Spionskandalen Stepneygate rullar vidare

Jag har inte kommenterat spionskandalen tidigare tror jag. Det är ju lite sån cirkus och dagis över det hela. En tekniker hos Ferrari som sparkats och åtalats och misstänkts för sabotage (man fann ett vitt mystiskt pulver i tanken på Ferrarisarna efter Monacos Grand Prix. (Don’t do drugs kids!)). Och så är det ett dokument över typ hela Ferraris bil som McLaren ska ha fått till sig. Nåväl, det var några möten hos pappa FiA planerade, men nu verkar det faktiskt dykt upp nya bevis. Denna gång starkare mot McLaren och nu rapporterar till och med SVT TextTV att McLaren riskerar avstängning.

Grejen är att man tidigare bestämde sig för att McLaren inte skulle straffas, men att man skulle ta upp det hela igen om nya bevis framkom, som Aftonblaskan skriver. Den 13 september är det satt nya möten för att diskutera bevisen. Allt verkar handla om det där mystiska pulvret och bevis mot Stepney. Men McLaren verkar svettiga av någon anledning och har släppt ett pressemeddelande där man meddelar att man kommer samarbeta fullt ut. Så visst ser de lite pressade ut. Man meddelar också att Hamilton vunnit nåt pris för sportsman of the year. Grattis, alltid något ifall de blir avstängd

Stepney själv hävdar att han är utsatt för en komplott och att den skyldige, som lämnat över dokument till McLaren, fortfarande jobbar inom Ferrari. Fusk är inte kul, men jag hoppas verkligen inte något team blir avstängt i två år med tanke på hur spännande den här säsongen varit i toppen.

Leave a Reply