Så ser du Australiens Grand Prix med live stream över Internet

Australia-flag

Efter att Aftonbladets Anna Anderson bad om tips på hur man kunde se träningen live på internet i sin blogg, bestämde jag mig för att samla lite tips på hur man får till det. Förra säsongen samlade vi tips i ett inlägg här, men till i år tänkte jag försöka köra ett inlägg inför varje Grand Prix som vi sen kan använda för att tipsa om bra och dåliga länkar.

Normalt tänker jag att denna posten kommer fredag morgon, men Australiens Grand Prix startar så farligt tidigt fredag så det är ju nästan torsdag.. (tider här) så här kommer tipsen. Glöm nu bara inte klockan på söndag! Jag försöker som vanligt kolla igenom kommentarer och arbetar in dem i texten allt eftersom.

:: BETALSTREAM ::

Viasat OnDemand fungerade fint förra säsongen. Också i år ser de ut att sända. Priserna är 29 kronor för träningarna och 29 kronor för kvalet. Finfina priser det där. Ett Grand Prix ser ut att kosta 109 kronor. Inte heller det låter ju helt tokigt.

CDON.com sålde och sände live stream från Formel 1 förra säsongen. Just nu hittar jag bara GP2-serien där. Ska kika en gång till, men ser ut att ha fallit ut till i år. På deras flik Formel 1 Live här finns dock F1-loggan och det står att de sänder, men texten snackar om “årets säsong 2009” så lite osäkert som sagt.

TV6.se sände kvalen förra säsongen och verkar även sända i år. Har ingen direkt länk ännu, men kvalet ska gå att se via hemsidan.

:: ANDRA TV-KANALER PÅ NÄTET ::

Kungen bland TV-stationer är ju brittiska BBC. De sänder allt via sin iPlayer, som är bra svår att hitta runt på.. Men det ska gå att få tag i en direktlänk till deras sändningar som funkade fint förra året. Uppdaterar i kommentarerna! Funkar inte om man inte sitter i Storbritannien, men fungerar med proxy- eller VPN-tjänster.

Tyska RTL streamade också loppen på nätet förra säsongen. Men här behöver man nog en proxy för att kunna se om man inte sitter i Tyskland, Österrike eller Schweiz. Länken finns här; rtl.de/sport/formel-1.

Också DSF sänder online. Har inte testat så osäker på hur det fungerar.

Spanska kanalen La Sexta sänder också i år online. Bra stream enligt tips i kommentarer från Bahrain!

:: ANDRA TJÄNSTER ::

Gratistjänsten FilmOn.com har funkat fint tidigare när jag testat. Förra säsongen såg jag flera lopp här och kopplade enkelt upp dator till TV.

TVcatchup.com samlar alla brittiska kanaler och kan fungera, dock inte utan hjälp om man inte sitter i Storbritannien. Veetle.com verkar vara en liknande, inte testat den dock. Men fick fina kommentarer under Bahrains Grand Prix. Tellyport verkar vara en likande tjänst, fungerade under senaste loppet enligt tidigare kommentarer.

Så finns det ju sidor där folk lägger upp strömmar med minst sagt mer eller mindre bra kvalité. Typ som YouTube, fast live. ustream.tv är en och justin.tv en annan. Kan fungera, återkommer med länkar i kommentarerna i så fall. eplsite.com är en liknande site jag fått tips om via kommentarer. TVkorner1.com har fått god kritik här på bloggen tidigare, verkar som bra alternativ.

:: P2P ::
SopCast har jag ingen koll på (och den här texten är inte uppdaterad från förra säsongen, tipsa om hur det fungerar i kommentarerna!). Här finns klient att ladda ner från download.com i alla fall. Så tror jag man laddar ner en videospelare, finns längre ner på samma sida, och kopplar upp sig. Fungerar för PC verkar det som. Någon som kan mer och vet hur det fungerar/om det finns F1-streamar där så lämna en kommentar eller två! Här är länk till sändning från Elloh i kommentarerna;

MyP2P som jag fått tips om i kommentarer tidigare är väl en liknande tjänst, eller? Här är länken i alla fall.

.

:: PROXY-TJÄNSTER ::


Har testat lite, fått det att funka ibland och misslyckats ibland. Är lite osäker på hur det fungerar, så här beskrev Lisa det hela i en tidigare kommentar; “Det hela funkar så att man ger webbläsaren order om att koppla upp via en proxyserver som har en annan IP-adress än den man vanligtvis har, och i detta fall ska servern med den nya IP-adressen befinna sig i Storbritannien. Sen när man inte vill ha proxyn längre raderar man bara adressen man skrev in i webbläsarens inställningar och vips är allt som vanligt”.

Betalproxy; Vi har haft några olika sidor uppe. En som dykt upp är ukproxyserver.co.uk.

Eidur med flera har tipsat om en annan betalproxy han var nöjd med på lamnia.co.uk.

foxyproxy.mozdev.org är en tjänst för Firefox, som har en lång lista med gratisproxy och också har en betaltjänst.

Gratisproxy; Så finns det massor av gratis alternativ där man bara går in på en sida, skriver in önskad adress och så kommer man dit. Däremot brukar de vara lite skakiga de som är gratis, men klart värt att testa. Tänkte lägga upp några länkar här, men jag har inte testat dem så surfning på egen risk här. En lista på olika proxys som är öppna finns på http://proxy.org. Tips från en anonym; http://www.goproxing.com. Och tips från JR; http://www.azproxies.com/proxy-lists/gb-web-proxies.html.

Här är tips från Christian på en sida hos Microsoft som förklarar hur man ställer in sin webläsare till en proxy; http://support.microsoft.com/kb/135982. Tipsa gärna om fler sidor som förklarar inställningar!

ADtelly har jag fått tips om i någon kommentar någonstans och den går väl in under rubriken proxy. Har inte testat ännu. Är visst ett plugin som man lägger i Firefox och så har man direkt tillgång till BBC mfl. brittiska kanaler. Hemsidan är cool, utvecklad av någon expat britt som ville kunna se TV. Om någon har koll på den så hojta! http://adtelly.tv.

:: VPN-TJÄNSTER ::

VPN-tjänster fungerar som proxy, men säkrare eftersom man köper plats på en server (om jag förstått det hela rätt).

lamnia.co.uk har en VPN-tjänst som jag sett att många är nöjda med.

Det finns massor av tjänster för VPN där ute, strongvpn.com är en annan som jag sett nämnas. Men väldigt osäkra på dem.

:: CHATT & TEXT::

autosport har en bra live-chatt-tjänst där de kommenterar vad som händer. Officiella F1.com har ju live timing som är kanon att ha i bakgrunden. Visar tider och varv.

:: BIOGRAF & SPORTBAR::

I Danmark har de kört lite med Formel 1 på bio, och hemma hos Moder Svea sände ju Ronnie Peterson Museum loppen på stora duken i den gamla biografen. Dessvärre har ju museet gått i graven, tillfälligt får hoppas, och jag har inte sett något mer om F1 på bio. Hojta om någon vet något! F1 på bio var en upplevelse!

Sidan sportbar.nu listar barer som visar loppen. Verkar inte helt uppdaterad.. Om någon har tips så säg till!

:: F1BLOGGEN RACING LEAGUE ::

Kul grej lite vid sidan av allt annat som aldrig blir för sent att anmäla sig till! F1bloggen Racing League. Skapa ett stall, köp och sälj förare och var med och tävla. Vinnaren efter säsongen får fina priser ryktas det om..

46 comments

Leave Comment
 1. Magnus Månsson

  Förvisso bra med tips på hur man kan se F1 gratis över nätet för dom som mot förmodan inte kan få tillgång till Viasats sändningar. Men samtidigt hoppas jag att så många som möjligt är villiga att betala för att se Viasats sändningar på teve. Det är ju en förutsättning för att dom ska vara intresserade att att fortsätta sitt F1 engagemang och om man verkligen är intresserad av F1 så är det ju en OTROLIG skillnad att se på en bra teve produktion, från alla träningar, kval och lopp, med duktiga kommentatorer, bisittare m.m. jämfört med en dålig internet sändning med i bästa fall någon halvtasking kommentator.

  p.s Nej, jag jobbar inte för Viasat men jag tycker dom gör ett bra jobb och ger mig möjligheten att se i princip allt från F1 säsongen. d.s

   • Lisa

    Visst kan jag få tillgång till Viasat motor – om jag spikar upp en parabol och är villig att betala för en massa tjafskanaler som jag inte vill ha och inte är intresserad av. Därmed inte sagt att Janne & Eje och killarna på Viasat inte gör ett bra jobb, men eftersom billigare och smidigare alternativ finns att tillgå som väljer jag självklart det.

    När Viasat tog över F1-sändningarna fanns inte pay-per-view-altenativet. Hade det funnits det hade jag kanske valt att stanna med Janne & Eje (jag är stor fan av deras sköna småprat) men DÅ var jag tvungen att välja ITV/BBC och nu är jag så van vid det att jag inte tänker byta. Visserligen blir jag ibland vansinnig på BBC:s hysteriska hurtfriskhet och deras överspekulation om vilken förare som bytte kalsonger i morse och hur det kan tänkas påverka hans race och faktiskt hela hans framtid – men som helhet är BBC:s bevakning totalt överlägsen.

    • bla

     men det passar ju dig då du verkar ju veta allt på denna bloggen Lisa, och DU verkar ju vara helt överlägsen alla oss andra i ditt tyckande o tänkande, ps Alonso suger

    • Anonymous

     Ha, ha, ha det var det bästa som har sagts på länge. Har inget emot Alonso men Lisas dyrkan lyser igenom varje gång man läser här. Det finns många bra förare. Vem som helst av de flesta F1 förare kan vinna. Det består mycket av omständigheter. Titta bara på förra året.

    • finns alternativ till janne och ejes gnäll väljer jag det alla gånger, om det nu är så att man kan få tag på bbcs lysande sändningar och riktigt bra reportrar, ja då är valet klart.

    • Manking

     Böhöver du inte spika upp en parabol för att få tillgång till BBC Lisa? Vad jag menar är att om alla nöjer sig taskiga nätsändningar bara för att det är gratis så finns snart inget vettigt alternativ för oss som är beredda att betala för något som man är intresserad av och tycker är bra. Den där mentaliteten att allt ska vara gratis (musik, filmer m.m.) retar mig riktigt mycket. Bara för att det är gratis så nöjer men sig med att lyssna på musik i usel mp3 kvalitet, titta på dåliga DivX kopior på sin HD teve eller titta på nätsändningar på datorn i en mikroskopisk ruta på skärmen med kommentatorer på ett språk som man inte begriper ett dyft av. Obegripligt!

    • Lisa

     Nej, jag behöver inte spika upp en parabol för att få tillgång till BBC. Och nej, det är inte gratis – jag betalar snällt för denna service varje månad. Visserligen inga pengar BBC får – som de rätterligen borde ha, jag håller med – och som jag heller inte skulle ha något emot att betala direkt till dem.

     Men nu går inte det, tack vare att Benie säljer interneträttigheter per land. Fanns det en worldwide BBC-stream som kostade pengar skulle jag betala utan att blinka.

 2. lasexta är klockren, hdsändinig från kval och allt. Superbra sändning utan avbrott eller klabb. När de visar reklam finns även sändningen från f1 med i en liten ruta, så du missar inget!

  Att betala när du inte behöver är väl ändå ganska onödigt, lasexta lever ju på sina reklamer och annat – annars hade de tagit betalt. Konstigare än så är det inte.

  http://www.lasexta.com/inicio

  • eniz

   lasexta verkar vara lite si och så, för egen del funkar det t.ex inte att se något videomaterial på deras hemsida, då jag inte sitter i Spanien utan i göteborg.

 3. conny

  Veetle fungerade ganska bra iaf. Ljudet var kanon med bilden hängde sig några sekunder med nån minuts mellanrum hela racet. Så är man inte så kräsen fungerar det

  Men om nån har nåt bättre gratisalternativ så hojta gärna till 😛

 4. tackar för alla tips och kommentarer! hinner inte riktigt hänga med alltid, men tips om sändningar på nätet går jag igenom och bakar in i nästa inlägg inför nästa grand prix.

  jo, missa nu inte att tiderna är upp och ner för australiens grand prix. fredagens träning går alltså tidigt som attans på natten till fredagen. och tidigt som attans fredag. så fortsätter det.. men loppet på söndag går ju ok, 7-8-tiden är det väl. inte helt säker, kolla upp det.

  och missa inte att ställa klockan. är inte helt säker på vad det betyder heller.. men vi skjuter väl fram den en timme, så ställer man den inte vaknar man halvvägs in i loppet..

 5. Nacken

  Jag har köpt en VPN hos ADTelly och måste säga att den funkar kanon! Inga som helst problem att koppla upp, antingen automatiskt genom en installationsfil som också ger dig tillgång att genom ett tryck välja vilken av de 2 brittiska VPN-tunnlarna du vill använda. Men det går också att lägga in VPN manuellt i Windows för den som gillar det bättre.
  Du får även en VPN till USA så att man kan kolla massa goa serier. Sen att det är den billigaste av VPN-tjänsterna gör ju inte saken sämre. =)

  Kan helt klart rekommendera ADTelly för de som vill se BBC-sändningarna.

 6. Fredrik

  Viasat OnDemand har ett sportpaket för 159 kr/mån där all F1 ingår. Lönar sej snabbt för F1-fantaster, även om man inte är intresserad av resten av sporten där.

  • Jonny

   Viasat är ok i F1 sändningarna men företaget i helhet är ju katastrofdåligt och tyvärr av mig får ni aldrig en cent. Utbudet är ju egendomligt klent, uppdaterar i stort sett aldrig sitt kanalutbud när nya kanaler dyker upp, istället har man egna skrattretande kopior på de stora orginalen såsom Discovery och National Geographic mm mm. Och då har jag inte ens nämt det otroligt klena HD utbudet, hallåååå Viasat??? vakna…. Och er konkurrent har ju vett att baka in HD kanalerna i samma pris när man nu redan betalar en massa. Nej, för mig får det bli att fortsätta betala och se via BBC Viasat= Nej Tack

   • vinter

    Funkade veetle i morse?
    Filmon verkar ha börjat ta betalt för sina “HDI” kanaler åxå, d står att det är fritt i 5 min utan abonnemang..????

  • Johan R

   Den var rätt skakig, med både tekniska avbrott och reklamavbrott, men det var det bästa jag kunde hitta utan att installera ny mjukvara (kanske jag ska göra till nästa gång).

 7. Alfons

  Glöm viasat ondemand, för dyrt och ingen bra streaming. Det bästa och billigaste alternativet är nog att köra vpn men en ip adress i UK.

  Använd till blackvpn.com (http://blackvpn.com) kostar bara 5 euro per month för deras uk server, använd referral code GNFWNDC så får man 2 månader gratis!!

  Sedan är det bara att kolla på bbc1 streaming, väldigt bra kvalite och INGA reklam avbrott!

   • Alfons

    Nej de drar pengarna bara en gång (du köper antalet månader du vill ha). Jag köpte faktiskt deras global packet för då kan man också använda deras server i USA också och kolla på TV kanaler där också!

    10 euros för 3 månader med koden ovan! Vill man bara ha UK servern så kostar det bara 5 euro för tre månader, Då går man direkt mot BBC och slipper leta efter en massa konstiga streams i olika språk.

    Fungerar klockrent! Sedan är vpn väldigt trevligt om man vill köra lite bittorrent eller p2p också!

    /Alfons

  • Daniel

   Tack för tipset! Signade hos blackvpn med koden GNFWNDC, 3 månader för 5 euros!!

   Dessutom så kan man titta på en massa andra kanaler:

   ALL BBC
   All ITV
   Channel 4
   Channel 5
   Sky
   MTV UK
   Live TV

   Mycket bättre deal än viasat!!

   /Daniel

Leave a Reply