Spaniens Grand Prix 2008: Kimi tar hem det hela samtidigt som (nästan) alla kör ut

Lite Australien över det hela, en efter en åkte ut. Heikki Kovalainen hade en otäck olycka, men ska ha klarat sig ganska bra vad jag förstått. Kimi ledde från start till mål i stort sett och bland de första platserna var det aldrig riktigt spännade.

Alonso missade lite i starten, men bjöd upp till dans i början av loppet. Massa smet snabbt förbi, och även om Alonso var först i depå så var han inte så lätt på bensin som man kunde tro. Dessvärre slutade det hela med en trasig motor en bit in i loppet. Men kul att se att han höll så god fart så länge. Stallkamrat Piquet var ute och snurrade lite och körde till slut av. Ingen god dag på jobbet för honom.

Mer och alla placeringar (+ video från starten och första varvet);

En annan med lite tuff dag på jobbet var Coulthard, som blev påkörd några gånger, fick punktering och sen fick slita med att ta sig förbi Sato mot slutet av loppet. Då hade han kört runt 4 sekunder snabbare per varv just innan.. Robert Kubica får väl också nämnas, det snackas inte så mycket om honom, men han preserar riktigt bra resultat hela tiden. Stark fjärdeplats idag och han rycker ifrån teamkompis Heidfeld ordentligt.

Hamilton gjorde inte mycket väsen av sig, men höll sig väl framme under loppet och tog en pallplats. Verkar lite problematiskt med farten bara, de ligger några tiondelar efter Ferrari. Får hoppas de hittar tillbaka till högre hastighet så Ferrari inte avgjort ännu..

Räikkönen
Massa
Hamilton
Kubica
Webber
Button
Nakajima
Trulli
Heidfeld
Fisichella
Glock
Coulthard
Sato
Ute: Rosberg, Alonso, Barrichello, Kovalainen, Davidson, Bourdais, Piquet, Sutil, Vettel.

Aftonbladet har en ganska bra bild i en artikel på Heikki
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/motorsport/article2359373.ab.
Expressen har samma bild i sin artikel här.

Starten;

7 comments

Leave Comment
 1. ja, lite för lätt för kimi. själv har jag ingen favorit utan håller mest på de som inte får poäng.. och de i mitten så det blir spännande. men är lite rädd att detta var det röda rycket. så spännade slut som förra säsongen dröjer nog lääänge innan vi får se igen.
  riktigt kul med alonso i tävligen. hade suttit fint med lite ordentligt med poäng för renault nu. men lite taskig körning av nelson såg det ut som.

 2. Lisa

  Inte taskig körning av Nelson, Bourdais hade noll koll på vad som hände bakom honom. Eje skällde på att backspeglarna är felplacerade i dagens F1:or och vi har ju sett en hel del incidenter (gärna med DC inblandad) där föraren inte haft en aaaning om vad som sker runtomkring. Annars tre saker från detta lopp:

  1. Tack och lov att Heikki verkar vara OK. Det såg riktigt läskigt ut.

  2. Renaulten är inte bara slö, (nåja, litet bättre nu) den är opålitlig också. Jag tänker sura i kväll. 🙁

  3. De kan lika gärna skicka hem VM-bucklan till Kimi på en gång. Tror inte att någon kan utmana.

 3. Lisa

  Topptrimmad? Konstigt, jag tycker mig minnas att motorerna är frysta….;-) Det är klart han körde med alla 18.999 varven, men det ska den väl hålla för? Jag tänker fortsätta att sura. 🙁

  Hursomhelst har du rätt Daniel, Piquet var väl ute och seglade litegrann även innan det olyckliga sammanträffandet med Bourdais.

  Har också hört detdär med Trulli (hur klantigt får ett team vara???) men jag såg heller ingenting under loppet. Det kanske var reklam, iaf lyckades TV6 med den bedriften under en av de två omkörningarna som förekom under hela loppet. Tjusigt.

 4. Viktor

  Mycket är sagt här redan och visst är det imponerande det vi bjuds på från det italienska teamet.
  Vet inte hur mycket man skall lägga in i ordväxlingen under presskonferensen gällande potentiell hastighet hos Ferrari kontra McLaren, men jag tror trotts allt att McLaren hade två konkurrenskraftiga bilar idag.

  Håller tummarna för att vi skall få se en högpresterade Finne i McLaren till Turkiets GP om två veckor.

  /Viktor

Leave a Reply