Sutil förbi Schumacher i VM-tabellen

VJM03

Uppdaterade just VM-ställningen och la märke till att Sutil gått förbi Schumacher i sin Force India. Knappast vad Schumi räknade med, eller vad jag räknade med inför säsongen.

Sutil är långt från bäste tysk i sammandraget, och knappast grund till att Schumi skulle lägga av. Men det snackas ju om det. Vad tror ni, Schumacher på gridden också till nästa år?

18 comments

Leave Comment
 1. Peter V

  Är helt övertygad att Schumi kommer lira minst ett år till! Då denna säsong har varit katastrofal, så vill han säkert vinna nästa år!

 2. Patrik Stenström

  Det enda jag hoppas är att Sutil får Petrovs plats i Renault snart. Kubica och Sutil, vilket team!

 3. Lisa C

  Jo, han fortsätter nog.

  Jag är mer bekymrad över Mercedes och KERS nästa år. Eftersom MS redan hittills haft problem med viktfördelningen i bilen – hur ska det då gå nu när KERS återintroduceras?

  Fast å andra sidan kanske Mercedes väljer att inte köra med KERS alls för MS skull. De skrek ju som stuckna grisar och la in veto när Ferrari & Renault ville öka uteffekten av KERS till nästa år för att det skulle vara nån poäng med återintroduktionen av det hela.

  Ibland är man bakåtsträvare…

  • Sebastian

   Mercedes lösning gick inte att skala upp. De tyckte det var för dyrt att utveckla en uppgraderad KERS så de protesterade. Med tanke på att de är tyskar så var nog de enda grisar som skrek de som hamnade i Norbert Haugs bratwurst.

   Tycker att det var kungligt tråkigt att de inte ökade effekten. Men, minimum vikten ökas från 620kg (2010) till 640kg (2011), så det blir ju lite bättre även för Schumi.

   • Lisa C

    “Med tanke på att de är tyskar så var nog de enda grisar som skrek de som hamnade i Norbert Haugs bratwurst”
    😀

    Men himmel Sebastian, om du vet nåt i denna fråga som vi andra inte vet så bör du lämna en länk till var du fått infon ifrån. Nåt påstående “Mercedes lösning gick inte att skala upp” isn’t just good enough.

    Jag har aldrig hört nåt i den vägen, men om nån (du) kan peka mig på att jag har fel, så kommer jag naturligtvis att acceptera det.

 4. Mats

  Eric Boullier från Renault, http://www.formula1.com

  Q: And there is still former world champion Kimi Raikkonen in the picture…
  EB: He contacted us. But once again, our main issue at the moment is whether we should keep Petrov. Only if this question is negated we will look for replacement. Regarding Kimi, I would have to speak personally with him first, look him in the eyes to see if I see enough motivation there for him to return to Formula One. It doesn’t make sense to hire somebody – even a former world champion – if you cannot be sure that his motivation is still one hundred percent. Why should you invest in somebody who leaves you guessing?

  Intressant!

 5. HENKE R26

  Håller med dej Patrik. Låter som en bra kombination. Sen kan jag bara tycka att i MS fall om denna säsong att han helt enkelt inte är tillräckligt bra för att matcha sin kollega Nico. Dom har ju kört med många förklaringar från Mercedes sida att bilen har många drag från Button , däcken passar inte MS osv….visst är han en grym förare sett till historien men hans tid är nog förbi. Det är min åsikt och nog den enkla sanningen. Men kör han nästa år så får vi se om han kan prestera bättre……

 6. Banonas

  MS skrev ju ett 3 års kontrakt med Mercedes som han kan säga upp men ej Mercedes,
  så nog vill han löpa linan ut och ta vara på dessa sista år i branschen.

  Perez kan nog få vilken styrning han vill så länge han har TELMEX som sponsor.

 7. FINNPWRUSA

  Masa kan sitta löst med….??

  Masa -> Renault
  MS -> Ferrari test/drive?
  Sutil -> Ferrar test/drive?
  Petrov -> FI
  Kimi -> Merc

 8. OpenwheelFan

  MS är fortfarande för gammal för F1. Och han blir ju inte yngre. Niko spöar honom i lopp efter lopp, oftast även i kvalen. F1 kräver reaktionsförmåga som bara få har, och reaktionsförmågan börjar bli sämre redan i 30 årsåldern. MS hamnar aldrig mer på pallen I F1, tråkigt, men så är det.

Leave a Reply