Silverstone eventuellt till salu, möjlig köpare Bernie Ecclestone?

Brittiska Guardian har en artikel ute om det att Silverstone kanske är till salu. Snacket är att Bernie kanske är köparen. Silverstone kör ju Storbritanniens Grand Prix i år, men det är sista gången och från och med nästa år är det Donington som gäller.

Men.. det är inte heller säkert för det snackas om problem med ekonomin och problem att få saker i ordning där borta i tid. Därför kan det bli ett år utan Storbritanniens Grand Prix 2010. Och se är det osäkert om vi får se det igen.. Det var så det gick med San Marino. Man skulle ta ett års paus och bygga om banan och sen dök Valencia upp och så följde Singapore. Och nu ligger det knappast i korten att San Marino skulle göra comeback.

Oavsett, återigen en märklig historia som jag inte kan förstå. Hur skulle Bernie kunna äga en bana och samtidigt sitta och styra FOM och F1? Men Guardians artikel är ganska kul läsning;

This could be a sign that the BRDC is considering an end to the unequal struggle to make a profit from the grand prix while attempting to meet the financial demands of Bernie Ecclestone, formula one’s commercial-rights holder. It could also pave the way for Ecclestone, or his representatives, to purchase Silverstone and run the race as he pleases, an objective that has motivated his battle with the club’s members, the majority of whom irritate him intensely. The realisation might have dawned that the British GP will never return to a BRDC-owned Silverstone for as long Ecclestone draws breath and that a retreat by the BRDC and its middle-aged members to a social club in a quiet location somewhere might be the best solution.

12 comments

Leave Comment
 1. Erik R

  Hmm… nja. Bernie har ju i åratal hackat ned på Silverstone och sagt att det är den sämsta banan i kalendern (ur ekonomisk synvinkel alltså). Framför allt verka problemet vara att den ligger ute i obyggden och det blir några timmars kö för att ta sig dit och tillbaka. Inget kul för Bernies VIP-gäster (fast åker inte de ändå helikopter?).

  De engelska fansen verkar dock inte ha några större bekymmer med detta, för de strömmar ju dit i massor varje år…

  Verkar osannolikt att Bernie skulle köpa en bana som han tycker så illa om. Då är det nog troligare att han försöker tvinga på London ett gatlopp.

 2. Fly

  Vad ska man säga , om han kritiserar så j*vlad mycket Silverstone hur f*n kan man tänka sig att han köper banan?

 3. Sebastian

  Team USF1 öser på i staterna och konstaterar att med ett budgettak så får de fördelar tack vare lägre lönekostnader (min tolkning). Maxxx is soooo out of touch… som alla grandiosa, i praktiken självutnämnda, “ledare”.

  • Lisa

   Max har ryggen mot väggen nu hur mycket han än dummar sig, det är SÅ lätt genomskådat

   http://www.autosport.com/news/report.php/id/75420

   Ah Max, bara tre till sex kommer att anmäla sig? OK, låt oss vara snälla mot Max och säga att hela sex anmäler sig – vilket jag inte tror, det blir snarare tre.

   Sen har vi Lola, jänkarna och F3 gänget = tre till. Det gör nio = 18 bilar. Som bäst, men troligare blir det 12.

   Jag säger bara det – lycka till Max, fint mästerskap du ordnat åt oss!

   • Johan R

    Säger Max verkligen att han tror att de stora stallen kommer att starta en utbrytar-serie, som FIA (dvs Max) kommer att sanktionera, och som kommer att förhandla med Bernie om banor, TV-rättigheter, etc.?

    Hm, undrar vad den serien kommer att heta, med tanke på att det är Bernie som äger rättigheterna till namnet F1…? Kanske… F1..eller?

    Undrar vad poängen med Max härjande är, i så fall?

    • Lisa

     Jadu, det undrar jag också . vad är poängen? Med facit i hand – var det värt för Max att starta hela denhär cirkusen? Varför?

     Max argument för att införa budgetcap är ju att de stora biltillverkarna närsomhelst kan hoppa av – och det är ju sant, men vad är det som säger att de nya småttingarna inte kan hoppa av lika fort, om framgångarna uteblir eller sponsorerna tröttnar eller pengarna tar slut – även MED budgetcap?

     Nä, det enda han lyckats med är att få folk att lessna på hela F1 och fler och fler att efterlysa en utbrytarserie. Smart.

 4. Olag

  Han gör all detta bara för att sänka värdet på banan och sen köpa den billigt och sen dra dit F1 igen 🙂

 5. Lisa

  Verkar vara bara mer journalistblaj, enligt min uppfattning. VAR finns några indikationer somhelst på att Bernie överhivudtaget planerar att köpa banan?

 6. M

  Då är det ungefär lika sant som motor Anna på aftonbladet skriver att Kimi R kommer att sluta under säsonger.
  Vad gör man inte för att fylla ut dagen och skriva massa skit hela tiden som det inte finns nån sanning i alls.
  Eurosport och aftonbladet/motor med Anna är lika dåliga på att skriva sannings enliga artiklar.
  Att Bernie skulle köpa Silverstone är nog lika sant som att Kimi kommer att sluta under säsongen eller bli ut bytt.

 7. Fly

  Oh ja… Anna i Aftonbladet skriver så mycket s*it hon kommer på. Till exempel på Aftonbladets startsida “Ferrari slutar med F1” men då står det bara att Ferrari är berädda att lämna och hon har gett sig f*n på att skriva det hela tiden.

Leave a Reply