Rykte: Alonso till Ferrari (har ju inte snackats på ett tag om det nu)

Tyska Sport Bild har en intressant artikel. Det handlar om Alonso till Ferrari och det har man ju hört förr. Men det nya är att de nu menar att Santander, banken ni vet som sponsrar stallet där Alonso sitter verkar det som, ska från 2009 sponsra Ferrari. Intressant. Alonso själv har väl sagt att han ska bestämma sig för stall, nytt eller Renault, till hösten. Jag tycker fortfarande det hade varit bäst med Alonso i BMW. Eller bli kvar i Renault. Då finns chanser för att de stallen rycker upp sig. Han kallas väl ibland för 0,6-sekunders-mannen, och det har han ju visat med råge i förhållande till Piquet Jr..

22 comments

Leave Comment
 1. Olag

  Han kan flytta till Ferrari för min del. Men jag tror att han Ersätter Kimi.
  Kimi och Fernado lär komma överens lika bra som Hamilton/Alonso.
  Om dom kör ihop i samma team lär det bli ett liknande bråk som Alonso hade i McLaren.
  Därför tror jag att Kimi kommer göra det han har flaggat för innan. Lämna F1 för något annat.

 2. tror alonso som ersättare för kimi kan vara på rätt spår.
  då är ju i och för sig frågan vad ferrari gör med massa. ha kvar massa och alonso? låter inte som något riktigt bra team. alonso och vettel i så fall kunde ju funka.

 3. Lisa

  Nä Olag, Kimi och Alonso kommer bra överens. Alonso kommer förresten bra överens med alla förare. (med nåt obskyrt undantag ;-))

  MYCKET intressant dock -om det stämmer- (jag litar lika mycket på Sport Bild som jag gör på en spottande kobra) att Santander tänker sig att sponsra Ferrari. Det måste betyda något, men som jag ser det kommer inte Kimi att lägga hjälmen på hyllan förrän tidigast 2010 när hans kontrakt går ut. Sen är dock allt en öppen affär. Massa och Alonso är inget problem tror jag, tvärtom – Massa behöver någon att hålla i hand.

  Det stora frågan är hur stackars Macca ska klara sig utan Santanderpengarna? Krakarna. 😀

 4. MR. Medeltid

  Han får gärna byta till Ferrari och han lär nog göra det också. Santander sponsrar för övrigt McLaren i nuläget.

 5. David

  Rätt trist om han byter till Ferrari. Då är det igen bara två toppteam som ligger långt före alla andra. Släng ut Nelson och sparka upp Renault till toppen istället så kanske det är fyra team som slåss. Roligare och mer sportsligt så. För Alonso har ju vunnit i Renault två gånger redan. Ingen omöjlighet att göra det en tredje gång. Inte i år, men nästa kanske.

 6. helt rätt, mr medeltid, tanken är väl då att de flyttar över sin sponsring från just mclaren gissar jag. de gick väl dit som en del av dealen när alonso gick dit tänker jag.

 7. Alonso hade all rätt att vara pissed off på McLaren. att komma till ett topp stall som regerande världsmästare och sen bli illa behandlad eller jämnlikt behandlad med en Rookie, det hade nog ingen person gillat och McLaren var bara rent ut sagt korkade som inte tog chansen och satsade allt på honom.
  Hos alla andra team skulle han få den backning han vill för att kunna bli världsmästare igen och varför inte i Ferrari?
  Dock bli det nog när Kimi slutat och eller Massa för den delen.
  Det går inte att ha 2st världsmästare i ett team, det säger sig självt. Eller försök minnas hur bra det fungerade med Senna och Prost i McLaren, eller Nelson och Mansell i Williams.

 8. Olag

  Kan både hålla med och inte Tobias. Varför skulle dom satsa allt på Alonso? När Hamilton oxå leverera? Du skriver ju själv att det går inte att ha två värdsmästare…Det kan man säga att McLaren hade.

 9. Lisa

  No offence Olag men leverera var väl just det Hamilton inte kunde förra året? Om Alonso fått rätt backning kan jag lova dig att ditt favvoteam hade haft ettan kvar på bilen i år. Men de får väl skylla sig själva.

  Hursomhelst kan jag tänka mig att Alonso – Massa skulle passa Santander rätt bra, Santander är stora i Sydamerika också så en brasiliansk förare är nog inte helt fel.

 10. MR. Medeltid

  Lisa:

  Ettan skulle inte McLaren ha haft kvar i vilket fall då en korrupt domstol dömde McLaren till skrattretande höga böter för något som alla gör hela tiden.

  Vad gjorde Hamilton förra året förutom att leverera? Att torska WDC med en poäng det sista loppet och när dessutom världsmästaren fick det uppkört kan väl inte anses vara en dålig insats? Visst sabbade han en del de sista tävlingarna förra året, men dessförinnan var det väl inget fel på hans körning? Tolv podium i sin debutsäsong är inget man ser varje århundrade.

  Vilken lärdom kan vi då dra av detta? Jo, att det inte går att ha två världsmästarämnen i samma stall, om man inte gör som Ferrari brukar göra då naturligtvis, satsa allt på en bil och låta den andra sköta sig självt, alternativt DNF direkt så Schumacher kan få två reservbilar att lira med.

  Talande bild:
  http://img57.imageshack.us/img57/3550/msgetsmoresupportthanrbem7.jpg

 11. Lisa

  Ettan hade de haft ändå, ettan går alltid med WDC och tvåan med hans teamkompis. SEN går man efter placering i WCC.

  Och jodå, Hamilton var jätteduktig förra året men han var knappast bäst när det verkligen gällde, eller hur? Nåja, litet av skulden (eller ganska mycket förresten) får väl hans utsökt klantiga team också ta på sig. Ägnar man mer energi åt att försöka slå sin egen förare än att bry sig om konkurrenterna får man faktiskt skylla sig själv.

  Håller helt och hållet med dig om Ferrari på MS tid, men till min stora förvåning – och glädje -tycker jag nog att de post-MS har lyckats vara lojala mot bägge sina förare i betydligt större utsträckning än vad McLaren har. Jag har större respekt för deras nuvarande förarhantering än jag har för McLarens. De har ju faktiskt i skrivande stund två förare som bägge aspirerar på WDC-titeln utan några som helst problem.

 12. Lisa

  Enligt AS.com (som är NÅGOT mer pålitlig än SportBild men inte mycket) är Ferraris Santanderkontrakt tänkt att träda i kraft först 2010 men Santander vill avbryta samarbetet med McLaren redan till 2009. Det ville de förresten redan när Alonso försvann men Maccas advokater tyckte annorlunda den gången.

  2010 stämmer mycket bättre med en ev Alonsoflytt, för Kimi lär inte sluta tidigast förrän hans kontrakt går ut, och jag kan inte se Ferrari sparka vare sig Kimi eller Massa.

  Som jag sagt förut – Alonso blir kvar i Renault 2009 annars ska jag äta upp min hatt. Sen får vi se. 🙂

 13. Olag

  Klart att Hamilton tävla mot sin team kamrat. Hans ” kollega” var ju djävulen själva och ville inget gott till stallet han körde i.

  Han börja ju redan innan han börjat i stallet med att vilja bryta kontraktet…
  Redan då skulle Ron fotat han.

  Om nu Ferrari vill sjunka riktigt lågt kan dom anställa Alonso.
  Jag tror att Ferrari kommer att tappa som toppteam. Redan i år har dom börjat att få grus i maskineriet med taktiska misstag och dåliga depåstopp och liknande. Något som dom har varit ledande med i många år. Då hjälper det inte med en fd världsmästare i bilen för att rycka upp stallet.

 14. Ständigt denna debatt McL VS Ferarri.

  Helt klart att Alonso är en osympatisk jävel men han är en riktigt riktigt duktig förare.

  Personligen hoppas jag (även om det känns väldigt orealistiskt) att han sätter sig i Hondas snabba 09:a och tar upp stallet till de stora busarna.

  Att Ferarri’s storhetstid är över tvivlar jag på. De känns alldeles för solida för det.

 15. Lisa

  Och vad grundar du att han skulle vara en osympatisk jävel på? Känner du honom personligen? Han stod upp för sig själv hos McLaren och vägrade lapa i sig vadhelst de kastade åt honom, och det kan han knappast lastas för. Tvärtom.

  @ Olag – Alonso har sagt: “I’d rather be seventh in a team that wants me to finish sixth than third in a team that wants me to finish fourth.”

  Jag tycker det säger det mesta om hans tid i McLaren.

 16. Ja Lisa. Jag känner honom personligen. Visste du inte det? Hans konstanta tjurande är en fingervisning om att han kanske inte alltid är så jävla lätt att ha med att göra. Speciellt i de ofta ganska hätska duellerna med Sumo.

  Förr tyckte jag ganska illa om honom. Men när han gick tillbaka till Renault utan några större förhoppningar om att fajtas om titeln så steg han i mina ögon.

 17. Olag

  – Alonso har sagt: “I’d rather be seventh in a team that wants me to finish sixth than third in a team that wants me to finish fourth.”

  Klart han gör detta uttalande.
  Vilket stall tog mer emot honom?
  Teamen stod knappats utan för dörren och ville skriva kontrakt.

  Ett år innan ville han skippa sitt kontrakt för McLaren hade för lite tillförlitlighet och skulle då enligt Spanjoren inte vara ett vinnar stall.

 18. När jag tänker efter är kanske inte osympatisk ordet jag söker. Snarare arrogant.

  Olag: Jag tror nog att de stod utanför dörren. Vi pratar ju trots allt om en kille som stod på pallen i mästerskapet. Utan nämnvärd team-support.

 19. Lisa

  Men snälla Olag detdär måste du ha drömt. Alonso skrev ju på för Macca i slutet av 2005 och det året hade de ju USEL tillförlitlighet! Han hade hela året sett Kimi byta motorer stup i kvarten och sett både Kimi och Monty stanna på banan litet då och nu. Han var fullt medveten deras dåliga tillförlitlighet när han skrev på.

  @Magenus: Ett litet mått av arrogans kanske är nödvändigt att kunna plocka fram när det behövs inom F1 – särskilt om man blir behandlad på ett sätt man inte tycker är juste?

  Hursomhelst, nu skriver även El País om Santanderflytten och då är det en annan femma. De är pålitliga. Men det blir först 2010, inte 2009. Och huruvida Alonso ingår i flytten är fortfarande bara spekulationer. Men det ligger ju nära till hands att anta det, förstås. 🙂

 20. Olag

  Varför ska jag glömma det? Jag har läst det i en tids skrift som skriver en del om F1.
  Edit: Jag hitta det när jag googla med.

  Alonso lär ha varit riktigt orolig över McLarens noll segrar, men sa inget om det till media. Det gick till och med rykten om att han skulle köpa sig ur kontraktet och stanna i Renault, men så blev det inte.

  Här hitta jag nästan samma text igen. Här är länken….
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Fernando_Alonso

 21. Lisa

  “Det gick rykten…” Jag tror du känner skillnad på rykten och fakta, men du presenterar det ändå som om det vore fakta. Alonso har varit i F1 sen 2001. Han har under denna tid sett Macca gå upp och ner som en jojo i prislistorna. Ett år har de varit ultrasnabba men med dåligt tillförlitlighet. Ett år var de så långt ner som femma (!) i WCC-listan. Ett år vann Kimi så när WDC. Att imbilla sig att ett år där Macca ändå slutade trea i WCC och skulle haft ännu bättre resultat om inte Kimi och särskilt Monty hade haft pippi på att krascha ut hela tiden (gärna med varann dessutom) skulle ha fått Alonso det minsta “orolig” är litet naivt. Alla team går litetgrann upp och ner och McLaren är ändå ett av de två “stora” teamen med enorma resurser hur man än vänder och vrider på det. Tror du inte Alonso var/är fullt medveten om det?

  Och OM nu Alonso varit orolig men inte sagt nåt om det, hur vet man då att han varit överhuvudtaget varit orolig? Har hans fru skvallrat? Knappast troligt, eller…? 😉

Leave a Reply