Team Lotus kommer tillbaka till Formel 1

Kan bara hålla med F1wolf, det här börjar bli löjligt. Lotus kommer tillbaka till Formel 1, men lite på samma sätt som Brabham. Den nyheten kom förra veckan och det verkar som att familjen Brabham själva överraskades av det. Det visade sig ju att det var någon tysk som köpt rättigheterna till namnet och nu använder Super Aguris rester för att starta i F1.

Denna gång Lotus, under Litespeeds ledning som kommer tillbaka. BBC skriver om det här. De skriver bland annat;

The ownership rights for the name were bought by businessman David Hunt – the brother of the late former world champion James – when Team Lotus collapsed.

och;

The new Team Lotus has lodged an entry for next year as a “cost-capped” team.

They will use Cosworth engines and have a car designed under the leadership of former Toyota and Renault technical director Mike Gascoyne.

Mer i svensk media (AB).

7 comments

Leave Comment
 1. Magenus

  Ja Lotus har ju redan kommit tillbaka till godishyllan, så de får väl göra någon slags comeback i verkligheten också.

 2. Beo

  Mosley vill ha tillbaka 70-talets “show”. Det är ingen slump att gamla klassiska F1-namn kommer tillbaka samtidigt: Lotus, Brabham, March (som Mosley var med och grundade) och Lola. Det är väl bara Tyrrell som jag saknar. Om biltillverkarna hoppar av så finns det skäl att tro att det blir racing ändå, kanske till och med mer racing än nu. Men F1 som högteknologi och kopplingen till bilindustrin tappar man.

  Jag tror att det är en medveten tanke. Alla vet att FOTA vill ha större del av den ekonomiska kakan. F1 har alltid varit business. Eftersom den gemensamma kakan har blivit mindre vill Bernie och Max ha den största delen av den för sig själva. Att biltillverkarna skulle starta en egen serie är inte troligt. Man skulle tvingas betala höga skadestånd till Bernie Ecclestone och vad skulle serien heta? Allt som förknippas med F1 är copyrightat av Bernies företag och FIA.
  Nej, det ser ut som att biltillverkarna försvinner, Ferrari undantaget, de kommer alltid välkomnas tillbaka oavsett deras nuvarande ståndpunkt.
  Alternativet är att de backar och då har Bernie och Max ändå vunnit det ekonomiska kriget.

 3. Beo

  Förresten är det någon som tror på en VM-serie nästa år där det då förmodade mästarstallet Brawn inte får ställa upp?

  • Lisa

   Eftersom Brawn faktiskt ÄR gamla Tyrrell får de väl helt enkelt döpa om sig till Tyrrell och de kommer att tas emot med öppna armar…

   Renault kan låna namnet Matra, Toyota köpa namnet BRM, och BMW får väl hitta på nåt, Auto Union, kanske? Hej och hå.

   Nä, kan bara hålla med, Daniel – löjligt är bara förnamnet… :-/

 4. språkpolisen

  Det heter INTE ‘Svara på denna kommentaren’, utan antingen ‘Svara på den här kommentaren’ eller ‘Svara på denna kommentar’!!! 😉

Leave a Reply