Sebastien Loeb sätter F1-eliten på plats och tar hem Race of Champions

Ok, F1-eliten var kanske att ta i.. Men det var spännande och det var nära, men Mattias Ekström nådde inte riktigt fram i år (AB, SVT, SvD). Det gjorde för övrigt ingen av de andra Formel 1-förarna under Race of Champions heller. Men kanske vi får se vinnaren i F1 i framtiden? Sebastien Loeb (som vill ju till Formel 1 till säsongen 2010) vann i finalen mot David Coulthard (som ju precis som Lisa sa i en kommentar är van att köra dyra bilar in i murar). Men tillbaka till själva racingen. Mattias Ekström gjorde som vanligt ett grymt bra intryck och höll på att ta hem nationstävlingen tillsammans med danske Tom Kristensen. Ekström vann över Vettel, men fick kasta in handduken mot Michael Schumacher. Lite surt. Tre på rad hade varit riktigt kul. Läste att han fortfarande är den enda som vunnit två år i rad, men Loeb är ju uppe i tre vinster nu så..

Senare tog han sig vidare i den individuella tävlingen, men förlorade knappt i sin kvartsfinal. Efter det så tittade jag inte så noga längre så kan egentligen inte orda så mycket mer om det. Oavsett, den där Race of Champions är en grymt cool tävling. Man kan ju orda om vem som är den bästa föraren, men den där Sebastien Loeb är in the zone nu för tiden.

Kolla in den bra hemsidan till Race of Champions för mer info, bilder och video. För den extra intresserade finns Sebastien Loebs hemsida här, och här är Mattias Ekströms hemsida.

2 comments

Leave Comment
  1. Lisa

    Litet synd att både Mattias och MS åkte ut så tidigt, hade varit kul att se dem i ytterligare en final.

    Men en värdig vinnare i Loeb, den enda bilen han inte var sådär jättebra i var rallybilen, så det är alldeles uppenbart att han valt fel motorsportgren. Ge honom ett F1-kontrakt pronto!

Leave a Reply