Så ser du Turkiets Grand Prix med live stream på nätet

turkiet-flag

Det blir nog lite sämre uppdateringar här under helgens lopp, men här är ny runda med tips på hur man ser Turkiets Grand Prix på nätet!

Jag försöker som vanligt kolla igenom kommentarer och arbetar in dem i texten till nästa lopp. Hoppas det är till god hjälp AnnaAB och andra som undrar hur man kan se loppet!

:: BETALSTREAM ::

Viasat OnDemand fungerade fint förra säsongen. Också i år ser de ut att sända. Priserna är 29 kronor för träningarna och 29 kronor för kvalet. Finfina priser det där. Ett Grand Prix ser ut att kosta 109 kronor. Inte heller det låter ju helt tokigt. Fredrik kom med ett finfint tips till Australiens Grand Prix, ViasatOnDemand erbjuder ett sportpaket för hela året, där man får filmer och Formel 1. Kolla in länken http://viasatondemand.com/Packages/Sports.list.

CDON.com sålde och sände live stream från Formel 1 förra säsongen. Just nu hittar jag bara GP2-serien där. Ska kika en gång till, men ser ut att ha fallit ut till i år. På deras flik Formel 1 Live här finns dock F1-loggan och det står att de sänder, men texten snackar om “årets säsong 2009” så lite osäkert som sagt.

TV6.se sände kvalen förra säsongen och verkar även sända i år. Har ingen direkt länk ännu, men kvalet ska gå att se via hemsidan.

:: ANDRA TV-KANALER PÅ NÄTET ::

Kungen bland TV-stationer är ju brittiska BBC. De sänder allt via sin iPlayer, som är bra svår att hitta runt på.. Men det ska gå att få tag i en direktlänk till deras sändningar som funkade fint förra året. Uppdaterar i kommentarerna! Funkar inte om man inte sitter i Storbritannien, men fungerar med proxy- eller VPN-tjänster.

Tyska RTL streamade också loppen på nätet förra säsongen. Men här behöver man nog en proxy för att kunna se om man inte sitter i Tyskland, Österrike eller Schweiz. Länken finns här; rtl.de/sport/formel-1.

Också DSF sänder online. Har inte testat så osäker på hur det fungerar.

Spanska kanalen La Sexta sänder också i år online. Bra stream enligt tips i kommentarer från Bahrain! Också fina betyg från sändningarna från Australien sist. Allt är ju på spanska förstås, men strömmen verkar riktigt bra.

:: ANDRA TJÄNSTER ::

Gratistjänsten FilmOn.com har funkat fint tidigare när jag testat. Förra säsongen såg jag flera lopp här och kopplade enkelt upp dator till TV. Nu senaste tiden verkar den dock vara mer problematiskt, och till förra loppet i Australien var det flera som rapporterade om att den inte fungerade. Tillfälligt, eller är den slut? Kolla in följande sköna tips från Bimmer under sista loppet (där det finns massor av fler tips på inställningar) som dock inte verkar fungera för alla efter senaste rapporterna från Spaniens GP;

FilmOn fungerar lite halvdant med deras egen klient – subscription expired – meddelas litet titt som tätt. Då klienten bygger på VLC går det med lite trixande att spela feeden direkt i VLC istället; Starta FilmOn, växla kanal till BBC1, öppna ett terminalfönster och skriv netstat, (nu listas en massa nummer) leta efter IP nummer med port som ser ut som 5×00x någonting (t ex xx.55.51.230.51002), anteckna (eller kopiera) IP-numret och porten, stäng av FilmOn, öppna VLC, välj Öppna nätverk, ange: IP-nummer:portnummer (t ex xx.55.51.230:51002). Nu spelas upp som vilken ström som helst i VLC. Det har fungerat felfritt för mig hela veckan men ingen garanti för att det funkar under själva sändningen.

TVcatchup.com samlar alla brittiska kanaler och kan fungera, dock inte utan hjälp om man inte sitter i Storbritannien. Veetle.com verkar vara en liknande, inte testat den dock. Men fick fina kommentarer under Bahrains Grand Prix. Tellyport verkar vara en likande tjänst, fungerade under senaste loppet enligt tidigare kommentarer.

Så finns det ju sidor där folk lägger upp strömmar med minst sagt mer eller mindre bra kvalité. Typ som YouTube, fast live. ustream.tv är en och justin.tv en annan. Kan fungera, återkommer med länkar i kommentarerna i så fall. eplsite.com är en liknande site jag fått tips om via kommentarer. TVkorner1.com har fått god kritik här på bloggen tidigare, verkar som bra alternativ. Sist verkade ilemi.com vara ett riktigt bra alternativ för att få tag i sändningar. p2pstation.net den är en sån där stream-sida som jag ofta haft som back up om inget annat funkar.

:: VPN-TJÄNSTER ::

ADtelly har fått fina recensioner från flera personer för sin VPN tidigare, här är länk; http://adtelly.tv. Programmet har utvecklats från ett plugg-in till ett eget program. Runt fem pund i månaden, men verkar stabilt och bra! Har läst igenom kommentarerna från senaste loppet i Shanghai och där var det många som var väldigt nöjda med ADtelly.

VPN-tjänster fungerar som proxy, men säkrare eftersom man köper plats på en server (om jag förstått det hela rätt). lamnia.co.uk har en VPN-tjänst som jag sett att många är nöjda med.

Det finns massor av tjänster för VPN där ute, strongvpn.com är en annan som jag sett nämnas. Men väldigt osäkra på dem. http://blackvpn.com är ett annat tips från tidigare kommentarer. 5 Euro i månaden och bra kvalité sägs det. Nils tipsade om koden GNFWNDC som sägs ge två extra gratis månader. Och rapporterna från Spaniens Grand Prix gör gällande att BlackVPN fungerar alldeles utmärkt för den 50lappen det kostar i månaden!


:: PROXY-TJÄNSTER ::
Har testat lite, fått det att funka ibland och misslyckats ibland. Är lite osäker på hur det fungerar, så här beskrev Lisa det hela i en tidigare kommentar; “Det hela funkar så att man ger webbläsaren order om att koppla upp via en proxyserver som har en annan IP-adress än den man vanligtvis har, och i detta fall ska servern med den nya IP-adressen befinna sig i Storbritannien. Sen när man inte vill ha proxyn längre raderar man bara adressen man skrev in i webbläsarens inställningar och vips är allt som vanligt”.

Betalproxy; Vi har haft några olika sidor uppe. En som dykt upp är ukproxyserver.co.uk.

Eidur med flera har tipsat om en annan betalproxy han var nöjd med på lamnia.co.uk.

foxyproxy.mozdev.org är en tjänst för Firefox, som har en lång lista med gratisproxy och också har en betaltjänst.

Gratisproxy; Så finns det massor av gratis alternativ där man bara går in på en sida, skriver in önskad adress och så kommer man dit. Däremot brukar de vara lite skakiga de som är gratis, men klart värt att testa. Tänkte lägga upp några länkar här, men jag har inte testat dem så surfning på egen risk här. En lista på olika proxys som är öppna finns på http://proxy.org. Tips från en anonym; http://www.goproxing.com. Och tips från JR; http://www.azproxies.com/proxy-lists/gb-web-proxies.html.

Här är tips från Christian på en sida hos Microsoft som förklarar hur man ställer in sin webläsare till en proxy; http://support.microsoft.com/kb/135982. Tipsa gärna om fler sidor som förklarar inställningar!


 

:: P2P ::
Har inte kollat länkar här så tipsen är från förra säsongen; SopCast har jag ingen koll på (och den här texten är inte uppdaterad från förra säsongen, tipsa om hur det fungerar i kommentarerna!). Här finns klient att ladda ner från download.com i alla fall. Så tror jag man laddar ner en videospelare, finns längre ner på samma sida, och kopplar upp sig. Fungerar för PC verkar det som. Någon som kan mer och vet hur det fungerar/om det finns F1-streamar där så lämna en kommentar eller två!

Har också fått tips om p2p4u.com som ska ha fungerat bra sist för att se racing.

:: CHATT & TEXT::

autosport har en bra live-chatt-tjänst där de kommenterar vad som händer. Sidepodcast brukar köra bra live-rapporteringar från träningar och lopp. Det samma gäller F1fanatic.

Officiella F1.com har ju live timing som är kanon att ha i bakgrunden. Visar tider och varv.

Senaste tiden har jag kört en del på Twitter (F1bloggen på Twitter här) och upptäckt vilken fantastisk tjänst det är! Flera av förarna finns där, plus kommentatorerna från BBC och andra, och de rapporterar flitigt och uppdaterar med bilder. Riktigt bra för att hålla koll på vad som händer och hur det ser ut ute på banan och i depån.

:: BIOGRAF & SPORTBAR::

I Danmark har de kört lite med Formel 1 på bio, och hemma hos Moder Svea sände ju Ronnie Peterson Museum loppen på stora duken i den gamla biografen. Dessvärre har ju museet gått i graven, tillfälligt får hoppas, och jag har inte sett något mer om F1 på bio. Hojta om någon vet något! F1 på bio var en upplevelse!

Sidan sportbar.nu listar barer som visar loppen. Verkar inte helt uppdaterad.. Om någon har tips så säg till!

:: F1BLOGGEN RACING LEAGUE ::

Kul grej lite vid sidan av allt annat som aldrig blir för sent att anmäla sig till! F1bloggen Racing League. Skapa ett stall, köp och sälj förare och var med och tävla. Vinnaren efter säsongen får fina priser ryktas det om..

25 comments

Leave Comment
 1. Kenneth

  äh betala för viasat sport =) dock önskar jag man kunde stänga av ljudet från janne…. han har totalt noll koll på allt

  • Lisa C

   Tider stämmer nog utmärkt om man inser att Turkiet är +1 timme från oss. När klockan är 14.00 i Turkiet är den 13.00 här.

   Kolla med F1.com för säkerhets skull.

   • Kent Berg

    Eftersom detta är en relativt svensk blogg utgick jag från att tiden är “svensk”. TV-Guiden, Aftonbladets Tv-tidning och F1 Bloggen hade 13.55 som sändningstid. Resultat: jag missade kvalet.

 2. Daniel Robertsson

  Tjenare om någon vill använda sig av BLACKVPN så hade det vart trevligt om någon kan ange min referral code: DVTPDQS. Det är ju du som använder koden som vinner mest på de! Två månader gratis!
  Måste säga att jag är jävligt nöjd med blackvpn. Dels så kan jag se Isle Of Man, MotoGP och allt vad bbc har att erbjuda grymt bra!

 3. Är det med engelska kommentatorer på BlackVPN eller? Är det bra bild utan lagg eller?
  Verkar som fler är nöjda med det.

  • Lisa C

   Nä, nu är du efter din tid. GÅRDAGENS underprestation stod Alonso för.

   I dag var det +4 positioner och kallar du det underprestation så vad ska man då säga om Red Bull?

   • Kenneth

    haha ja han var ju bara över ett halft varv efter segraren =)) haha ja du 1 placering bjöd ju Vettel på och sen korde Alonso, Petrov av banan…

    killen är ju fan värre än Hamilton i pressade lägen! och vi kommer att få se mer av desperata alonso för ferrari är långt efter nu!

 4. Kenneth

  helt klart teamorder från mclaren! syndes på buttons kroppsspråk då hamilton pratade om det under presskonferensen…

  Alonsos omkörning/påkörning av petrov var farlig! Petrov hade ju spåret och alonso skulle aldrig klarat ta kurvan i det spåret….

  daxs för lite straff så han lugnar ner sig! Men vad fan gör vettel? jag sa åt polarna redan innan loppet att får vettel chansen så kommer han förmodligen att köra båda ur loppet…

  men han som svänger in i webber…

 5. I beg to disagree!

  Idealspåret inför den kommande vänstersvängen är ju på högra sidan – ändå ligger Webber så långt ut mot vänster som han kan för att låsa upp Vettel – även fast Vettel är en halv billängd före.
  Hade det varit en förare från ett annat team hade jag kunnat köpa en sådan tuff körning … men samma team – katastrof!
  Kolla Viasat videon där man ser kraschen tagen rakt framifrån – som sagt hade det varit två olika team hade man tyckt det var extremt tufft kört av Webber … men OK .. en race incident. Men mellan teamkompisar är det inte OK … det syntes på Webber efter racet att han skämdes (visste vad som väntade honom)

  • Erik R

   Nja, så funkar inte reglerna vid omkörning.

   Webber har rätt att välja vilket spår han vill mot kurvan, så länge han inte byter spår för många gånger. Han kan ligga på innern, yttern, mitten, etc. Han har ingen som helst skyldighet att följa idealspåret. Han kunde ha kört betydligt mer defensivt, men han är schysst mot teamkompisen; lämnar en liten lucka och håller sen sitt spår rakt fram.

   Vettel säger själv att han började koncentrera sig på bromspunkten när han fått nosen före Webber. Där visar sig hans orutin. Han borde ha koncentrerat sig på bilen som låg brevid istället. En halv omkörning räcker inte för att ta sig förbi. Han tappar helt enkelt fokus och börjar instinktivt svänga ut mot idealspåret.

    • Erik R

     Eftersom det är Vettel som kör om så ser jag det som hans ansvar att se till att inget händer när det är teamkompisar som fajtas. Han kan inte förvänta sig att Weber ska flytta sig åt sidan bara för att han fått nosen före, även om det är en teamkompis. Webber lämnar ordentligt med utrymme på insidan istället för att täcka upp.

     Men, fasen vad kul det blir när toppstallen låter förarna köra utan teamorder! Det är på sätt och vis skönt att inte Ferrari är med längst fram just nu. Även om något av de två teamen skulle dominera mot slutet av sägongen känns det nu som att det kommer att bli fajt mellan förarna in i det sista.

  • Magnus

   Skamdes !?

   Intressant att du kan urskilja att det ar skam och inte en uppgivenhet / frustration
   over att 18 varv tidigare blivit snuvad pa en seger av din smatt desperate team”kompis”.

   Helt klart kan man tycka att Webber borde gett Vettel lite mer plats, men a andra sidan
   korde han ju bara rakt fram, det syns tydligt att Vettel driver ut till hoger i bilderna fran
   Vettels bil.

   Sen skulle det enligt storys pa natet forekommit teamorder om att Vettel skulle ta
   ledningen eftersom han var snabbare an Webber men att dessa order inte natt Webber.
   Kanns lite som en efterhandskonstruktion i mitt tycke da Webber inte alls var speciellt langsam, han satte ju snabbaste varv strax innan.

   Ne, Vettel borjade nog bli lite stressad av dels Hamilton, men mkt pga att det gatt sa mycket battre for Webber den senaste tiden sa han kande sig piskad att komma fore Webber…. och se hur det gick /:

   //Magnus

   • Erik R

    Nej, det där med teamorder är bara fantasifulla konspirationsteorier. Det vore fullständigt hål i huvudet om Red Bull skulle ge Vettel fördelar när det är Webber som leder mästerskapet och varit den dominante föraren de senaste racen.

    Det är fantastiskt kul att de två toppteamen – Red Bull och McLaren – kör utan teamorder och låter sina förare fajtas. Det blir så mycket roligare race då. Hoppas alla fyra förarna är med i matchen in i det sista så vi slipper teamorder även de sista racen.

    • Kenneth

     dom var inte beredda på buttons attack =)

     klart att när dom skulle spara bränsle var en teamorder! kika på button under presskonferensen (om ni inte såg det) när hamilton förklarar att dom hade lite bensin…

     jag blir mer o mer imponerad av Button! vinsten i fjol var största delen bättre bil (diffusor) men fan i år visar han skills!

Leave a Reply