Sätt betyg på Storbritanniens Grand Prix 2010

uk-flag

Storbritanniens Grand Prix på Silverstone är avklarat, dags för betyg! 10 är bäst, 1 sämst. Rösta här;

 

43 comments

Leave Comment
  • Niklas

   Ja återigen så gör FIA allt för att gynna Hamilton….
   Förra racet så fuskar Ham medvetet och FIA blundar tills straffet inte spelar någon roll.
   Nu får Alonso straff för vadå? Han blir trängd av banan.
   Hamilton är den mest ovärdiga vinnaren genom tiderna!
   En fuskare och lögnare!

  • Chille

   Webbers revansch är värd mer än så med tanke på den behandling han fått. Bara kommentaren över radion är värd 4p. 🙂

    • Chille

     Bridgestone verkar ha bekräftat att 200 km’s regeln INTE gäller, jag var övertygad om att den gällde.(??!)
     Vettel kör som en gris och det kommer straffa sig i långa loppet. Förarna har vänt sig mot honom och han får ingenting gratis ute på banan. Hoppas också på bestraffning, om Alonso får en för sin så ska Vet ha det.

    • sapi-jens

     så däckregeln gäller inte längre :S Alonsos bestraffning blev ju det hårdare laget. kubica bröt ju så alonso hade ja varit ifatt snabbt iaf? enligt mig borde han inte fått bestraffning. och grymt lång tid tog det innan han fick den med

 1. Chille

  Har nu fått en ny favorit i striden om VM. Webber är KUNG!!!
  Rätt åt Vettel! Christan Horner är en gris som favoriserar den hetlevrade tysken så uppenbart, kommentaren från Webber över radion “Not bad from a no 2 driver” kommer gå till historien! Fritt översatt till “Christian Horner, up yours!!” 😀 😀

  För övrigt; bra kört av Button, Hamilton, Kobayashi (hjälte igen!!), Barrichello, Sutil (som Vettel TRYCKTE sig förbi, hoppas på bestraffning där).

   • Chille

    Han har väl redan förlängt ett år med Red Bull?
    Frågan är ju om man som förare VILL vara kvar i ett stall där man blir behandlad som en disktrasa trots att man visar grymma resultat, oavsett hur bra bilen är.

    • Olag

     Webber är en medelmåtta som har en superbra bil just nu.. Så fort han ligger placering 2-21 så kör kan som en kratta.. Precis som Massa.

    • Chille

     @Olag:
     Tycker du överdriver en smula. Vettel är körtekniskt bättre än Webber, men han kör fult, har ett ego som är större än Vintergatan och beter sig som en idiot när saker och ting inte går hans väg.
     Webber är hans exakta motpol, hur sympatisk som helst, kör snyggt och prydligt och har grym erfarenhet. Att bilen är överlägsen bestrider nog ingen, jag drar jämförelser med Button i Brawnbilen från i fjol. Dvs att ingen förare är bättre än den bil dom sitter i. (Möjligtvis bortsett från Alonså då) 😉

 2. Sockna

  Loppet i sig var intressant tyvärr förstördes det av domartabbar och säkerhetsbilar. Dock gillar jag att Webber vann, visar vilken vinnarskalle han har och att gammal är äldst 🙂

 3. zepter

  hahah alonse, har ansök en ny regel i formel 1= No radio to day, only for cry babes. Jag är så jävla trött på den muppen, stackars Massa som får lida.

 4. Erik R

  Alonsos bestraffning var helt riktig. En otrolig tabbe av Ferrari att inte ta in honom på en gång, trots att det låg massor av kolfiberskräp mitt på racelinjen. Någon i teamet borde väl ha kunnat räkna ut att det var stor risk för SC.

  Vettels knuff tyckte jag inte var så farlig. Kör man defensivt får man räkna med att det kan smälla, och ingen av bilarna fick några väsentliga skador.

  Hamilton… Han får verkligen ut maximala poäng från varje race. Allt går hans väg, även när bilen inte är på topp.

  • Wag The Dog

   Håller med. Varför vänta med att plocka in honom?
   Kudos till Hamilton som får allt att verka lätt även när det är svårt. Bra flow på honom just nu!

   • Lisa C

    De kunde inte plocka in honom tidigare, de är väl inga tankeläsare heller. Han fick meddelande om sitt straff under varv 27 – åtminstone om informationen i TV-rutan är korrekt tidsmässigt. På varv 28 kom säkerhetsbilen ut.

    • Olag

     Vaa är han inte tankeläsare 😉
     Alonso hade otur det håller jag med om.Att SC skulle ställa till det för han gör straffet hårdare än vad det borde…

     Men det drabba ju Alonso så jag e nöjd 😀

    • Erik R

     Jag tyckte jag såg Alonso passera depåinfarten två gånger efter att infon om drive-through hade visats i TV-rutan, och jag undrade båda gångerna vad i h-e Ferrari höll på med eftersom det var uppenbar risk för SC. Jag kan ha sett fel.

    • Lisa C

     Jag har kollat BBC:s reprisfeed och det är nog som jag säger. Tyvärr.

     Skulle snarare vilja säga att du VÄNTADE dig ett drive-through och därför blev du sur därför att Ferrari inte läste dina tankar. 😉

    • Sebastian

     Tydligen så fick Ferrari tipset att släppa förbi Kubica direkt efter omkörningen. Verkar som stolthet fällde hästvagnen än en gång… Alonso lär dock inte blivit informerad.

 5. MJUH

  Riktigt bra av Vettel att ta sig från 24e till 7e plats, dock fick han lite hjälp av säkerhetsbilen, men alla som säger att han inte kan köra om har blivit över bevisade.

  Väldigt hårt dömt mot Alonso. Han blev utpressad av Kubica, men Alonso skulle ha gett tillbaka platsen. Om Kubica inte hade brytit hade han bara blivit tvungen att släppa Kubica, istället förlorade han sjukt många platser.

  Webber körde bra, men det känns inte så smart att säga “Not to bad for a number two driver” när man vet hur mycket ett kontrakt är värt i F1. Räikkönen hade ett kontrakt med Ferrari för i år…

  • J-Hannes

   Håller med om Fernando. Känns liksom som FIA typ bara gör allt värre sen vad de gjorde i Valencia.

   FIA = Ferrari International Assistance, har blivit till FIA=Ferrari International Assassination

   • Anders K

    Hahaha Den var bra!

    Moralisk seger för Webber och karma går igen minst sagt! Vettel var ej nöjd efteråt!

   • cia

    FIA=Fernando International Assassination

    När Kimi och Schumi körde för Ferrari och Alonso tävla mot dem så var Ferrari favoriserade gentomet Alonso. Nu är Alonso där så, det verka handla mer om Alonso.
    Kanske är partisk, men jag tycker han ofta fått lite tuffare bestraffningar.
    Men själv tyckte han dagens bestraffning var helt okej.

    • Donald Black

     Det är klart att FIA:S domar kår har fått en ny gulle gosse som klarar sig mot det mesta, det är Hamilton.

    • Olag

     Hamilton har fått en bunke straff med..
     Och i dag så tycker jag inte alls synd om Alonso.. Han har pipet nu i flera lopp om hur andra kört och så..Sen gör han själv fel och skyller på andra..

     Alonso har bara sig själv att skylla idag. Ingen annan,

  • Erik R

   Alonsos bestraffning var solklar. Skulle man hävda att han blev utträngd där skulle samma resonemang kunna tillämpas i varenda chikan, och då skulle det i princip vara fritt fram att gena överallt.

   • Lisa C

    Att han ska ge platsen tillbaka till Kubica är solklart. Ferrari fick också besked om detta men för alldeles för sent.

    Att han ska straffas extra därför att Kubica får fel på bilen och race control sölar med beskeden är betydligt mindre solklart.

    • Erik R

     Ferrari/Alsonso har bara sig själva att skylla tycker jag.

     Hade Alonso plöjt rätt igenom en chikan och förbi någon annan hade han släppt tillbaka på en gång. Det här var ett precis lika tydligt fel, men istället för att göra rätt för sig på en gång väljer han/teamet att vänta på besked från race control. Det var en medveten risk, och det är varken domarnas eller race controls fel att det straffade sig.

 6. Fredrik

  Man får tycka vad man vill om alonso, men jag börja lite smått tröttna på den mannen. Hittar hela tiden en massa externa bortförklaringar till allt som händer, men som man säger “en gång ingen gång” men han sitter o gafflar i radion varenda race om allt som är orättvist så nånstans är det ändå han som sätter sig i alla situationer. Det här börjar mer likna en riktigt dålig affär för Ferrari. Det hade nog varit bättre att fullfölja Kimis kontrakt 2010 och sen funderat vidare.

  • Olag

   Håller med om Ferrari.

   En sak som är lite konstigt är att Alonso bilbyggaren/hitta hundradelar till stallen verkar gå i kräftgång hos Ferrari och konstigt nog så har hans gamla stall kommit upp sig ganska överaskande.. Jag tror att pipsillen oj jag menar Alonso inte klara det alla förväntar sig av han att ta Ferrari till seger.
   Tydligen så var Kimi inte så dålig trots allt…

Leave a Reply