Sebastien Loeb kör för Toro Rosso i avslutningen i Abu Dhabi?

Loeb, som kör rally i dagarna och verkar göra det bra (AB), snackas det ofta om i F1-sammanhang. Nu har han fått officiellt OK från sitt stall Citroen att köra för Toro Rosso, om frågan kommer. Aktulla loppet är avslutningen i Abu Dhabi då rally-säsongen är över.

Så är det klart att snacket om att Loeb skulle ligga bra till som en av förarna i USF1 är en helt annan sak.. men det hade varit spännande att se honom ute på banan också i race.

5 comments

Leave Comment
 1. glömde att lägga till ett ord om varför det skulle bli just toro rosso, anledningen är ju så enkel som att red bull är en av sponsorerna i rally för loeb och citroen (?). loeb har ju testat flera gånger för red bull tidigare. men han får ju knappast ett säte där tänker man. beror väl kanske lite på hur brawn kör de nästa racen och hur jämt det hinner bli.

 2. Stefan

  Det börjar kännas lite patetiskt med alla “tänkbara förare”….. Schumacher, Rossi och nu Loeb……. snart ser vi väl rubriker om att David Beckham ska köra McLaren…. *suck*

  • Lisa

   Ja faktiskt… :/

   Och har inte Badoer lärt oss vid dethär laget att det är INTE samma sak att vara snabb på ett eller annat F1-test som att vara en bra tävlingsförare?

   Hur kul blir det att se Loeb lulla runt på sista plats i en Toro Rosso? Tror nån att han kommer att göra bättre ifrån sig än Älgen (vilkens plats han kommere att få, antar jag) i den bilen? Älgen är trots allt en formelförare, till att börja med.

   Därmed intet ont om Loeb, han har naturligtvis gjort ett oerhört bra jobb i test med tanke på hans ringa erfarenhet, men herregud… Lämna F1 till proffsen, annars blir det bara ännu mer cirkusuppvisning av sporten (om det nu är möjligt…)

 3. FINNPWRUSA

  Beckham… LOL

  Vill gärna se Loeb dock, åtminstonne i träning och ett race… och Hulkenberg… erkänner också att jag var besviken då Danielica valde IRL över F1… det är nog tur vi har flera stall med alla dessa F1 förare, OCH andra tillgängliga att styra…

  • Erik R

   Danica är för gammal för F1. Hon skulle behövt komma till GP2 eller liknande vid kanske 18-20 år och F1 vid 20-22. Jag tror inte det finns någon rookie de senaste åren i F1 som varit över 25 (OK, Bourdais är undantaget, men så gick det som det gick…).

   Dessutom tror jag inte hon är tillräckligt vass på roadcourses. På ovaler är hon jäkligt duktig och kan ibland mäta sig med de allra bästa. Går hon över till Penske eller Ganassi (som det ryktas om) kommer hon säkert att kunna ta fler segrar. Men, nu ser det visst ut som att hon är på väg till NASCAR.

Leave a Reply