Senaste i F1-stallen-FIA-kriget – Bernie Ecclestone stämmer Ferrari?

pitpass har en intressant artikel ute här där man rapporterar att Bernie åter gett sig in i FIAs krig mot stallen och hotar stämma Ferrari..

De skriver bland annat så här;
Under the terms of the old Concorde Agreement of 2005, Ferrari is contractually committed to F1 until 2012, as are all the other teams that signed up at that time.

Men får också svar från Ferrari som ska ha meddelat att;

We are not worried. The (French) court recognised the validity of the Concorde Agreement and we are now deciding whether or not to continue with our legal action. We are hoping it will not come to this and that we can find a way forward.

But ultimately, if the Concorde Agreement is binding, then the FIA broke it when they changed the sporting rules without respecting the agreed procedures, he added, which state that only the F1 Commission can do so.

Soppan alltså långt ifrån över.

Och idag är en extra viktig dag, stallen ska möta Max Mosley på Briatores yacht i hamnen i Monaco läste jag på planet-f1. Senare idag måste de alltså bestämma sig hur de ska ställa sig till budgettak och deltagelse 2010 framöver.

Monaco är inte sig helt likt..

10 comments

Leave Comment
 1. WAG THE DOG

  Det är mer action utanför banan än det är på. Visserligen har det hänt en del på banan men Brawn dominerar ju likadant som Ferrari gjorde i början av 2000-talet. Börjar bli tröttsamt det också… 😉

  • Erik R

   Jag tycker inte dominansen är så stor. Det har inte i något lopp varit självklart att Brawn ska vinna, det har alltid funnits andra bilar som sett vassa ut. Button har helt enkelt fått till nästintill perfekta lopp; hans insats har varit avgörande, inte bara bilen.

   Till skillnad från den dominanta Ferrari-eran känns det också som att de andra stallen kommer närmare och närmare för varje lopp och det är inte otroligt att det är något annat stall som är bättre mot slutet av säsongen. Jag tycker det är jättespännande att följa den snabba utvecklingen som tvingats fram i år.

   • WAG THE DOG

    I slutändan är det ändå vad som står i resultatlistan som gäller! Brawn dominerar eller hur?
    Visst händer det mycket och det är kul, men mest action har det ändå varit utanför banan.

 2. Fly

  Finns det ingen lag om hur gammal man behöver för att gå i pansion? Ursäkta var bor Bernie egentligen? Om han bor i Monaco hoppas jag att di m mutar någon vid lagen och säger att han behöver gå i pansion. Vad gör han med pengarna? Jo köper lyx båtar som i Monaco eller att han köper F1 banor och gamla bilar. Han kanse bode skänka hälften av pengarna till vällgörenhet eller till miljön istälet för och sitta där och få milijad , åter milijadet $ eller att han gifter sig med 28 åringar… (imiterar Robert Gutavsson) “nej jag e inte bitter”. Ahhh hoppas han inte tar bort Monza banan för att få Rom banan. Då jävlar får man skaffa en städerska och mörda honom. ( gå i pansion ) Bernie du säger att du blir utråkad om du inte slutar jobbar. Du är ute efter mer pengar. Sätt dig i TV soffan och se riktiga proes agera.

 3. Lisa

  Jamen detdär var ju kul (om det stämmer)

  Antingen gäller Concordeavtalet eller också gäller det inte, Max och Bernie biter sig själva i svansen om de försöker något. Heja Ferrari!

  • Sebastian

   Visst är det komik… om avtalet gäller så har Ferrari veto mot de tekniska reglerna för budget cap-teamen. Om det inte gäller så har FOM ingen grund att stämma dem på. Snacka om bluffa med hela handen synlig… vad var det Bernie sa om att det gäller att ha kulor i revolvern om man ska vifta med den… eller trodde han att det skulle räcka att peka med pistolfingret… :p

 4. TOBIAS

  Det ryktas även att arrangörerna av Monacos Grand Prix tänker backa ur som arrangör om Ferrari drar sig ur på grund av budgettaket.

  Max må vara en tuff förhandlare men han har passerat gränsen för länge sedan. Om FIA bryter mot Concorde avtalat så lär det bli jobbigt.

Leave a Reply