Senaste nytt på väderfronten inför Malysias GP; Strong thunderstorms och heavy rain

Det är ju bara dagar kvar till nästa Grand Prix. Och det ser ut som att det blir ett blött ett.. Strong thunderstorms eller heavy rain när man kollar in vädersiterna där ute.  Kolla exempelvis yr.no eller timeanddate.com.

Skulle Malaysia bjuda på ett ordentligt oväder lagom till tävling så ändras ju förutsättningarna ganska radikalt. Då är jag inte längre lika trygg på Brawn GP. Button har i och för sig visat fina regntakter tidigare, men i så fall blir mitt tipps Vettel (-10 platser till trots) eller Hamilton. Och just som man trodde att säsongen inte kunde starta bättre..

17 comments

Leave Comment
 1. Erik R

  Jag tror Brawn-bilarna kommer att funka bra i regn. Rubens bil gick ju riktigt bra trots att både diffusor och framvingen var skadade. Det tyder på att bilen är väldigt stabil och välbalanserad. Då blir det nog värre för t.ex McLaren som inte verkar ha fått ordning på balansen i bilen.

 2. Regnrace är alltid kul – men grymt svårtippade.
  Som du skrev Button är bra i regn, vem minns inte segern i Ungern 2006?
  Jag tror också Brawnbilarna funkar bra i väta. Härligt att det snart är dags igen!

 3. Mr.Medeltid

  Er allas favoritkommentator rakar vara pa plats i Malaysia for att se pa bade kval och lopp pa Sepang. Kan meddela att regnet hanger i luften hela tiden och det kan bli precis hur som helst, antingen inget regn, eller allt(2001). Vi far se. Det regnar till och fran har nar det kanner for det. Hoppas sjalv pa ett ordentligt regnrace, eller i alla fall nagra regala skurar!

 4. Lisa

  Hmmm…monsunregn i kombination med skymningsljus låter mest som SC och/eller rödflagg.

  Hoppas faktiskt för en gångs skull att det inte blir nåt regn, det är illa nog med det dåliga ljuset. (tack för det, Bernie!)

  Men ha’t så trevligt mr Medeltid, hoppas det blir ett roligt lopp! 🙂

 5. Pelle

  Det var ett väldigt gnäll om ljuset, snart skall väl killarna ha absolut tystnad som tennis fjollorna för att köra. Om man klarar det på en oval med 30 + andra bilar så borde väl f1 grabbarna klara det.
  Det är ju alltid kul med regn race det är då som agnarna skills från vetet. Kommer ihåg Schumacher i Spanien då han KROSSADE de andra, sånt imponerar.

 6. Erik R

  Med det nya reglementet känns det som att man inte kommer att behöva sitta och hoppas på regn jämt för att få lite dramatik i loppen. Särskillt den större skillnaden mellan hårda och mjuka däck ger upphov till dramatik hela vägen till mål.

  Men, visst skulle ett par regnskurar tillföra ännu en dimension till det redan fullständigt omkastade startfältet och tvinga både förare och bilar att bekänna färg på nytt.

 7. Stefan

  Åh vad roligt med regnrace. Men jag vill se Vettel ska vara uppe och slåss och hoppas han kommer från starten bra och plockar massa bilar in i första sväng och tar tredje plats,

  Vill gära se Brawn bilarna 1-2a igen ska bli roligt och se hur dem klarar säsongen men tror såklart att topp teamen kommer komma ikapp till Spaniens Grand Prix.

  Australiens GP var ju ett turkort för Hamilton enligt mig, han körde som Världsmästare och bilen var ju inte så bra. Och Ferrari måste få till stallet snart seriöst fixa KERS och lite andra godsaker till bilen.

 8. Sebastian

  Kan inte ambulanshkp lyfta så blir det inget race 🙁

  @medeltid Ser du några helikoptrar ute? 🙂

 9. Njaaa…. Jag hoppas det blir något litet team som får det bra. Kanse fixar inte Brawn bilarna det man kan aldrig vara säker. Bara för dem gjorde bra ifrån Albert park (Australien) så betyder det inte att dem har förberret detta. Vad vet jag det kanse inte är säkert men Ferrari bilarna klarar sig väldigt bra i regn (sägs det). LET’S RACING ANd ENOJOY! säger jag.

  @micke då vet du inget när det var 1998 (spa) jag var 1 år men kollar på den videon än. Villken crash (red flag) 4 bilar eller 2 kvar på banan tror jag. Allt tack vare Couthard haha!

 10. @Lisa

  Alonso är bra för han bromsar väldigt hårt och är inte som M schummisen som har gasen lite och bromsar inte så hårt. Men när det är övedrivet mycket vatten får ni nog räkna med vettel. Ändå så han åker ner 10 platser så är han bra i regn som 2008 (monza) Ferrari bilarna och hamilton (mclaren) blev ju 8 och sånt. Dem har erfarenhet och en bra bil men jag tror dem som får mest grepp och det kan vara alonso som är nog värdens bästa däck värmare. Men jag tror Brawn bilarna inte slår jätte bra tider. Kanse Kovalienen han är bra i regn och bromsar hårt. Jag tror det blir något med Ferrari, Mclaren , njaaa 50%50 med brawn samma med bmw dem är inte så bra i regn. Dem måste vara perfekt instälda för att funka jätta bra och Red bull.

  RÄKNA MED MÅNGA BILAR ÅKER UT FRÅN BANAN HOPPAS DET BLIR EN LITEN MINDRE NUBURGING UTAN (RÖD FLAG) Jarno trulli var snabbare att åka på gräset än på vägen haha. Vem vet några bilar startar inte sedan om det super regnar åker dem väl ut på första kurvan där det är halt och bilarna är olika instälda. Räkna inte med top stallen tror jag.

 11. Great site this f1bloggen.se and I am really pleased to see you have what I am actually looking for here and this this post is exactly what I am interested in. I shall be pleased to become a regular visitor 🙂

 12. Mr. Medeltid

  Var lite svart med vadret och att hitta datorer, men ni fick ju se hur det blev i alla fall. 🙂 Tycker val inte personligen att det var vart att bryta loppet, vattnet rann undan ganska bra relativt snabbt och med tanke pa pengarna jag lagt ned pa besoket var det synd. Kan lagga upp lite bilder senare nar jag kommer hem. Ska flyga hem om nagon timme.

Leave a Reply