Sätt betyg på Malaysias Grand Prix 2010

malaysia

Dags igen för att sätta betyg. Omröstningarna är öppna till säsongens slut, så ser vi om vi får ut något vettigt av dem då. Här kommer Malaysias Grand Prix, vad sägs?

 

21 comments

Leave Comment
 1. jag satte ju helt fel betyg på bahrains gp.. en femma var för högt. dagens lopp var en femma enligt mig.

  då tar jag ju inte in kvalet.. det blev en 10poängare. men fem funkar för idag. helt ok, men inte heller mer. kanske en poäng till för omkörningarna..

  • Wag the dog

   Satte en fyra. Hamilton var ju den enda underhållaren tills han fastnade bakom Sutil. En del kul racing långt ner i fältet uppväger inte att det inte hände ett rackarns dugg där framme. 🙁

   Sen var det öken rent personligt när Ferrari och Schumi presterade så lite. 😉

 2. ov

  hehe, jag skulle just säga att jag gav den en sjua men att det kanske var lite högt 🙂
  nä men 6-7 får det, det kändes spännande men mycket av dramatiken skedde en bit ner i listan..

  Det är föresten riktigt tajt nu i totala ställningen, 7 bilar inom 9 poäng i täten och webber på väg upp också… hoppas det håller i sig och vi får en riktigt jämn säsong med flera kandidater på seger

 3. Anders

  En stark 7 anser jag, många omkörningar och ett händelserikt lopp mest hela tiden även om Vettel och Webber kanske var väl långt fram men det hade ju sina orsaker.

  Första poängen för Älgen och Hulken är starkt och första gången di Grassi tar målflagg. Senna får dock oväntat mycket pisk av Chandock, vilken imponerar på mig iaf.

 4. Lisa

  8 får det av mig. De tre därframme var ju inget upphetsande, men längre ner i fältet fanns det ju täta dueller så det räcker och blir över. Bara Hamilton/Petrov och Hamiltons hysteriska sicksackande över banan (där hade han råtur som slapp straff, Olag! ;)) är värt minst en 8:a. Massas omkörning av Button var också fin.

  Älgen gjorde en mycket strong insats (som nämnts härovanför) och 2 Hispania i mål!!! Det är knappt man tror sina ögon. Snyggt jobbat även av Kubica och Sutil. Och för vilken gång i ordningen får Rubens stopp på startlinjen?

  Mycket frustrerande lopp för mig personligen, men som Alonso sa – det är bättre växellådan är åt h-e och motorn exploderar när man ligger nia än när man leder loppet. Får försöka se positivt på det hela. =)

  • Sebastian

   Jag hade varit mer nervös om jag var Alonso. Ferrari verkar ha stora problem med att kyla motorn. Två Sauber ute, en ferrari. Malaysia är ett av de varmaste loppen, men de hade redan problem i Bahrain. Vi kommer se mycket spårbyten av Ferrari för att kyla motorn framöver. Bör tilläggas att dessa spårbyten enligt vissa paragraftolkar här 😉 kommer att vara anledning till varning… så jag hoppas att ni har fel.

   • Lisa

    Man får byta spår hur mycket man vill. Finns ingen regel som säger att man inte får. Det är fritt fram att åka slalom bäst man gitter.

    Vad man INTE får göra är att byta spår i avsikt och uppsåt att hindra någon annan. 😉

    Sauber hade inte kylproblem, det var ventil/pneumatikproblem på bägge motorerna (knappast bättre iofs) och Alonsos motor var ju illa plågad pga av växellådsproblemen.

    Men annars håller jag med dig, det ser litet darrigt ut på motorfronten. Alonso kommer att behöva en fjärde motor till nästa lopp, vet inte om Massa kan fortsätta köra sin tredje (det är illa nog att vara inne på en bättre begagnad motor 3 efter tre lopp)

    Konstigt nog verkar Toro Rosso inte ha något av dessa problem. :/

   • Sebastian

    Hamiltons svängar var ju så sjukt roliga, det var som han försökte bli av med en efterhängsen lillebrorsa…

    Jag tror fortfarande att Ferrari har kylproblem. Allt är ju så tight packat och det känns konstigt att de plötsligt skulle ha alla dessa problem i år (även om bilen är tyngre). Men som sagt, vi får se om de berättar framöver.

 5. Wag the dog

  Gillar det “nya” systemet med domarpanel som tänker. Dom friade Vettel för att han körde om vid gulflagg.
  “The panel, including former grand prix winner Johnny Herbert, said Vettel slowed down in the yellow flag area, and noted that Trulli at the time had “an obvious problem”.”

  Bra beslut! Fortsätt så. 🙂

  • Sebastian

   Håller med! Mycket vettigare beslut i år. Faktorn “in the heat of the battle” finns också med. Blir så mycket bättre racing. Vad gäller Vettel-omkörningen så trodde Martin Brundle att han hade motorproblem för att han saktade ner så mycket.

   On a side note, vad var grejen med Eddie Jordan igår? han brukar vara rejält åsiktsdriven men igår svamlade han verkligen vid flera tillfällen.

    • Lisa

     Däremot var Brundle verkligen nåt att hålla i handen igår. Han tyckte Alonso körde “konstigt” redan från varv 1. Bad Legard hålla klaffen så han kunde lyssna på Alonsos motor när onboardbilderna kom. Och då kunde t.om jag höra det hemska spluttrandet när Alonso växlade ner. Problem solved och jag slapp sitta och vara konfunderad vad i h-e som pågick.

     Vet att jag gnällt på Brundle ibland men numer har han en ny medlem i sin fanclub.

 6. Wag the dog

  Säsongen startar ju tight i alla fall. De sju första förarna i tabellen skiljer det bara 9 poäng mellan.

 7. Anton

  Vill bara meddela att F1 Bloggen Racing League på VirtualSports är överlägset störst i antal samlade poäng. Antar att det beror på att vi har mest spelare, men ändå, det är inget dåligt snitt vi har!

  • Lisa

   Och det är snittet som räknas, så antal spelare har ingen betydelse. 1:a av 793 lag.

   Vi är helt enkelt väldigt skickliga! 😛

 8. Pelle

  det blir bättre och bättre tycker jag. Synd om Schumi , jag är helt säker på att han kommer att lyckas framöver. Många gjorde bra ifrån sig. tror ni inte där är något lurt med Redbulls bilar ? Inte fan kan dom vara så överlägsna ,Vettel och Markan är inte så bra.

  • H

   De var ju riktigt bra förra året också, varför inte i år?

   Tycker inte det behöver vara något lurt, men vem vet…

Leave a Reply