Spyker sålt till Indien. Blir Team India?

Spyker, formely known as Jordan och Midland, har haft en tuff höst och nu verkar det som att nya ägare kommit in i bilden. Jag läste i nån kommentar att på sistone har bilföretaget Spyker gått så dåligt så F1-teamet Spyker fått skjuta till pengar.. Nu verkar det som att den indiska businessmannen Vijay Mallya och holländaren Michiel Mol köpt teamet, rapporterar bland andra f1.com. Mol var tidigare direktör i teamet och Mallya äger några stora företag och verkar knösus-rik. Bland annat äger han tydligen flygbolaget Kingfisher som sponsrar Toyota. Priset ska ha varit på dryga 100 miljoner dollarz. f1fanatic.co.uk skriver att den exakta summan är 109 miljoner $ och att Spyker köpte teamet för 106.6 miljoner.

Ännu verkar det som att Sutil och Yamamoto får sitta kvar i förarsätena ett tag till. Frågan är väl om det inte kommer in en indier där så småningom. Karthikeyan har det ju snackats om så klart. Teamet får ju också ett nytt namn, där rapporerar f1complete.com att nya ägarna funderar på det måttligt inspirerande “Team India”. Alternativet sägs vara “Orange India” så Mol också får vara med på ett hörn. Spykers hemsida säger ännu så länge inget alls.

En första reaktion är väl ganska positiv känns det som. Helt klart behövs lite mer pengar in i teamet, och det får man. Indien? Tja, varför inte. Större sport är ofta bättre sport. Jag har tidigare skrivit om att Indien fått ett Grand Prix till 2009 här.

Leave a Reply