Super Aguri kommer inte in till banan i Turkiet

Senaste i Super Aguri-gate är en smått otrolig vändning. Enligt autosport nekas stallet tillträde till banan i Turkiet. Alla andra stall är igång och packar ur inne på banan inför helgens lopp, men Super Aguris lastbilar och långtradare och allt vad de nu har med sig till loppen får snällt parkera utanför grindarna så länge..

Ingen ny deal i sikte och Honda verkar vara inne på att strypa sitt andrastall. Var Spaniens Grand Prix det sista vi såg av Davidson och Sato?

8 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Fast jag fattar inte vad det puckot Nick Fry har med saken att göra?

  Han bestämmer väl inte vilka lopp SA ska delta i?

 2. Lite smått omoget att låta dem parkera utanför. Och vad fasiken håller Honda på med, låt vilken lirare som nu är intresserad av att köpa stallet göra det så vi får se stallet kvar. Vad vinner Honda på mer än att de inte blir utkonkurerade som de nästan blev förra året…

 3. Olag

  Men om dom står utanför grindarna har dom med sig bilar som kan ställa upp. Benzinen får dom väll på banan och då kan dom ju köra detta loppet…

  Annars får dom anordna ett loppis så dom andra teamen kan köpa lite saker på vägen hem.. 🙂 Köp en framvinge så slänger vi med en lastbil på köpet..

 4. Enligt vad jag har läst så är bilarna fortfarande i England. Honda, vilka Nick Fry jobbar för, verkar vara trötta på att betala för Super Aguri och nu får inte Super Aguri tillgång till bilarna förrän de har betalat för dem. Vilket de gissningsvis inte kan förrän de lyckas få igenom en deal.

 5. Nisse

  Jag trodde FIA (eller Bernie) hade finansiella regler för stallen som förhindrade detta. Om ett stall uteblir från start svärtar det ner hela sporten. Rykten säger att SA är skyldiga Honda 100 miljoner dollar.

 6. micke, helt rätt. jag har förstått det som att bilarna är i england och fixas med. det samma tror jag gäller för alla andra stall. det som är nere i turkiet är lastbilar med annat, och såna där motorhomes, som jag fortfarande inte riktigt fattat vad det är.. men typ trailers som de smäller upp som utställningar och sånt. och så de mekaniska grejerna gissar jag, för själva depån. bilar och resten av mannskapet kommer med flyg i mitten på veckan eller något sånt.

 7. bipen

  Verkar ju fullständigt knassigt att FOM och Bernie Äckelsten kan basera sina beslut på något annat än vad Super Aguri själva säger. Så länge de uppfyller alla eventuella villkor så är det väl bara att köra på.

 8. skulle helt klart vara intressant att få se de papper som skrivs på om det nu skrivs på några kring Super Aguris finansiering. Märkligt är ju att man inte lyckats sälja tidigare så att detta inte hade behövt hända.

Leave a Reply