Michael Schumacher kör om Fernando Alonso i sista kurvan i Monaco (video)

Michael Schumacher, Mercedes

Det här är kanske loppets snackis, bland många, men vem kan motstå en duell och uppgörelse mellan Michael Schumacher och Fernando Alonso. Episoden undersöks fortfarande vad jag vet, men så här såg det ut.

Säkerhetsbilen har just dykt in i depån och det är bara några hundra meter kvar till mål. Bakom Alonso dyker Schumi upp;

Här är en härlig video från BBC som också visar Schumi onboard (ny video!) ny igen;

Och;

Mer i media (AB,).

63 comments

Leave Comment
    • jepp, tänker också att det var där det startade. alonso får spinn och kommer inte iväg. schumi har bra gas och fart på gång, då är det ju bara att smita förbi, så länge säkerhetsbilen är inne och de har passerat den där linjen det är snack om. det är väl det som det handlar om och de undersöker tänker jag?

  1. Erik R

    Fasen, jag som slutade titta när SC kom ut med två varv kvar. Jag får skylla mig själv som missade det här. Härligt av Schumi!

  2. Evald

    Det var naturligtvis vaket av Schumi, men det står så här i reglerna enligt Formula1.com i kapitlet om Safity car:
    “40.13 If the race ends whilst the safety car is deployed it will enter the pit lane at the end of the last lap and the cars will take the chequered flag as normal without overtaking.”
    Ska bli intressant att se vad de säger.

      • Kenneth

        så sant, men fia gav grönt ljus och meddelandet att säkerhetsbilen skulle in långt före ….

        så tror fia får ta på sig detta.

    • Wag the dog

      Men det dom undersöker är väl om SC var kvar ute. Oklara FIA regler gör det svårt att bedöma detta. Track clear hade annonserats vad jag kan förstå.

      • Erik R

        Det avgörande borde väl vara huruvida lamporna på SC var släckta eller inte. Var de släckta bör det ha varit en omstart, och då slutade racet tekniskt sett inte med SC. Också intressant är om race control hade meddelat “Safety car in this lap”.

        Men visst är det lustigt att trots att SC har använts ordentligt i F1 i över 15 år har man fortfarande inte fått fram tydliga regler kring detta. Jämför t.ex med Indycar/Nascar där det är kristallklart vad som gäller.

        • Kenneth

          safety car in this lap visade i viasat motor iallafall.

          Daniel Molin Reply:
          maj 16th, 2010 at 5:37 e m

          intressant! låter ju ganska klart och tydligt det där.

          ja det var glasklart också när Hamilton vinglade över hela banan för att förhindra petrov att köra om! men endast en varning…. vart tog det glasklara vägen?

      • Nicke

        race control; safety car in this lap innan tunneln och lamporna släktes när han gick in i depå…. alltså kan man tycka att det var en helt okej manöver.

        Dill, flåt menar ju D.Hill 😉 är fortfarande lite sur för diverse torpederingar av tyskar och får nog säga att han tappar lite av hjältestatusen han har hos mig från 90-talet.

  3. Calle

    Står det så i reglerna borde de väl inte vara något att snacka om? Gjorde även som Erik, missade det sista varvet pga säkerhetsbilen….

    • Lisa C

      Man kan tycka det, men det verkar som om FIA än en gång soppat till det, Hur man än ser på saken har Domenicali/Alonso haft annan information än Brawn och MS om vilka regler som egentligen gällde i loppets slutskede. Linjemässigt var ju omkörningen helt juste, men Domenicali hänvisar till regelboken om SC och 40.13 medan Brawn pratar om nån “speciell överenskommelse”. Antar att tok-Charlie Whiting är inblandad som vanligt.

      Önskar FIA ville ha mindre “speciella överenskommelser” och höll sig mer till de skrivna regler som finns. Och om man nu absolut MÅSTE hitta på egna regler litet som det passar för tillfället måste man se till att den informationen når ut till alla. Annars är det att jämställa med fusk.

  4. HENKE R26

    Tyckte Massa körde på den gula linjen på väg ut efter sitt depåstopp. Är inte det förbjudet? Någon annan som såg samma?

  5. på den nya där från bbc som jag la in överst ser man att schumacher planerar omkörningen väl, går ut bra långt till vänster just innan kurvan och så trycker till. så får han hjälp av att alonso inte får grepp, och är förbi.

    får ju säga att det där är en ganska snygg omkörning, oavsett om det nu kommer räknas eller inte. verkar inte som att någon riktigt vet helt säkert. coulthard verkar säker på att det är ok, men det verkar ju inte stämma med reglerna som vi snackat om ovanför.

    • Wag the dog

      Läsd inte bara 40:13!

      40.11 When the clerk of the course decides it is safe to call in the safety car the message “SAFETY CAR IN THIS LAP” will be displayed on the timing monitors and the car’s orange lights will be extinguished This will be the signal to the teams and drivers that it will be entering the pit lane at the end of that lap.
      At this point the first car in line behind the safety car may dictate the pace and, if necessary, fall more than ten car lengths behind it.
      In order to avoid the likelihood of accidents before the safety car returns to the pits, from the point at which the lights on the car are turned out drivers must proceed at a pace which involves no erratic acceleration or braking nor any other manoeuvre which is likely to endanger other drivers or impede the restart.
      As the safety car is approaching the pit entry the yellow flags and SC boards will be withdrawn and replaced by waved green flags with green lights at the Line. These will be displayed until the last car crosses the Line.

      • Lisa C

        Men hur ska man då göra när den vanliga “SC in this lap” och “last lap” sammanfaller som i detta fall? Eftersom SC var ute på allra sista varvet av loppet så borde ju loppet bedömas som avslutat under SC. Loppet består av 78 varv och SC var ute på varv 78. Nåt varv 79 – som skulle varit det första SC-fria – finns inte.

        • Wag the dog

          Håller med dig. Problemet var väl bara att man vinkade med gröna flaggor när SC gick in. Kunde man inte fortsatt med gula flaggor och blinkande ljus så hade det hela varit glasklart fel av Schumi.
          Nu fick Down Hill i alla fall sin hämnd. Jag bryr mig inte så mycket. Det var en fräck omkörning i alla fall. 🙂

        • Lisa C

          Ja det är mycket förvirrande att de visade grönflagg. Grönflagg betyder ju faktiskt tuta och kör. Men samtidigt var ju Ferrari och Alonso (och McLaren också enligt vad jag läste nånstans) tvärsäkra på att omkörning var förbjuden – trots att de måste ha sett grönflaggen de också. Vilken info hade de – allihop – egentligen fått?

          Synd att man inte längre kan läsa stewards fulla motiveringar till sina domslut på FIA:s webbsida. På det sättet var det bättre och öppnare på den gode Max tid, Todt är faktiskt litet smussligare av sig.

          Med Mercedes har ju överklagat så sista ordet är nog inte sagt. Även om straffet i sig inte går att överklaga så vore det väl bra om det blev litet reda i begreppsförvirringen så att fler förare slipper råka ut för samma sak – vare sig de kör om eller blir omkörda.

  6. jo, en grej till som jag just kom att tänka på. om det blir bedömt så att schumis omkörning inte är tillåten, alltså att han bryter mot reglerna, så får han väl ett straff för det. men vad kan det bli för straff? en plats ner, eller sekunder? ett sekundstraff hade ju varit katastrofalt bakom säkerhetsbilen.

    • Wag the dog

      Njae – måste det till ett straff? Räcker det inte med att säga att omkörningen inte var giltig i så fall?

    • Lisa C

      20 sek tillägg till sluttiden är väl det vanliga straffet när man nu inte kan använda drive- through el stop-and-go.

      Men det tycker jag verkligen inte han ska ha, utan blir det nåt hoppas jag att de bara kastar om placeringarna igen. Som sagt, det verkar ju som om alla har olika information om vad som gällde och MS kan inte lastas för den info han hade mer än Alonso kan lastas för sin. Han (Alonso) var instruerad att omkörning var strängt förbjuden, annars hade han tänkt försöka sig på Hamilton…

      http://www.autosport.com/news/report.php/id/83678

    • Erik R

      Ytterligare ett exempel på hur FIAs regler inte anpassats till SC trots att det gått över 15 år. Dvs att man kan dela ut sekundstraff, trots att racet slutar bakom Sc. Givetvis ska man i ett sånt läge bestraffa med ett visst antal placeringar.

      Om det visar sig att Schumis omkörning inte var Ok är ju det rimliga att bara byta plats på honom och Alonso, särskillt eftersom reglerna är så oklara. Vet dock inte om det finns utrymme för det i reglerna.

    • Erik R

      …ännu surare är att det inte går att överklaga den här typen av bestraffningar. Så det blir ingen utredning som skulle kunna klargöra bristerna i reglerna och se till att de förbättras.

      • J

        Är du säker på det? Så här står det på formula1.com:
        “Mercedes will appeal the stewards’ decision and a date for that appeal will be set in due course by the FIA.”

        • Erik R

          Jag antar att bestraffningen var en drive-through som omvandlades till tidstillägg. I alla fall är det den normala bestraffningen för omkörning under gulflagg. Drive-through kan inte överklagas. McLaren försökte (utan framgång) att överklaga ett sånt tidstillägg efter Spa -08.

        • J

          Ja det låter ju i och för sig ganska logiskt då det blir svårt att ångra ett sådant straff i efterhand. Måste alltså vara andra regler som gäller för bestraffningar efter loppet då.

        • J

          Fick svaret på detta via 5live. McLaren överklagade straffet vilket inte är/var tillåtet medan Mercedes överklagade slutställningen i loppet.

    • Lisa C

      Håller med. Hade väl räckt att kasta om placeringarna, men dessvärre finns väl inte nåt sånt straff.

      Och jag kan inte komma ifrån tanken att all denna cirkus är pga av att nåt pucko (Charlie W, Bernie eller nån) kom på den ljusa idén att det skulle vara litet tjusigare just här i Monaco med litet fart och fläkt över mållinjen än att avsluta loppet under SC helt och hållet, så man gjorde detta idiotiska “genidrag” att kalla in SC strax före mål…

  7. Pelle

    Från f1.com
    Mercedes GP’s Michael Schumacher has been penalised by the Monte Carlo race stewards for his overtaking manoeuvre on Ferrari’s Fernando Alonso in the dying moments of the Monaco Grand Prix.

    Schumacher was handed a drive-through penalty, which is converted after the race into a 20-second time penalty, dropping him from sixth to 12th in the results.

    Schumacher passed Alonso just as the safety car pulled in at the end of Lap 78. The FIA stewards, which included his old sparring partner Damon Hill, have deemed the German breached Article 40.13 of the Sporting Regulations, which states that “if the race ends whilst the safety car is deployed it will enter the pit lane at the end of the last lap and the cars will take the chequered flag as normal without overtaking.”

    Schumacher’s demotion moves Toro Rosso’s Sebastien Buemi, who had finished in 11th, into the points

  8. Anders K

    Hill är alltså fortfarande sur för saker som hände för massor med år sen! 😀 (kan hända att det är en viss ironi i mitt påstående)

  9. Swade

    Än en gång lever han upp till epitetet Lucky-Lonso!!!

    Men så sant som det var sagt, en världsmästare måste både ha tur och vara tuff!

  10. Ricard

    Förstår att Schumacher försöker sig på en omkörning eftersom det syns på tv-bilderna att det vinkas med en grön flagga i samma tillfälle som han och Alonso går in i den aktuella kurvan. Om detta är ett misstag av en funktionär förstår jag inte hur man kan belasta MS med ett tidstillägg. Hade i så fall varit mer rätt att återställa den ordning som rådde innan incidenten i fråga. Alltså Alonso på sjätte plats och Schumacher på sjunde plats.

  11. J

    Kan det vara så att regeln (40.13) har blivit förbisedd när man ändrade från att tillåta omkörningar, efter att säkerhetsbilen gått in i depån, från start/mål-linjen till säkerhetsbilslinjen (eller vad den heter). Känns ju väldigt konstigt att det inte är samma regel som gäller på sista varvet som i övriga loppet. Och vad är poängen med grön flagg om det inte gör någon skillnad?

    Tråkigt att det måste delas ut straff i detta fall men något annat vore ju inte så rättvist mot Alonso om han redan visste att man inte fick köra om. Synd om Schumacher dock! Regeländring på gång?

    “40.13 If the race ends whilst the safety car is deployed it will enter the pit lane at the end of the last lap and the cars will take the chequered flag as normal without overtaking.”

  12. Johan

    Även om han nu blev bestraffad så har nog Racasse fått en liten annan mening när det gäller schumi iallafall

  13. Peter V

    Hoppas överklagan går igenom! Det var ju RACE efter SC-linjen, alltså sista kurvan och till mål. Hur tydligt som hällst att det var grönt för att köra och Schumi var klart bakom Alonso då han passerade SC-linjen. Djävla Hill!

  14. Fredrik

    F1 är F1, flexibelt.
    Detta går ju att jämföra med att linjedomaren missar att flagga för offside och ena laget gör 1-0 när det är 2sec kvar, och sen ser fifa efteråt att det var faktiskt offside och dömmer bort målet efter matchen. DET GÖR DOM INTE. Om dom nu skulle göra det hur fan skulle det se ut i en VM-final efter prisutdelning o allt. ska dom då kalla tillbaka båda lagen och spela förlängnings perioden/straffar två dagar senare. suck vad ska man säga?

  15. krister

    http://www.moderat.se/MediaBinaryLoader.axd?MediaArchive_FileID=fcfcaa03-8518-4b44-a7ee-d93ffa1bdb98ad som är mest intressant i detta avseende är inte 40.13, utan snarare 40.13 där jag tolkar det som står att det är race efter “linjen”

    40.11 When the clerk of the course decides it is safe to call in the safety car the message “SAFETY CAR IN THIS LAP” will be displayed on the timing monitors and the car’s orange lights will be extinguished This will be the signal to the teams and drivers that it will be entering the pit lane at the end of that lap.
    At this point the first car in line behind the safety car may dictate the pace and, if necessary, fall more than ten car lengths behind it.
    In order to avoid the likelihood of accidents before the safety car returns to the pits, from the point at which the lights on the car are turned out drivers must proceed at a pace which involves no erratic acceleration or braking nor any other manoeuvre which is likely to endanger other drivers or impede the restart.
    As the safety car is approaching the pit entry the yellow flags and SC boards will be withdrawn and replaced by waved green flags with green lights at the Line. These will be displayed until the last car crosses the Line.

  16. FINNPWRUSA

    Kommer in sent här…

    På Speed TV här i USA sade kommentatorerna att teamen hade meddelats att SC gäller varvet in och/men SC bilen åker in i depån just före för att låta de tävlande få äran att korsa linjen…

    Sen om MS inte fick detta vet jag inte. Jag vet inte heller om där var grön flagga eller ljus heller? Alla flaggor viftas ju i slutet av och efter alla race som hälsning till förarna…

    Masa VAR över gula linjen ut från depån men är det inte något med hur mycket utav bilen/hjulen och om man vinner fördel?

  17. PETER

    Har inte orkat läsa alla kommentarer men som jag minns får man la inte köra om förns man passerat mållinjen det varvet pace-caren viker av?

    • FINNPWRUSA

      Linjen är var Safety Bilen lämnar banan. På sista varvet gäller dock mållinjen, alltså INGA omkörningar…

Leave a Reply