Rykte: Renault har hemlig W-vinge på gång till Australiens Grand Prix

Det har dykt upp ett spännande rykte från den holländska F1-sidan f1today.nl. Tydligen ska någon ifrån Renaults team ha avslöjat för dem att man håller på att utveckla en hemlig ny revolutionerande typ av bakvinge. Källan säger enligt f1technical till sidan;

Everybody will be surprised by our new rear wing. I have already seen him during the windtunnel tests and he looks beautiful and unique. The wing will be shaped like the letter ‘W’

Dessutom avslöjar källan att man kommer introducera vingen till Australiens Grand Prix för att de andra teamen inte ska hinna kopiera den innan de europeiska loppen. Nu sägs det dock att Williams redan är på g och utvecklar en egen w-vinge. En halv sekund sägs den nya vingen ge per varv. Något i ryktet, eller bara trams? Inte så länge kvar till Australien nu..

3 comments

Leave Comment
  1. Lisa

    Mja…Jag har hört glunkas om “major areodynamical updates” för Renaulten innan Australien förut, så något kan det kanske ligga i ryktet, men det är knappast troligt att de skulle ta en helt ny bakvinge till ett race utan att testa den på bana först. Om den överhuvudtaget finns lär vi få se den innan.

    Detdär med att de skulle vara rädda för “kopiering” är dock bara trams, IMO. Det är inte bara att ta något från bil 1 och sätta en på bil 2 i vilket fall som helst, se bara på McLarens uppfinning nosbryggan, (som de definitivt testade innan de tog den till ett race) varje team måste ändå utveckla en egen lösning, och det tar tid. Några veckor hit eller dit spelar ingen som helst roll.

Leave a Reply