Tack Tobias, Renault m.fl. i Paris och ny omröstning

Tillbaka framför datorn! Och boy vad man har missat en god del action. Australiens Grand Prix tillbringades på flyg, och Malaysias under tiden jag sprang runt bland hotell på Reunion för att hitta någon som hade en TV som visade loppet.. Nu lyckades inte det, men jag fick med mig träning och kval i alla fall. Spännande nog det.

Först av allt, tack till Tobias som hoppade in under tiden. Jag tänkte köpa en liten present som tack (tanken var en mössa på Renaults F1-butik i Paris eftersom det var så jäkla kallt, så kunde ju jag använt den under dagen och sen gett den till dig) men Renault-butiken har gjort om totalt och hade inga kul prylar. Ska fundera ut något annat! Hade alltså en dag i Paris som tillbringades i bilbutiker längs huvudgatan. Alla verkar satsa stort, men liten besvikelse då Renault totalt gjort om sin butik. För något år sedan när jag var där var det i stort sett en F1-butik med Alonsos bil på golvet, massa prylar och hjälmar och sånt. Nu var det enda som påminde om Formel 1 en butikanställds tröja och lite plojiga leksaker i en monter. Besvikelse var ordet. Se lite bilder nedanför.

Så till omröstning, förra veckans (alltså förrförra veckans) blev lite utdragen eftersom jag drog iväg. Men alltid kul med många röstande. Över 100 får anses som bra resultat. Och spännande att se också. Ferrari vann, även om Red Bull har de snyggaste kläderna. Punkt slut. Denna veckas blir lite kortare, men desto mer anknytning till hemmaplan. F1 Racing läggs ner har Tobias rapporterat. Jag har själv inte sett info om det, men på tidningens hemsida kan man inte längre klicka på prenumerera. Senaste numret med alla TV-tider är redan slutsålt ser jag. Synd om det inte kommer något annat i stället.

Har en hel del som släpar efter lite här på bloggen, resultat från säsongen ska fyllas i, VM-tabell för förare och konstruktörer och annat kräver också en genomgång. Och så kommer inom kort tider för nästa lopp. Hoppas få lite ordning på det där under dagen. Två lopp är avklarade, massssor av lopp återstår, nu kör vi!


Renault verkar drömma sig bort till forna tider och erbjuder mest modeller från äldre årgångar och lite annat skräp i sin butik i Paris.


Citroen bjuder på racing, om än i rally-format i sin imponerade butik.


Toyota kör också F1, men det märktes inte mycket av i Paris. En liten hörna med några trä-byggsatser av sin F1-bil och några fula kepsar. Nej, då var koncept-modeller roligare att glutta på.

Leave a Reply