Tar Jenson Button hem VM under Brasiliens GP? Här är förutsättningarna

Dags för ännu en genomgång av förutsättningarna och möjligheterna för Brawn GP och särskilt Jenson Button att ta hem VM. Fredag drar Brasiliens Grand Prix igång, möjligen med regn i luften, och kvalificeringen kommer vara stenhård, och viktig!

Johan på Värmland Folkblads sportblogg har en bra uppsummering om Bernies medaljsystem; hade vi haft medaljer i stället för poäng hade det hela varit avgjort för länge sen.. men om Button inte tar hem det till slut så kommer det känns surt att det inte var infört..

Inför Interlagos är det enkla faktum att om Jenson Button tar en pallplats så är det avgjort i förar-VM, oavsett var konkurrenterna Barrichello och Vettel slutar. Skulle både Rubens och Vettel tvingas bryta loppet så är det också klart att Button blir världsmästare. Annars kan Jenson ta hem det om han;

 • som sagt slutar trea eller bättre
 • slutar fyra eller femma och Rubens inte vinner
 • slutar sexa eller sjua och Rubens bara blir trea eller sämre och Vettel inte vinner
 • slutar åtta och Rubens blir fyra eller sämre och Vettel blir trea eller sämre
 • slutar utan poäng, om Rubens slutar femma eller sämre och Vettel slutar trea eller sämre

Minst sagt guldsits för Jenson.. Han är nog värd att ta hem VM, tillsammans med Brawn GP i konstruktörs-VM, men jag hoppas att de inte klarar det i Brasilien heller..

I konstruktörs-VM är det ännu bättre läge. Red Bulls enda chans att utmana om segern är att man slutar etta och tvåa i Brasilien, samtidigt som ingen av Brawn-bilarna tar sig i mål.

Mer i media (AB, AB,).

8 comments

Leave Comment
 1. olle

  Men om Button inte tar hem det till slut så kommer det kännas surt att det inte var infört.

  Det tycker inte jag, är ju fan så mycket mer spännande nu! Tycker inte han är riktigt värd att vinna vm än får se hur han presterar dom 2 sista racen kanske han blir mer värdig i mina ögon då.

 2. ja det där är en tuff nöt.. huvuvida han är värd det eller inte. klurigt att tänka på, särskilt på grund av starten då han var överlägsen, men det visade sig ju halvvägs in i säsongen till stora delar hänga på bilen.. och nu är det fight igen.

  men rubens är ju knappast mer värd att ta hem vm heller.. vettel enda som kvarstår, men ta hem vm efter att ha brutit fem tävlingar eller vad det är? … tror nog button är mest värd det ändå.

 3. kimi

  om man jämför tex när kimi vann vm så hade han hjälp av massa..barichello lär inte hjälpa button..så de är kanske vettels enda chans..men kimi hade ännu mer flyt än vettel hann vann väl de 6-7 sista loppen..och ha med de i ryggen känns nog bättre än tex vettel som e livrädd för att motorn ska gå sönder..en annan fråga..nån som har nån aning om kimi går tillbaka till mclaren?

 4. Den som vinner VM är väl värd det? Är det inte så?
  Bra att du skriver de exakta förutsättningarna för Jensons eventuella guld. Men som du hoppas jag att det avgörs i sista racet.
  Och att Jenson Button blir världsmästare!

 5. B

  Svårt att inte tycka om Horner

  Red Bull team boss Christian Horner: “Sebastian Vettel’s team made a pact that they wouldn’t shave after Singapore, and obviously he won in Japan so superstition comes into play. Personally, I think Sebastian is just trying to prove that he can grow a beard, having only started shaving about three months ago.”

 6. Mr Smith

  Att vinna en massa i början av en säsong fylld av extremt mycket nyheter och sedan (när övriga fått kläm på det hela) sluta vinna. Det känns inte som att man är en riktigt värdig världsmästare. Men.. självklart är Button värd det. Alla har haft samma regler att följa.

Leave a Reply