Söndag: Turkiets Grand Prix

En spännande start där Massa och Kimi stack iväg som raketer, sen lite zzz i några varv utan en enda fight bland förarna någon stans, så en pang-avslutning. Ferrari höll ledningen men Kimi såg något snabbare ut. Så plötsligt så exploderar Hamiltons högra fram. Men han tog sig in i depå och tappade bara ner till femte plats. För VM-ställningen var det där lite godis dock. Renault hejade på som bara den, men Kovalainen som låg bakom Hamilton lyckades inte ta sig ikapp och utnyttja att Hamiltons bil skadats lite på framvingen. Lite kul att det bara var Webber som fick bryta loppet, till och med Spykerserna, och framför allt Yamamoto, tog sig i mål. Bra gjort av BMW och Heidfeld igen, dessvärre ingen pallplats. Massa gjorde inte så mycket liv av sig och ledde från start till mål.

Sjukt jämt i tabellen mellan förarna där. Fem race kvar, kanske skulle Ferrari kommit igång med att vinna lopp lite tidigare, men spänningen lever! Dessutom tänker jag att om det fortsätter vara så jämt mellan Massa och Kimi så får de nog se till att ha en klar strategi för det, annars kan det bli en McLaren-bråk-rivalitet-eller uppblåst media sak-situation av det när slutet närmar sig.

Placeringar Turkiets Grand Prix; Massa, Räikkönen, Alonso, Heidfeld, Hamilton, Kovalainen, Rosberg, Kubica, Fisichella, Coulthard, Wurz, Ralf, Button, Davidson, Liuzzi, Trulli, Barrichello, Sato, Vettel, Yamamoto, Sutil, Webber.
Hejsan, kort notis mellan Carros spjutkast; Hondas Jenson Button kommer starta dagens lopp från sista startposition. Jenson kvalade in till plats 15 men då han under Q2 kom tillbaka mot pitlane förlorade motorn kraft och han fick knuffas in till garaget. Alltid sjukt hur små marginaler det är, att en hel motor lägger av så den måste bytas.. Som vanligt den här säsongen dock dessvärre ganska miserabelt kval av Honda, Jenson på 15e och Rubens på 14e plats igår. Nu har jag läst på autosport.com här att även Rubens bestämt sig för att byta motor.

Sista frågan innan loppen är väl vem som kommer dela ut priserna. Sist var det ju den så kallade “presidenten i den turkiska republiken norra Cypern”. Fult säger jag. Och böter blev det ju. Fast det sved nog inte som det borde med 5 miljoner dollars.

4 comments

Leave Comment
 1. clabbe

  Helt okej lopp, men man kan ju undra om inte Hamilton har lite väl mycket flyt, inte ens en punka stoppar honom…!?

 2. Mavin

  Ja han har en ruskig röta och att Ferrari inte tog in Massa i depå vid sista stoppet var ju förbryllande och konstigt. I så falla hade Kimi haft 70p och kommit närmare McLaren

 3. ja, kändes som att ferraris sista stop där helt avgjorde loppet. ruggit spännande att vända det varvet för att se vem som gick in först. sjukt små marginaler där.
  vet inte var på varvet hamilton fick punktering, men känns som att hade det hänt tidigare så hade han inte fått med sig poäng ens. var förvånad över försprånget han måste haft efter att ha segat sig in i depå, sen kommer han ut och har tappat en eller två placeringar men inte mer.
  men tycker forfarande hailton imponerar, men mest när han kör själv. han är ruggit snabb, men ännu har jag itne sett honom i någon riktig fight ute på banan tycker jag.

Leave a Reply