Senaste på Honda-fronten: namnet blir Brawn Racing, Jenson Button kör en bil, Rubens Barrichello kör den andra.

Och stackars hoppfulle Bruno Senna verkar bara var ute. Det snackades ju om en öppning i DTM, men det verkar ganska osäkert det med. Till en brasiliansk tidning har Senna uttalat sig och säger så här;

I’m kind of resigned to trying something else. I had a meeting today [Monday] with Ross Brawn and he cancelled.

I’m just a little upset because this situation has dragged on for so long, making me lose better professional possibilities.

Now I’m going to get together with my family, with my advisors, and decide what way to take.

Anything that I may do will be step backwards. The important thing is to keep Formula One as the top priority. I will bounce back.

Ollie på blogf1 är det som hittat citaten.

Själv är jag inte helt övertygad om Bruno Senna. Har sett honom lite i GP2 och inte helt imponerats. Men så var det ju länge sedan Rubens Barrichello imponerade på någon..

Att Honda nu faktiskt räddats verkar mer och mer klart, till och med Reuters körde storyn idag. Dessutom ska hon Caroline McGrory som registrerade webbadresserna som hade med namnet Brawn Racing att göra ha utsetts till nån slags position i organisationen.

Barrichello är ju dagens överraskning. Tror det är autosport här som grävt upp ryktet från en källa nära stallet. realhondaf1.com har också storyn och de brukar vara ganska bra på just Honda.. Har ärligt talat lite svårt att förstå valet om det nu stämmer. Med Bruno Senna hade man nog fått lite mer uppmärksamhet ändå, och så hade han nog kunnat dra med sig lite sponsorer till stallet. Rubens är jag mer osäker på.. Sist, men inte minst, har ju Force Indias Vijay Mallya varit ute och berättat att han godkänt att Honda får motorer från Mercedes, vilket ju Force India tidigare gjort en deal om. Det nya stallet antas vara med och testa i Barcelona senare denna vecka, säsongens sista tester innan starten i Australien.

En sista sak i det där är också märklig. Ryktena säger ju att USF1 gett upp tanken på att få Danica Patrick till stallet och att man i stället är intresserade i att signera.. just det.. Barrichello. Märligt var ordet.. crash.net skriver följande här;

Peter Windsor has suggested that currently out-of-work grand prix veteran Rubens Barrichello could be a ‘very useful’ asset to USF1 in its first year of competition in 2010 – but claimed the Brazilian’s ex-Honda team-mate Jenson Button would be ‘difficult’ to work with in a new team environment.

3 comments

Leave Comment
  1. Sebastian

    Att sätta Bruno Senna i en F1 bil med så lite testtid som han hade kunnat få är nog hade säkert kunnat göra hans karriär rätt kort.

    Och som Peter Windsor säger vidare (fast jag läste på autosport), hur skulle USF1 kunna motivera Jenson Button i ett team som i bästa fall når topp 14… det problemet räknar de inte med att ha med Barichello. Fast de kanske skulle kika lite på Sato. Han är så liten att de skulle kunna ta honom som handbaggage på atlantflyget. Tror att det skulle kunna vara en ekonomiskt bra lösning.

Leave a Reply