Super-simulator förbereder förarna

Tyska motorsport-total berättar i en intressant artikel om att nu också Red Bull ska bygga en simulator där förarna kan öva inför loppen. Sedan tidigare har det snackats om att en av hemligheterna bakom Lewis Hamiltons framgång är träningen han fått i McLarens super-simulator. Och hemlighet är ordet, informationen om simulatorn bevakas som en statshemlighet.

Red Bulls simulator ska vara igång mot slutet av året, och just nu håller man på att mata in massa data från F1-cirkusens olika banor. Simulatorn ska kunna ställas in för olika däck och väder (som ju i och för sig också dataspelen gör) men man ska också kunna prova olika delar och vingar i den.

Samma motorsport-total har tidigare skrivit om McLarens simulator på sitt Technology Center i Woking i Storbritannien här och om hur Hamilton ska ha förberett sig. Alonso har uttalat sig om McLarens simulator och jämfört den med Renaults som då framstår som en Playstation. Hamilton ska enligt samma artikel tillbringat runt 1 000 timmar framför de virituella banorna. Tidigare mästaren Alain Prost säger till iTV i en artikel att han tror McLaren har lättare att ställa in bilen korrekt eftersom Hamilton tillbringat så många fler timmar i simulatorn än Alonso. Som ett resultat är Hamiltons körstil mycket mjukare och smidigare än spanjorens, enligt Prost.

Är man intresserad av simulatorer och dataspel om racing så finns en ovärderlig resurs online i autosimsport som producerar ett gratis online magasin helt vigd till simulator-racing. Senaste numret från 6 juni finns att ladda ner på hemsidan och bjuder på massor av godsaker och intervjuer med flera av F1-förarna. De bjuder också på en omfattande intervju med vår egen Alx Danielsson efter sin test-tur i Renault. Till nästa nummer utlovas ett omfattande konsoll-test. Missa inte en titt på deras webb-shop för att se det allra senaste inom realistiska rattar, pedaler och annat till sim-racing!

Förutom att tidigare års nummer av magasinet finns att ladda ner så finns också en download-sektion som innehåller en del patchar till olika spel och annat. Några gräsliga banners finns också att ladda ner för den som har en hemsida och behöver fylla ut lite tomrum. Hemsidan tillhör inte eliten på internet, men låt inte det avskräcka för ett besök. Bland artikelförfattarna märks norska Bjørn Erik Hagen från Sørumsand och svenske Magnus Tellbom från Färgelanda, var det nu ligger.

Leave a Reply