapporterar att Stefan GPs deal med Toyota från och med nu upphört att gälla (SpeedTV här). Det betyder att de står utan material och bil. Däremot har de pengar.

Och just pengar är väl det som USF1 saknar. Däremot har USF1 fortfarande en plats i cirkusen som jag förstår det, bara att de inte lyckades komma till start till årets säsong. Det blir nog en del böter från FIA för det, men om Stefan GP kan deala med FIA och lösa det, kunde de båda tillsammans starta till nästa års säsong.

Eller någon annan..

18 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Om ingen tror mig så behöver jag väl bara säga – vingar.

  Varför har vi vingar i F1- och vi har dem än idag.

  Är det för att bilarna ska flyga så långt som möjligt eller därför att man vill behålla bilarna på banan?

  Kort sagt – bilarna flög inte på det viset på Ronnie Petersons tid.

 2. Lisa

  Ja om ni inte ser att bilderna är photoshoppade så är det inte mitt fel. Ett antal bilar inklistrade mot exakt samma bakgrund med den lilla rara granen i bakgrunden. T.ex. Och ett antal utan referensplanet marken. Menar inte att ALLA bilder som visats här är photoshoppade men somliga är det alldeles uppenbarligen.

  Men skit samma, det behöver inte betyda att de är fel och borde brännas på bål eller nåt. Man har bara förbättrat naturen på samma sätt som en del tjejer skaffar sig plasttuttar. 😉

   • Andreas

    Sidan är inte stängd… bara “under reconstruction” 😉
    Dom håller säkert på och skickar en container till Australien

 3. Beo

  Mike Lawrence som bevakat F1 i många år skriver om turerna i en krönika på pitpass.com:

  http://pitpass.com/fes_php/pitpass_feature_item.php?fes_art_id=40220

  Villkoren för att använda Toyotas bil och know-how var att man hade en säkrad startplats: Nakajima var ju klar, ett Toyotaval. Man ägde aldrig Toyotas racer. Troligtvis hade man hoppats på ekonomisk uppbackning efterhand, så gjorde ju Brawn förra året. Nu verkar det inte finnas några pengar kvar och inte lär det finnas någon som är intresserad att investera heller. Tack och Adjö, Herr Stefanovich.

  USF1s misstag var att tro att man kan bygga en F1 bil på distans…det kostar mer än det smakar – deras plånbok räckte inte ens till förrätten…

Leave a Reply