Svininfluensan tvingar A1GP att ställa in Mexico. Spaniens F1 Grand Prix i fara?

Här är möjliga dåliga nyheter för oss som bokat biljetter för att se det spännande Spaniens Grand Prix i Barcelona, tävlingen är lite i farozonen på grund av svininfluensan. Idag tvingades serien A1GP att ställa in sitt lopp i Mexico. Det betyder tydligen att helgens tävling i Storbritannien blir sista och avgörande race i serien. Portugal, Schweiz och Irland gör upp om titeln som jag förstått det hela. Är inte helt inne i serien skal dock sägas så kolla upp det..

Värre är senaste snacket som cirkulerar om att det kan ställa till problem i Barcelona. Det som oroar är att regionen runt Barcelona tydligen är den region i Europa som visar upp flest möjliga fall av influensan. Och att då samla 70 000 personer för ett evenemang rimmar illa med att lösa problemen..

Riktigt sura nyheter. Får följa det under dagarna som kommer. Man får ju säga att de fått ett gott svar på artikeln på Circuit de Catalunyas hemsida som heter “So, why not coming to the Spanish F-1 Grand Prix?

Mer om A1GPs inställda race i Mexico på officiella hemsidan.

Angående McLarens straff tänkte jag återkomma till det i morgon, då väntas ju mer information om FIAs möjliga budgettak. Här snackas det ju om ett frivilligt budgettak från nästa säsong. Media har så klart snappat upp straffet, eller “straffet” beroende på hur man ser det (AB, SvD, YLE, SVT, VG).

2 comments

Leave Comment
  • Lisa

   Ja, jag hörde det också. Helt fnoskigt om nån frågar mig, jag tycker den här hysterin är mycket värre än själva flunsan. Avråder hon alla tyska turister från att åka till Spanien också? Och Storbritannien? Tyskland har ju dessutom egna fall, så det är redan kört.

   Det finns 10 bekräftade fall i Spanien hittills. Hur många av dessa som är mexikaner och hur många som är spanjorer har jag ingen aning om, (det finns ju massor av mexikanska studenter och invandrare där) eller var de finns, men varken det ena eller det andra skulle då avhålla mig från att åka till Montmeló.

   Men trist för dig att överhuvudtaget behöva fundera på sådana icke-F1-relaterade problem som influensor, Daniel… 🙁

Leave a Reply