Spanska bigots hettar upp läget mellan Spanien och Storbritannien

De spanska fans (bigots = intolerant person, hittade uttrycket på The Sun som bilden är ifrån (och är family felstavat, eller är det nån slags anspelning på något annat på tröjorna som jag inte fått med mig?)) som skämde ut sig och hånade Lewis Hamilton för sin hudfärg är på väg att skapa spänningar mellan Spanien och Storbritannien. Brittiska Times går på frontalangrepp mot den spanska kulturen (efter diktaturens fall på 70-talet) och skriver att spaniorerna inte alls är så toleranta som de själva menar. Enligt Times valde spansk media att helt enkelt överse händelsen. Det verkar nu inte riktigt stämma och spanska motorsportförbundet och andra har varit kraftiga i sin kritik mot händelsen. Spansk media i sin tur var snabba att beskylla den brittiska pressen för att blåsa upp händelsen. Pajkastning på hög nivå alltså i full gång.

Nu har kontroversen också nått ministernivå i de båda länderna och FIA har hotat med att ställa in de båda loppen i Spanien denna säsong om händelsen upprepas. Nu ska det väl en del till för att man skulle ställa in det nya loppet i Valencia, men oavsett är det ju bra med krafttag innan F1 blir fotboll. Verkar som läge att återkomma till historien allt eftersom den utvecklas. Undrar föresten hur många nästan oanvända McLaren-prylar som ligger och samlar damm hemma i de spanska hemmen för tillfället..

1 comment

Leave Comment
  1. Förhoppningsvis fokus på idioterna. Men det är som vanligt, man drar paralleller mellan ett helt land och en liten utmärkande grupp. Drar man alla över en kam så är ju GB ultrarasistiskt med alla deras extremgrupper. Storbrittanien kan ju fundera över vart tex skinheadskulturen uppstod.

Leave a Reply