Schumi är igång och testar, första bilder och video ute

Michael Schumacher har fått tag på en gammal Ferrari och kommit ner till testbanan Mugello för att ta sig några varv. Dessutom har stallet skickat ut brev till de andra och bett om att få kringgå det gällande testförbudet för att Schumi ska få känna på den nya F60 innan han kastas in i händelsernas centrum i Valencia om tre veckor.

Det vore nog fint med lite tester, men (och här är det lite oklart ännu om han faktiskt fått lov till att testa, det verkar så på en del rapporter) det låter lite märkligt att han skulle få testa. Senast var det ju nykomlingen Alguersuari i Toro Rosso som körde sitt första lopp utan att egentligen provat på bilen tidigare. Han borde ju också få testa lite mer i så fall. Och sen alla andra och så vidare och så vidare..

Schumi är i alla fall nere i Italien och har genomfört test i en tidigare version av Ferraris racer. Tyska Bild har en artikel och bildserie ute här.

autosport skriver så här om dagens tester;

Schumacher completed 67 laps of the Italian track in the two-year-old car, which had been supplied by Ferrari’s F1 Clienti department. The F2007 was running on GP2 specification slick tyres.

Schumacher set a best time of 1m23.736s, and although the unusual machinery made direct comparisons difficult, the fastest time recorded during the Ferrari F60’s week-long test at Mugello in January was a 1m23.981s by Massa.

Video (som är lite märkligt sammansatt av någon i Tyskland);

Och lite samma typ av video men med motorljud från testerna;

Mer i media (DN, EX, AB, AB,).

32 comments

Leave Comment
 1. HENKE R26

  Klart grabben ska få testa! Skämt åsido, nu finns det regler som förjuder detta och då ska det givetvis gälla alla. Om han nu kommer att få lov ändå börjar man undra om Scuderia
  Ferrari har något som andra team inte har i förhållande till FIA. Tänker lite på att Todt kanske
  ska ta över efter Max också. Hur som helst ska det bli riktigt kul att se Schumi igen, hans medverkan kan vara precis vad F1 behöver just nu, en vitamininjektion tror jag!

 2. Ulf

  Nu är det ju inte alltid som det verkar i F1 😀

  “With in-season testing banned in 2009, the reigning Constructors’ World Champions took advantage of a loophole in the rules by running their double title-winning 2007 car; with the car having been developed by F1 Clienti, a workshop of Ferrari but not the team Ferrari itself, the running of the vehicle was not classed as a test and therefore within the bounds of the rules.”

  • Johan R

   Vadå “loophole”? Testförbudet är till för att hindra dyrbar utveckling av bilarna. Att testa med nån annan bil än årets är därför självklart ok.

 3. Fredde

  Ett testförbud är ett testförbud. Men om man heter Schumacher och är sportens största skitstövel så tror man sig ha andra regler.

  • kenneth

   haha det är ferrari som vill att han får köra….. du mår illa att den största är tbx?!?!

   finns regler som säger att om alla stallen är med på det och att fia säger ja då är det helt ok att testa

   • Fredde

    Jo ferarri har ju gjort sig kända som ärliga.. och schumacher som snäll och ärlig. Han är inte störst och kommer aldrig bli det heller.

    • Wag the dog

     Fredde
     Läs runt lite på webben så inser du kanske att du är i minoritet i ditt tyckande. Självklart är han den störste!
     🙂
     Å andra sidan tycker jag inte att han ska få några chanser på att köra årets bil innan Valencia. Ferrari har testförare som är vana vid denna bil. Låt dom köra om det är så viktigt.

    • Lisa

     Nej wag, Ferrari har inga testförare som är vana vid denna bil – varken Badoer eller Gené har kört en meter i den. 🙂

     TROR att Gené har gjort en straight-line test, (rätta mig om jag har fel) men det är allt. Testförare är ett utdöende släkte i och med testförbudet.

 4. daniel

  Men det är väl bara årets formel 1 bil som man inte får testa, äldre modeller får tom du köra om du har cashen, så det är helt i sin ordning att ms kör en f1 bil av 2007 års modell.
  Tror med att det är en vitamin injektion inom f1, men sen om han har farten i sig det är en annan 5, ´man får inte glömma att när ms körde så höll 75% av fansen på han.

 5. xzqw

  Tror att även 2008 års modell räknar till test förbudet, bilen ska nog vara minst 2 år det var nog därför der vart en 2007.
  Sen så hade han pratat med Ferrari om test reglerna så det är inget fusk som han håller på med, det är nog mest för att träna kroppen men främst nacken som han håller på att köra så mycket som han bara kan.

  När han slutade 2006 så var han en utav fältets mest tränade förare så det är ganska logiskt att han vill träna upp nack musklerna.

 6. kenneth

  haha va fan klagar ni på!?

  att han kör med en gammal bil som ej är årets eller förra årets bil och som ej ägs av teamet är ju 110% OK!

  dom har frågat alla team om lov, säger alla ja så är det väl upp till dom?
  sen ska ju fia säga ja också först….

  är alla med på det så vad är problemet?

  varför ska ni då sitta här o BAJSA ur er en massa skit!!!!!!

  • Ulf

   Helt korrekt är ju inte detta ngt fusk…. antar att alla Schumihatare är livrädda för att han skulle komma tillbaka och regera igen 😉

   Oavsett hur det går ska det bli såååå j*vla spännande att se vad som händer!!!

    • Simme

     Lite rädd för att han ska slå din favorit (ja tippar hamilton) kanske?? Kom bara ihåg, 7 VM titlar är 7 VM titlar, du kan inte säga att han e kass precis Men som alla schumihatare så kommer du svara med något drygt om att han hade fuskbil eller något annat bisarrt och totalt påhittat

    • Fredde

     Nej hamilton är ingen favorit, har faktiskt ingen. Bara Ferari går dåligt..
     Visst tog snubben 7 titlar men hur många av dom var ärliga? Då menar jag inte fusk med bilen utan schysst körning och så.. inte många..

 7. kenneth

  Ferrari har skrivit till alla stallen samt FIA och ber att Michael Schumacher ska få en testdag i årets Ferrari F60 innan Europas Grand Prix i Valencia. Den 40-åriga gamla världsmästaren testar just nu på Mugello med en gammal privatägd F2007. Enligt reglerna kan undantag ges från det rådande testförbudet enligt paragraf 22.1 c i 2009 års sportregler.

  Samtliga FOTA-stallen har redan gett klartecken för en testdag med F60 och nu inväntar Ferrari resten av svaren.

  • Wag the dog

   Gillar inte detta. Trots att jag är en stoor MS fan tycker jag att det vore fel att ge honom den ynnesten. Varför? Om Ferrari ville ha en förare som kände årets bil kunde dom väl använt sig av en av testförarna.
   Eller är det allvarligt att F1 behöver den här vitaminsprutan, är F1 så illa ute att bara MS comeback kan få fart på intresset igen?

  • Johan R

   Williams har blockerat undantaget, så det blir ingen testning i årets bil för Schumi. Helt rätt, om inte Älgen fick så ska inte han få heller. Heder åt Williams som står upp för rättvisan när FOTA-teamen lägger sig platt för Ferrari!

 8. Peter

  Faan, hoppas han får rätt p nacken!

  Michael Schumacher tränar för sin
  comeback i F1 om knappt tre veckor,
  men känner oro efter nacksmärtor.

  -Träningen går riktigt bra men jag
  måste erkänna att det gör lite ont i
  nacken, skriver den sjufaldige
  världsmästaren på sin hemsida.

  Skadan kommer från ett fall på motor-
  cykel i januari och han betonar att
  nackproblemen måste vara i ordning
  inför comebacken.

  -Jag måste prioritera hälsan, det har
  jag gjort klart för Ferrari och även
  lovat min fru, säger 40-åringen.

Leave a Reply