Så ser du Bahrains Grand Prix med live stream över Internet

Bahrain-flag

Såg att Aftonbladets Anna Anderson bad om tips på hur man kunde se träningen live på internet i sin blogg, så varför inte samla lite tips på hur man får till det. Förra säsongen samlade vi tips i ett inlägg här, men till i år tänkte jag försöka köra ett inlägg inför varje Grand Prix som vi sen kan använda för att tipsa om bra och dåliga länkar.

Jag försöker kolla igenom kommentarer och arbetar in dem i texten allt eftersom.

:: BETALSTREAM ::

Viasat OnDemand fungerade fint förra säsongen. Också i år ser de ut att sända. Priserna är 29 kronor för träningarna och 29 kronor för kvalet. Finfina priser det där. Bahrains Grand Prix ser ut att kosta 109 kronor. Inte heller det låter ju helt tokigt (lite osäker på priserna, jag får upp en norsk sida här, någon kan väl fylla i med mer info bland kommentarerna!).

CDON.com sålde och sände live stream från Formel 1 förra säsongen. Just nu hittar jag bara GP2-serien där. Ska kika en gång till, men ser ut att ha fallit ut till i år. På deras flik Formel 1 Live här finns dock F1-loggan och det står att de sänder, men texten snackar om “årets säsong 2009” så lite osäkert som sagt.

TV6.se sände kvalen förra säsongen. Men i år ser det bara ut att vara länkar vidare till Viasats tjänst. Skulle de sända så hojta till, annars är det nog bara att stryka den länken.

:: ANDRA TV-KANALER PÅ NÄTET ::

Kungen bland TV-stationer är ju brittiska BBC. De sänder allt via sin iPlayer, som är bra svår att hitta runt på.. Men det ska gå att få tag i en direktlänk till deras sändningar som funkade fint förra året. Uppdaterar i kommentarerna! Funkar inte om man inte sitter i Storbritannien, men fungerar med proxy- eller VPN-tjänster.

Tyska RTL streamade också loppen på nätet förra säsongen. Men här behöver man nog en proxy för att kunna se om man inte sitter i Tyskland, Österrike eller Schweiz. Länken finns här; rtl.de/sport/formel-1.

Också DSF sänder visst en del, i alla fall träningarna läste jag på Annas blogg på Aftonbladet. Har inte testat så osäker på hur det fungerar.

Spanska kanalen La Sexta sände också online. Har inte kikat på den, någon som vet om de sänder också i år?

:: ANDRA TJÄNSTER ::

Gratistjänsten FilmOn.com har funkat fint tidigare när jag testat. Förra säsongen såg jag flera lopp här och kopplade enkelt upp dator till TV.

TVcatchup.com samlar alla brittiska kanaler och kan fungera, dock inte utan hjälp om man inte sitter i Storbritannien.

Så finns det ju sidor där folk lägger upp strömmar med minst sagt mer eller mindre bra kvalité. Typ som YouTube, fast live. ustream.tv är en och justin.tv en annan. Kan fungera, återkommer med länkar i kommentarerna i så fall.

:: P2P ::
SopCast har jag ingen koll på (och den här texten är inte uppdaterad från förra säsongen, tipsa om hur det fungerar i kommentarerna!). Här finns klient att ladda ner från download.com i alla fall. Så tror jag man laddar ner en videospelare, finns längre ner på samma sida, och kopplar upp sig. Fungerar för PC verkar det som. Någon som kan mer och vet hur det fungerar/om det finns F1-streamar där så lämna en kommentar eller två! Här är länk till sändning från Elloh i kommentarerna;

MyP2P som jag fått tips om i kommentarer tidigare är väl en liknande tjänst, eller? Här är länken i alla fall.

.

:: PROXY-TJÄNSTER ::


Har testat lite, fått det att funka ibland och misslyckats ibland. Är lite osäker på hur det fungerar, så här beskrev Lisa det hela i en tidigare kommentar; “Det hela funkar så att man ger webbläsaren order om att koppla upp via en proxyserver som har en annan IP-adress än den man vanligtvis har, och i detta fall ska servern med den nya IP-adressen befinna sig i Storbritannien. Sen när man inte vill ha proxyn längre raderar man bara adressen man skrev in i webbläsarens inställningar och vips är allt som vanligt”.

Betalproxy; Vi har haft några olika sidor uppe. En som dykt upp är ukproxyserver.co.uk.

Eidur med flera har tipsat om en annan betalproxy han var nöjd med på lamnia.co.uk.

foxyproxy.mozdev.org är en tjänst för Firefox, som har en lång lista med gratisproxy och också har en betaltjänst.

Gratisproxy; Så finns det massor av gratis alternativ där man bara går in på en sida, skriver in önskad adress och så kommer man dit. Däremot brukar de vara lite skakiga de som är gratis, men klart värt att testa. Tänkte lägga upp några länkar här, men jag har inte testat dem så surfning på egen risk här. En lista på olika proxys som är öppna finns på http://proxy.org. Tips från en anonym; http://www.goproxing.com. Och tips från JR; http://www.azproxies.com/proxy-lists/gb-web-proxies.html.

Här är tips från Christian på en sida hos Microsoft som förklarar hur man ställer in sin webläsare till en proxy; http://support.microsoft.com/kb/135982. Tipsa gärna om fler sidor som förklarar inställningar!

ADtelly har jag fått tips om i någon kommentar någonstans och den går väl in under rubriken proxy. Har inte testat ännu. Är visst ett plugin som man lägger i Firefox och så har man direkt tillgång till BBC mfl. brittiska kanaler. Hemsidan är cool, utvecklad av någon expat britt som ville kunna se TV. Om någon har koll på den så hojta! http://adtelly.tv.

:: VPN-TJÄNSTER ::

VPN-tjänster fungerar som proxy, men säkrare eftersom man köper plats på en server (om jag förstått det hela rätt).

lamnia.co.uk har en VPN-tjänst som jag sett att många är nöjda med.

Det finns massor av tjänster för VPN där ute, strongvpn.com är en annan som jag sett nämnas. Men väldigt osäkra på dem.

:: BIOGRAF ::

I Danmark har de kört lite med Formel 1 på bio, och hemma hos Moder Svea sände ju Ronnie Peterson Museum loppen på stora duken i den gamla biografen. Dessvärre har ju museet gått i graven, tillfälligt får hoppas, och jag har inte sett något mer om F1 på bio. Hojta om någon vet något! F1 på bio var en upplevelse!

:: F1BLOGGEN RACING LEAGUE ::

Kul grej lite vid sidan av allt annat som aldrig blir för sent att anmäla sig till! F1bloggen Racing League. Skapa ett stall, köp och sälj förare och var med och tävla. Vinnaren efter säsongen får fina priser ryktas det om..

101 comments

Leave Comment
 1. Stefan

  Tackar Tackar! : )

  Tror att det blir och gå på en sportbar och äta lunch och se loppet istället men annars låter filmon som en sida man kan kika in på.

  Tack så mycket.

 2. erland

  Hej
  Filmon är betal tv på nätet om man vill se BBC 1
  mycket tråkigt går att se några minuter när jag testade.

 3. FINNPWRUSA

  Har kollat några lopp på P2P… svårt att hitta en ‘kanal’ som har plats kommer jag ihåg, också språket kan bli vad som helst, mest portugisiska hamnade jag på… kommer inte ihåg detaljer men meddelar hur det gåt om jag finner mig själv på P2P igen i år….

  (Har ju Speed TV hemma som visar allt live, träning, quali och loppet….)

 4. Sven Glenn

  Betalade Lamnia igår ca kl 18.00 men har ännu inte fått inloggningsuppgifterna. (har hotmail och lagt till deras e-mail i kontaktlistan). Någon som har erfarenhet hur lång tid det kan ta? De lovade ju 4 timmar på hemsidan…

  • Lisa

   Hade samma problem, skrev ett surt brev till dem och då kom inloggningsuppgifterna omgående. Så stöt på!

   Tog f.ö någons råd här och skaffade just VPN istf proxy. Proxyn fungerade bra med BBC, men inte särskilt bra m livetimingen, den hade problem med Javan, och inte alls med WLMessenger. Med VPN fungerar allt fina fisken samtidigt, så tack för det rådet! 🙂

 5. gott med träning!
  ny grafik ser jag? för tidtagning och så. lite mer slick, svart och matt.

  sportbarer som visar f1 var en bra ide, den måste läggas till. olearys brukar ju visa. någon som vet om det också gäller i år, och vilka som visar i så fall?

 6. Terry

  Undrar lite om filmon. jag tycker inte det är så dyrt att betala. men vill ju veta att det fungerar? någon som har betalt och har erfarenheter. vill ju inte betala både för filmon och viasat. älskar att lyssna på BBC.

  Värt att nämna är ju att film on har bytt visningsprogram. fick instalera ett helt nytt nu när jag körde igång.
  Ja ja. får väll betala och hoppas att det kan fungera bra. förra året fanns vissa buggar som känns väldigt tråkigt att sitta med när man har betalt. Jag hoppas någon mer återkommer i fallet. annars får väll jag göra det efter helgens lopp.

  Tycker den här sajten är suverän.

  • Heidi

   Jag fick in den med engelska kommentatorer. Dock knackigt. Avbrutna streams, så admin skickade ideligen länkar på nya kanaler, typ /ch1.html eller uppmaning om refresh etc. Dock väldigt dedikerad och inte längre väntetider.

  • Sven Glenn

   Har man Canal Digital och är bunden i några år så är det svårt att motivera kostnaden för viasat också… Viasat on demand är dessutom alldeles för dyrt..

  • det är väl inget fel på viasat motor, men ibland är man bunden till andra leverantörer och det att lägga till paket som ger viasat motor men där jag måste betala för tio andra film och sportkanaler blir bara för dyrt och faller ut..

   så är det många som inte sitter i sverige här på bloggen heller, men framför allt så kan det ju vara att man vill ha sändningen från bbc. finns inget som klår deras rapportering!

   eller så sitter man på jobb utan tv.. då är det fint med ett fönster i bakgrunden som visar träningarna så här en fredag!

   • Antonio

    Har aldrig följt ett race på BBC. Är dom opartiska eller väldigt anglofierade?

    Jag hade ju turen att se Alonsos seger på Fuji -08 på plats i Spanien och det var underbart (för mig) att lyssna på de spanska kommentatorerna.

    • Anonymous

     Även om jag inte förstår så mycket spanska så är det mycket roligare att höra de spanska kommentatorerna än t.ex. Eje & co, det är så att säga lite mer livligt och entusiastiskt. Jag brukar försöka hitta någon live-streaming och ha tillsammans med Viasat.

    • Mattias

     BBC’s sändningar är oslagbara. Bara en sådan sak som att de har väldigt mycket kontakter i alla stall gör att man får en overall feeling.

    • Lisa

     Ja de är partiska och anglofierade. Men det får man samtidigt förstå – det är trots allt en engelsk bevakning så det vore väl konstigt om de inte följde favvoteamet nr 1 – McLaren – och favvoförarna Button & Hamilton litet extra. Särskilt nu när de är i favvoteamet bägge två. 🙂

     Men det får man köpa eftersom deras bevakning är så överlägsen alla andras. De har folk överallt och händer det något så får man reda på vad, hur och varför ganska omgående. Samt att de ofta låter folk från Bridgestone berätta om hur däcken fungerar, vad vi kan vänta oss i racet, etc, etc. Och även om de är partiska så ignorerar de inte andra team.

     Jag saknar iofs Blommans & Ejes småputtriga stil, men BBC ger mig så mycket mer information om vad som händer. (fast jag är färdig att slänga ut datorn genom fönstret varje gång Brundle talar om hur “smooooooooooth” Jenson Buttons körstil är…)

    • Antonio

     Blomman & Eje blir bättre och bättre, men Eje kan vara förödande tråkig mellan varven. Sen kör han nästan alltid samma kommentar när någon vinner. “Det är det jag alltid har sagt, när han kör så här är det ingen som kan slå honom”.

     Minns Eurosports sändningar i slutet på 80 och början på 90-talet då dem hade brittiska kommentatorer. Det var oxå väldigt bra. Sen mardrömsåren då TV4 och Artur Ringardt tog över… Har det funnits någon sämre?

    • Lisa

     Jomen då förstår du vad jag säger när jag vill begå självmord när Brundle säger för femtielfte gången att Button är “smoooth” eller att “let the track come to the drivers” . Han är precis lika tjatig.

     Men all-in-all är BBC:s F1-bevakning den överlägset bästa.

 7. Antonio

  Jag har Viasat Motor och tycker det är toppen! Inga reklampauser eller annat tjafs. Missar sällan en träning. Såg alla kval och alla lopp ifjol. Rekommenderas varmt.

  Alonso såg stekhet ut i morse! Och Kubica blir kul att följa i år. Stackars Virgin haltade runt och Lotusen var inte heller särskilt snabb.

  • Jonny

   ALDRIG VIASAT!!!Det är ju olika, och fritt, men jag betalar aldrig 1 endaste öre till viasat. Hela företaget är ju inget annat en en stor bluff enl mig, och extra kostnader för minsta lilla. Klart sämsta HD utbudet, som dessutom givetvis kostar extra dineros för att kunna se.
   Man har inget som kommer i närheten av Canal digitals utbud, och så fort en ny fri kanal dyker upp så brukar man få den i Canaldigitals utbud, aldrig något sådant hos viasat,,,,,utan givtvis mer pengar igen. Jag som också följer elitserien i ishockey, den ser man inte hos viasat.
   Viasats pinsamma bleka kopior på discovery, national geographic, animal planet mm där man visar gammal skräp är enbart skrattretande. Hd utbudet är i det närmaste obefintligt och ändå kostar det extra. Hos CD ingår 13 HD kanaler utan extra kostnad när man har deras paket.
   Och när man som jag är en riktigt inbiten F1 fan så duger helt enkelt inte amatörerna på Viasat, när man helt gratis och med riktigt bra kvalité kan se tex BBC.
   Men, det är ju enbart min åsikt ;-)) Ha d bra F1 vänner

 8. Erik R

  Det ser inte ut som Hispania hade någon särkskillt lyckad första session. Vad hände? Kommer de överhuvudtaget att lyckas köra, eller är de bara här för att visa upp sig och låtsas deltaga?

   • Lisa

    När jag tidigare provat har det varit tvärstopp för La Sexta. Men nu fungerade det utmärkt härifrån Sverige! 😮

    Bra, men Bernie kommer att få hjärnblödning eftersom det är han som säljer interneträttigheter per land…

  • Rickard

   Men jag vill höra motorljudet utan en massa spanskt/tyskt/annat språk-tjatter i bakgrunden som jag ändå inte förstår.

 9. GRIZZLY

  Directos.lasexta fungerade väldigt bra. Man skulle ju vilja ha engelska kommentarer, men det kommer kanske på bbc5radio på söndag. Har någon testat http://www.watchliveformula1.com/
  Vet ej hur man gör sökvägen “klickbar”. Någon som vet om detta fungerar, va ju inte så dyrt.

  • var det inte den där som någon testade förra säsongen och som visade sig vara helt kass? är inte säker. men har för mig det. typ 20 dollar, men det var bara någon som la ut länkar till typ justin.tv som sällan funkade eller kom i tid..

   är lite osäker, men hojta om någon vet mer.

 10. Janne

  Halloi, tänkte bara meddela att det är gratis att se kval via “viasatondemand” och inte 29 kronor som det står uppe i texten, du kanske menar 29 kronor för raceat. Kvalen visas även gratis för de som har tv6. Vilket lyx 😀

  • wow, detta var goda nyheter!
   som sagt, mina priser är de jag hittar på den norska sidan för viasat ondemand. men kostar inte racet mer än 29 kronor i sverige? det låter ju bara för billigt..

   och hur funkar det att kvalen är gratis för de som har tv6? sänds kvalet också denna säsong på kanalen?

   • Mattias

    Racen kostar 109kr och inget annat. Redigt dyrt 🙁

    Blir riktigt förbannad att Viasat(an) har förstört F1-sändningarna som de gjort. Idiotiskt att man inte kan köpa bara Viasat Motor (jag kan det inte med min leverantör iaf).

 11. JohanB

  Ang Cdon.se ondemand live sändningar av Formel 1 2010.
  Mailade och frågade varför dom har tagit bort sändningarna. För som sagt dom fanns där för en vecka sedan.
  Svaret var att dom inte hade rättigheterna till årets säsong. Så dom hade av misstag lagt upp sändningarna på ondemand tjänsten.

 12. Kurt

  Hej!
  Nån som vet om man måste betala för F1-sändningen
  på viasatondemand om man har viasatmotor?

  /Kurt

 13. AlonsoSpöadeSchumiIEnRenault

  Det borde sändas normalt på viasat motor.

  du bör kolla upp en tv-tablå för söndagen

  • Kurt

   Hej!

   Fast är man inte hemma och vill se programmet på datorn.
   Kostar det & se loppet trots att man har viasatmotor-abb?

   /Kurt

 14. Billy

  Jag ser f1 gratis genom att använda en parabol och rikta den mot ASTRA. Eftersom min tyska inte är så bra använder jag internet och lyssnar på bbc. Jag tittar just nu på den fria träningen. Det funger iallafall i södra Sverige.

  • Jesper Karlsson

   Vilken kanal ?
   BBC One ska gå att ta in på 28.2 , men där behövs det tydligen en parabol på över 120cm
   då sateliten är riktad emot Storbritanien (Har läst tidigare på wikipedia har jag för mig)

   • Anonymous

    Har läst att en 120cm parabol bara fungerar i Stockholmsområdet där mer av den riktade signalen “läcker ut”. Som jag fattat så krävs det oftare en parabol runt 200cm, kanske inte lika kul att sätta upp. Vore ju en grym lösning annars! Vart vänder man sig för att få hjälp med sådant här?

 15. Jesper Karlsson

  Tittar via lasexta!! vad dom “tjattrar” via facebook , kan ingen spanska men het verkar dom vara när Fernando är ute!!

  Parabol och rikta emot Astra2 har jag provat , men jag tror den är för liten 90cm D (Bor i Helgum utanför Sollefteå i höjd med Östersund , för långt norr? hur stor parbol tro? nån som vet??

 16. Jesper Karlsson

  Ja fast ja tyckte det va ganska kul att se va dom skrev….

  Adobe Flash har jag inte fått att flyta på i helskärmsläge , media player , VLC etc fungerar utmärkt , men inte Adobe , har uppdaterat men blir inte någon skillnad!

 17. Rutger

  Kan ni inte läsa ,idioter! kom inte hit med era jävla paraboler eller er viasat skit,det är bara loosers som betalar för F1 eller annan sport,gör om och jag börja odla tomater och skicka resten av pengarna till Haiti.

 18. JR

  BBC5 Radio funkar bra som ljud om man inte vill lyssna på ryska,spanska, tyska eller andra språk.

  Två flikar med andra ord. En för bild, en för ljud.

  JR

 19. Terry

  Viasat on demand…?
  kan någon gå ut där, logga in och testa att hyra en film. behöver inte trycka in betalning eller något. bara se om ni kommer vidare efter att ni tryckt på hyr vid den film ni vill ha.

  Jag försöker få det att fungera för att kunna se på f1 loppet i morgon. film on bara hackar och då har jag ändå betalt. Jag har testat viasat både i firefox, explorer och safari men kommer inte vidare…

  Jag skall försöka lite med era övriga alternativ men, jag har inget problem att betala för mig men jag vill att det jag betalar för skall fungera.
  /Terry

 20. 20 minuter kvar till start.. någon mer än jag som inte varit så spänd på en start på många år? ojoj.. fulltankade bilar. full fart in i första kurva.. och sen de där 3-sekunders depåstoppen, slitage på däck.. vilken säsong.

  • spanjoren

   Riktigt spännande start på säsongen. jag hoppas det inte blir en dyr start (krascher) och att alla klarar sig i mål oskadda.

   oavsett byråkrati så är det kul att se Schumacher tillbaka på banan..

   Tackar för denna website med alla stream-länkar

   Lets go !

 21. Daniel

  Veetle funkar riktigt bra!
  hoppas det är något som kommer funka i framtiden också..
  Konstigt att FilmOn alltid börjar hacka så fort det blir formel 1. Funkar jätte bra annars.

 22. Thomas

  Tack så mycket för länkarna, ska bli skönt att kunna se loppet utan att betala hiskeliga priser. 🙂

 23. Daniel

  kollade på filmon när bbc startade sändningen problemet med filmon om du inte betalat är att du kan se i 15minuter sen stängs sändningen av. Det funkar då att bara starta om programmet.
  Problemet var att det började hacka precis när det var 10minuter kvar innan start.
  Kör nu med Veetle och det funkar jätte bra, hackar lite ibland bara.

  • erland

   att det hackar är väl att det är så många som tittar
   gjorde så förra året med får väl ladda hem och se det efrteråt

   • Daniel

    Nu var det inte lite det hackar bild och ljud fryser i nån minut..
    Filmon har dock bäst bild när det väl funkar.

 24. Curi

  Veetle funkar riktigt bra rent ljud mässigt. Bilden fryser till i en kort sekund ca 4-5 gånger var 4-5 minut, förmodligen ett tekniskt fel hos streamaren då ljudet fortfarande är strålande rakt igenom.

 25. GRIZZLY

  Veetle funkar suveränt. http://directos.lasexta.com/formula1 funkar också men spansk.
  Sitter med laptoppen och usbdongel:n i sommarstugan på batteridrift i Dalarna. Familjen sitter på isen och fiskar, men det har ju inte jag tid till nu. Trodde aldrig detta skulle funka här på 3G. Hoppas Veetle kommer att fungera resten av säsongen också.

 26. Heidi

  http://eplsite.com/ch1.html funkade bra. Admin på chatten jobbade hårt för att få allt att funka.

  Fördel:
  Ingen installation
  Inget konto
  Ingen proxy/vpn
  Allt live
  Gratis
  Enkelt

  Nackdel:
  Smärre tekniska problem där streamen försvann. Dock väldigt korta avbrott.
  Ngt grynig bild, så svårt att se liten text.

  Rekommenderas

 27. jockster

  Jag började abbonera på tellyport igår för att kunna kolla på loppet. Kostar 2,99€ per mån (första dagen gratis ifall man vill testa) och man kan betala med pay pal – smidigt. Man får då tillgång till BBC iPlayer och kan alltså se allt somm bbc lägger ut på nätet inklusive live sändningar. Mycket enkelt att få och fungera och bra kvalitet på sändningarna. Och inget slår ju BBCs F1 sändningar!

  Länken är http://tellyport.co.uk/

  • the_slipster

   intressant.. jag fick inte iPlayer att fungera med live sändningen igår men kunde se gammal info som tex kvalet utan problem. Detta bara genom att hitta en proxy på nätet och gå den vägen, inte via tellyport. Men du lyckades se hela loppet live mha telly?? Låter ju bra och för en dryg tjuga i månaden är det ju för bra för att undgås …

   • terry

    Jag tycker också att detta låter intressant, återkom gärna igen med om du såg loppet. använde först filmon som slutade fungera ca 10 minuter innan racet start. åh va sur jag var och då skall jag lägga till att jag betalt för det.
    Och har haft problem med att det inte funkar klockrent. Man vill ju kunna se racet och njuta. inte bara se en upphakande bild och missa de viktiga…

 28. GRIZZLY

  Jag har också börjat abbonera på tellyport. BBCone fungerar inte alltid, får ofta “försök igen senare”. Men BBC news funerar alltid lika så BBC five radio.

 29. JOCKSTER

  Återkommer om en vecka då jag kollat på nästa lopp, förhoppningsvis “live”. Jag var på jobbet då Bahrain-loppet kördes men kollade utan några som helst problem med iPlayer samma kväll, men alltså inte direktsänt då.

 30. zellen

  BBC iPlayer funkar alltid bara man hittar en bra UK gratisproxy. Har sett alla lopp i år, de eftersänder 1 vecka så man kan se i lugn o ro när man får tillfälle. Mycket bra!

Leave a Reply