Så ser du Malaysias Grand Prix med live stream över Internet

malaysia

Malaysias Grand Prix kommer bli något helt speciellt! Regn, storm och åska är att vänta. Märkligt hur spännande sånt gör Formel 1. Får bara hoppas det inte kommer för mycket regn.. farliga förhållanden tar snabbt död på det roliga i att se ett lopp.

Här kommer i alla fall en uppdaterad post om möjligheter att följa loppet via sin dator om man nu inte sitter framför TV. Jag försöker som vanligt kolla igenom kommentarer och arbetar in dem i texten till nästa lopp. Hoppas det är till god hjälp AnnaAB och andra som undrar hur man kan se loppet!

:: BETALSTREAM ::

Viasat OnDemand fungerade fint förra säsongen. Också i år ser de ut att sända. Priserna är 29 kronor för träningarna och 29 kronor för kvalet. Finfina priser det där. Ett Grand Prix ser ut att kosta 109 kronor. Inte heller det låter ju helt tokigt. Fredrik kom med ett finfint tips till Australiens Grand Prix, ViasatOnDemand erbjuder ett sportpaket för hela året, där man får filmer och Formel 1. Kolla in länken http://viasatondemand.com/Packages/Sports.list.

CDON.com sålde och sände live stream från Formel 1 förra säsongen. Just nu hittar jag bara GP2-serien där. Ska kika en gång till, men ser ut att ha fallit ut till i år. På deras flik Formel 1 Live här finns dock F1-loggan och det står att de sänder, men texten snackar om “årets säsong 2009” så lite osäkert som sagt.

TV6.se sände kvalen förra säsongen och verkar även sända i år. Har ingen direkt länk ännu, men kvalet ska gå att se via hemsidan.

:: ANDRA TV-KANALER PÅ NÄTET ::

Kungen bland TV-stationer är ju brittiska BBC. De sänder allt via sin iPlayer, som är bra svår att hitta runt på.. Men det ska gå att få tag i en direktlänk till deras sändningar som funkade fint förra året. Uppdaterar i kommentarerna! Funkar inte om man inte sitter i Storbritannien, men fungerar med proxy- eller VPN-tjänster.

Tyska RTL streamade också loppen på nätet förra säsongen. Men här behöver man nog en proxy för att kunna se om man inte sitter i Tyskland, Österrike eller Schweiz. Länken finns här; rtl.de/sport/formel-1.

Också DSF sänder online. Har inte testat så osäker på hur det fungerar.

Spanska kanalen La Sexta sänder också i år online. Bra stream enligt tips i kommentarer från Bahrain! Också fina betyg från sändningarna från Australien sist. Allt är ju på spanska förstås, men strömmen verkar riktigt bra.

:: ANDRA TJÄNSTER ::

Gratistjänsten FilmOn.com har funkat fint tidigare när jag testat. Förra säsongen såg jag flera lopp här och kopplade enkelt upp dator till TV. Nu senaste tiden verkar den dock vara mer problematiskt, och till förra loppet i Australien var det flera som rapporterade om att den inte fungerade. Tillfälligt, eller är den slut?

TVcatchup.com samlar alla brittiska kanaler och kan fungera, dock inte utan hjälp om man inte sitter i Storbritannien. Veetle.com verkar vara en liknande, inte testat den dock. Men fick fina kommentarer under Bahrains Grand Prix. Tellyport verkar vara en likande tjänst, fungerade under senaste loppet enligt tidigare kommentarer.

Så finns det ju sidor där folk lägger upp strömmar med minst sagt mer eller mindre bra kvalité. Typ som YouTube, fast live. ustream.tv är en och justin.tv en annan. Kan fungera, återkommer med länkar i kommentarerna i så fall. eplsite.com är en liknande site jag fått tips om via kommentarer. TVkorner1.com har fått god kritik här på bloggen tidigare, verkar som bra alternativ. Sist verkade ilemi.com vara ett riktigt bra alternativ för att få tag i sändningar.

:: P2P ::
SopCast har jag ingen koll på (och den här texten är inte uppdaterad från förra säsongen, tipsa om hur det fungerar i kommentarerna!). Här finns klient att ladda ner från download.com i alla fall. Så tror jag man laddar ner en videospelare, finns längre ner på samma sida, och kopplar upp sig. Fungerar för PC verkar det som. Någon som kan mer och vet hur det fungerar/om det finns F1-streamar där så lämna en kommentar eller två!

MyP2P som jag fått tips om i kommentarer tidigare är väl en liknande tjänst, eller? Här är länken i alla fall. Har också fått tips om p2p4u.com som ska ha fungerat bra sist för att se racing.

.

:: PROXY-TJÄNSTER ::


Har testat lite, fått det att funka ibland och misslyckats ibland. Är lite osäker på hur det fungerar, så här beskrev Lisa det hela i en tidigare kommentar; “Det hela funkar så att man ger webbläsaren order om att koppla upp via en proxyserver som har en annan IP-adress än den man vanligtvis har, och i detta fall ska servern med den nya IP-adressen befinna sig i Storbritannien. Sen när man inte vill ha proxyn längre raderar man bara adressen man skrev in i webbläsarens inställningar och vips är allt som vanligt”.

Betalproxy; Vi har haft några olika sidor uppe. En som dykt upp är ukproxyserver.co.uk.

Eidur med flera har tipsat om en annan betalproxy han var nöjd med på lamnia.co.uk.

foxyproxy.mozdev.org är en tjänst för Firefox, som har en lång lista med gratisproxy och också har en betaltjänst.

Gratisproxy; Så finns det massor av gratis alternativ där man bara går in på en sida, skriver in önskad adress och så kommer man dit. Däremot brukar de vara lite skakiga de som är gratis, men klart värt att testa. Tänkte lägga upp några länkar här, men jag har inte testat dem så surfning på egen risk här. En lista på olika proxys som är öppna finns på http://proxy.org. Tips från en anonym; http://www.goproxing.com. Och tips från JR; http://www.azproxies.com/proxy-lists/gb-web-proxies.html.

Här är tips från Christian på en sida hos Microsoft som förklarar hur man ställer in sin webläsare till en proxy; http://support.microsoft.com/kb/135982. Tipsa gärna om fler sidor som förklarar inställningar!


:: VPN-TJÄNSTER ::

VPN-tjänster fungerar som proxy, men säkrare eftersom man köper plats på en server (om jag förstått det hela rätt).

lamnia.co.uk har en VPN-tjänst som jag sett att många är nöjda med.

Det finns massor av tjänster för VPN där ute, strongvpn.com är en annan som jag sett nämnas. Men väldigt osäkra på dem.

http://blackvpn.com är ett annat tips från tidigare kommentarer. 5 Euro i månaden och bra kvalité sägs det.

ADtelly har jag fått tips om i någon kommentar någonstans och den går väl in under rubriken proxy/VPN. Har inte testat ännu. Är visst ett plugin som man lägger i Firefox och så har man direkt tillgång till BBC mfl. brittiska kanaler. Hemsidan är cool, utvecklad av någon expat britt som ville kunna se TV. Har fått fina recensioner från flera personer för sin VPN tidigare, här är länk; http://adtelly.tv.


:: CHATT & TEXT::

autosport har en bra live-chatt-tjänst där de kommenterar vad som händer. Sidepodcast brukar köra bra live-rapporteringar från träningar och lopp. Det samma gäller F1fanatic.

Officiella F1.com har ju live timing som är kanon att ha i bakgrunden. Visar tider och varv.

Senaste tiden har jag kört en del på Twitter (F1bloggen på Twitter här) och upptäckt vilken fantastisk tjänst det är! Flera av förarna finns där, plus kommentatorerna från BBC och andra, och de rapporterar flitigt och uppdaterar med bilder. Riktigt bra för att hålla koll på vad som händer och hur det ser ut ute på banan och i depån.

:: BIOGRAF & SPORTBAR::

I Danmark har de kört lite med Formel 1 på bio, och hemma hos Moder Svea sände ju Ronnie Peterson Museum loppen på stora duken i den gamla biografen. Dessvärre har ju museet gått i graven, tillfälligt får hoppas, och jag har inte sett något mer om F1 på bio. Hojta om någon vet något! F1 på bio var en upplevelse!

Sidan sportbar.nu listar barer som visar loppen. Verkar inte helt uppdaterad.. Om någon har tips så säg till!

:: F1BLOGGEN RACING LEAGUE ::

Kul grej lite vid sidan av allt annat som aldrig blir för sent att anmäla sig till! F1bloggen Racing League. Skapa ett stall, köp och sälj förare och var med och tävla. Vinnaren efter säsongen får fina priser ryktas det om..

58 comments

Leave Comment
 1. fram till efter lunch i morgon har man på sig att anmäla nytt lag till vår racing-liga. ska försöka byta upp mig på bilarna. har faktiskt ändrat kapten i stallet från vettel till alonso. det räknas inte som ett av de två byten man får.. väldigt osäker på det, men med dubbla poäng verkar alonso mer stabil än vettel. eller alonso och hans ferrari mer stabil än vettel och hans red bull kanske..

 2. Ole

  ADTelly funker bra. Brukte det for å se Australias GP og skal se Malaysia også på den. Er ikke lenger en plugin til Firefox, men en egen ADTelly Browser som har ferdige direkteknapper for alle TV-kanalene (BBC, ITV, FOX osv). Enkelt å bruke og stabil overføring. Koster £ 5,50 for en måned.

 3. Bimmer

  FilmOn fungerar lite halvdant med deras egen klient – subscription expired – meddelas litet titt som tätt. Då klienten bygger på VLC går det med lite trixande att spela feeden direkt i VLC istället; Starta FilmOn, växla kanal till BBC1, öppna ett terminalfönster och skriv netstat, (nu listas en massa nummer) leta efter IP nummer med port som ser ut som 5x00x någonting (t ex xx.55.51.230.51002), anteckna (eller kopiera) IP-numret och porten, stäng av FilmOn, öppna VLC, välj Öppna nätverk, ange: IP-nummer:portnummer (t ex xx.55.51.230:51002). Nu spelas upp som vilken ström som helst i VLC. Det har fungerat felfritt för mig hela veckan men ingen garanti för att det funkar under själva sändningen.

 4. Daniel

  Får inte det att fungera i vlc..
  När jag valt öppna nätverk ska jag skriva in hela 69.55.48.198.51002 i öppna Url då?
  hur vet jag vilket som är portnummret?

 5. Bimmer

  Kul att tricket med VLC verkar användbart för fler. Glöm inte bort att kolla upp IP-nummer för både BBC1 och BBC2! Sändningen startar kl 9 svensk tid i BBC1 och går över till BBC2 kl 11.
  För att förtydliga lite så är portnumret, i det här fallet, de 5 sista siffrorna. De skiljs av med ett semikolon i VLC och punkt i netstat-listningen.

 6. Nils

  Har precis signat upp för blackvpn (blackvpn.com). Någon postade en kod i kommentarerna förra veckan som ger två månader gratis (använd koden GNFWNDC). Så det blev 3 månader för 5 euros. Funkar klockrent!
  Kan rekommenderas!

  Kanalerna man kan titta på:

  ALL BBC
  All ITV
  Channel 4
  Channel 5
  Sky
  MTV UK

  Nils

 7. Tomas

  Antar att man ska in på Öppna nätverksström i VLC, sedan då?

  vilket protokoll ska man välja? Har testat lite olika men får det inte att fungera =/

 8. Barrichello

  kör vlc varianten nu. funkar fint.
  kör på 84.45.59.198:51002 http protokoll

  Bara startade VLC och så funkade det

  TACKAR FÖR TIPSEN ALLA!

 9. Daniel

  Tråkigt att filmon streamen alltid funkar bra tills loppet börjar. Sen hackar det hela tiden, kul att det börjar precis i starten dessutom.

  • Anders

   Det är alltid samma sak! Funderar på att slå till på AdTelly tills nästa race, det verkar funka riktigt bra.

 10. Martin

  Kan någon vara snäll att förklara det här med VLC för en riktigt sopa på datorer? 🙂

  När jag väljer öppna nätverk, var ska jag då fylla i IP-numret? Är det i rutan högst upp där det står MLR eller ska jag använda något annat fält?

 11. Daniel

  Nä det hackar lite väl mycket, dock verkar det inte som man förlorar nått av racet då det ser ut som det börjar på samma ställe igen.

 12. Curi

  En allmän kommentar till ägaren av bloggen:

  Du kan med gott samvete ta bor MyP2P från dina streaming tips. Dom får inte länka till olika streams i år då dom riskerar avstängning eller rättsliga följder av FIA själva!

  • Anonymous

   Det ipet var för bbc1. Hade du börjat titta i tid hade du vetat att de skulle byta till bbc2 just pga talet..

 13. Jeepem

  Terminalfönster = Kommandotolken undervalla program/tillbehör, alt. Windowsknapp+R och skriv “cmd”

  • Bimmer

   Det verkar ologiskt nog vara bättre att ställa in för att inte buffra. Jag provade olika inställningar under sista timmen och en minimal eller nollad buffert gav en uppspelning helt utan hackande bild.
   Gå in i VLCs inställningar, klicka på ‘radioknappen’ All(Alla) för att visa alla inställningsmöjligheter, visa listan Inmatning / Kodekar, visa listan Åtkomstmoduler, välj HTTP(S), minimera värdet på Mellanlagringsvärde i ms (testa vad som fungerar, jag körde på värdet 10), spara.

 14. Tedden

  Ja kollade lite i kommandotolken i window men jag får inte upp något nummer som stämmer med bbc 2 dvs 69.55.51.230:51002 men många siffror är det ska man skriva netstat i window också eller något annat?

 15. tedden

  Jo det funkar i vlc men hur ska jag utan er hjälp få fram ipnumret med hjälp av kommandotolken i windows

 16. mats

  BlackVPN – funka hyfsat, halvbra bild, lite hackigt ibland, men man missade inte nått, precis. Testade aldrig högupplösning, pga att bandbredden kändes lite smal.. men, kan varit min egen anslutning med.. ADSL en bra bit från stationen… Dock – Open VPN klienten gick inte att få igång på XP-dator nr 1, något med TAP-drivisar. Testade därefter på en Linux-maskin (MDV) utan framgång och det var först på XP-dator 2 som klienten installerades som den skulle och det gick att öppna VPN-tunneln.

  Skall labba mer med det inför nästa race.

 17. Adam

  Hej!
  Jag satt och försökte få bimmers tips från förra helgen att fungera. Tyvärr hittade jag inte den här bloggen förrän efter loppet och det fanns knappast nån som kunde svara då. Vill streama filmons bbc stream via vlc men fattar inte hur jag ska öppna det där terminalfönstret han pratar om för att kunna ta fram ip adressen. Kan någon dra en genomgång på det steget?

  Sen är det väl bara att öppna VLC klicka på Media –> Open network stream och skriva in ip:n där eller har jag missuppfattat det? Vilket protocol ska man köra på där?

  Vore väldigt tacksam för svar.
  Mvh Adam

Leave a Reply